2016. okt 05.

Mourning Grave (K-Movie)

írta: Aldaril
Mourning Grave (K-Movie)

mourning_grave-koreamovie.jpg

Kang Ha-Neul függő lettem. Lassan már azon gondolkozom, hogy a Misaeg-et is meg fogom nézni, pedig nagyon húztam magam eddig tőle. De nem nagyon marad más. A Scarlet Heart-et már elég régen befejezték, találhatnának neki új munkát.

Amennyire szeretem a koreai sorozatokat, annyira nem tudok mit kezdeni a mozifilmjeikkel. Nem is tudom, talán a Werewolf boy volt az utolsó fim, ami tetszett, az meg nem mostanában volt. Majd veszek egy mély lélegzetet, és megnézem a Twenty-t is, elvégre az is Kang Ha-Neul film, hátha azzal elégedettebb leszek. Pedig ebben a filmben a női főszereplő Kim So-Eun volt, és őt is szeretem. Valahogy nekem, ha filmet nézek mindig hiányérzetem marad. Nem tudnám megmondani, hogy mi hiányzik, csak az érzés marad meg.

A téma elég komoly, amit folyamatosan lehet hallani, hogy hatalmas probléma Koreában. A diákokon lévő nagy nyomás, vagy egyszerűen csak a természetük miatt, a gyengébb társaikon vezetik le az agressziójukat, ráadásul ezzel sem a tanárok sem a diákok nem foglalkoznak, amíg nem őket piszkálják.

In-Soo (Kang Ha-Neul) már a sokadik iskolát kezdi. Sehol nem tud beilleszkedni, mert látja a szellemeket, és emiatt a visszahúzódó lett természete, valamint a többiek is kiközösítik, ha tudomást szereznek erről a képességéről. Általános iskolás korában a családja emiatt költözött Szöulba, de ott sem lett jobb a helyzet. Évekkel később, a sokadik iskolaváltás után visszakerül a szülővárosába, ahol a nagybátyával él együtt, aki szintén látja a szellemeket. A nagybátyja nem sok segítséget ad neki, mert miután egyszer megszállta egy szellem, ki sem teszi a házból a lábát, viszont In-Soo-nak legalább van kihez szólnia, aki nem nézi csodabogárnak.

Az iskolában azonban nem túl rózsás a helyzete, mert rögtön a célpontjává válik az osztályban, azoknak a diákoknak akik terrorizálják a többieket is. Közben a városban furcsa mód kezdenek eltűnni a diákok. Pont azok, akik In-Soo-ra is rászálltak. A fiú egyetlen barátja egy szellem lesz, aki viszont sem a nevére, sem arra nem emlékszik, hogy halt meg. A város azonban nem csak az élőknek, hanem a szellemeknek sem békés, mert egy maszkos szellem szedi az áldozatait. Vagy legalább is kapcsolatban van azzal az emberrel, aki öldösi a diákokat a városban. In-Soo egy másik szellemtől megtudja a maszkos szellem nevét, és azt is, hogy nem véletlenül azok a diákok tűnnek el, akik eltűnnek. Nem sokkal korábban egy lány öngyilkos lett, az iskolában őt ért bántalmazás miatt, és azok tűnnek el, akik bántották. Az öldöklés az 5 diák halálával azonban nem ér véget, mert a szellem azokkal is végezni akar, akik végignézték a szenvedését, és nem tettek ellene semmit.

A film egyetlen pozitívuma az volt, hogy jókor volt jó helyen. Úgy értem a sok szirupos szerelmi történet után jó volt ez a horroros téma. Azért mondom, hogy horroros, mert ha horror lenne eszembe sem jutott volna megnézni. Ez csak amolyan light-os változat volt. Az egyszer nézhető kategória.

Szólj hozzá

movie k movie Kim So-Eun Kang Ha-Neul