2016. már 22.

Moorim School (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Moorim School (K-Dorama 16 ep)

moorim-school-3.jpg

Megmondom őszintén nekem ez a sorozat csalódás volt. Én azt hittem, hogy varázsolós lesz, de nem. Mondjuk ezen még úgy túl is tettem volna magam, ha valami olyannal újítanak be, amivel érdemes lett volna. Az alapgondolat nem volt rossz, de valahogy a megvalósítás nem tetszett. Az egyetlen, ami lekötött, az az volt, hogy lehetett Hong Binben gyönyörködni. Még jó, hogy mégsem lett 20 részes, bár max. nem fejeztem volna be.

Yoon Shi-Woo (Lee Hyun-Woo) fél a tűztől, rosszul alszik és egyre többet cseng a füle, ami azzal jár, hogy olyankor szinte nem is hall. Ez utóbbi azért különösen kellemetlen, mert zenészként, ha elveszti a hallását, nincs jövője a szakmában. Az egyik koncertje alatt, egy technikai hiba miatt, a színpad fölött leszakad az egyik lámpa, és mivel éppen megint nem hall, a világítás majdnem a fejére szakad. Furcsamód azonban egy pillanatra, a puszta akaratával le tudja lassítani a lámpa esését, ami annyi időt ad neki, hogy az egyik rajongója magával tudja sodorni, és mind a ketten sértetlenül ússzák meg az esetet. A lánynak, akit megmenti az életét, feltűnt, hogy Shi-Woonak gondjai vannak a hallásával, és a fiú körüli furcsa esemény is érzékeli, így azt ajánlja a fiúnak, hogy keresse fel az apját a Moorim Schoolban, mert ő valószínűleg tud majd a hallásán segíteni. Ezzel a lány el is tűnik. Csakhogy az iskolát nem egyszerű megtalálni.

Wang Chi-Ang (Hong Bin) egy kínai cégóriás örököse. Igaz csak egy szerető és nem a feleség gyereke, de akkor is ő az egyetlen örökös. Viszont emiatt sem az anyja, sem ő nem élhet a kínai főházban. Mivel az anyja koreai, mindketten Koreában élnek. Chi-Angnak meglehetősen lázadó természetet van, az összes egyetemről kirúgták már, így az apja egy utolsó esélyt ad neki. Ha a Moorim intézetből is kirúgják, lemondhat az örökösi címről is. A fiú csak azt nem tudja, hogy az apja nem véletlenül küldte abba az iskolába.

A két fiú egyszerre érkezik az iskolához. Érkezésük nem marad sem a diákok, sem a tanárok előtt titokban, mert valamelyikük jelenléte megtöri azt a titkos pecsétet, ami az átlagemberek elött láthatatlanná teszi az iskolát, ez pedig korábban még sosem fordult elő. A két fiú annak ellenére, hogy milyen rövid időt töltöttek el az iskolában igen komoly haladást ér el a tanulmányiban, ami a régi diákok egy részében hatalmas féltékenységet szül.

Az iskola egyébként maga sem a hagyományos iskolafajták közé tartozik. Harcművészeti formákat tanítanak a tanulóiknak, azért, hogy megvédjék a világ egyensúlyát. Az iskola mögött áll egy azonos nevű szervezet, ami védi a Chintamani kulcsot, ami a szóbeszéd szerint bármely kívánságát teljesíti annak, akinek a tulajdonában van. A kulcs előző őrzőjének a feleségét megölték, a férfi 18 évig kómában volt, a gyerekei pedig, egy kislány és egy kisfiú, eltűntek egy tűzesetben. Az őrző legjobb barátja vezeti most az iskolát, aki ez után az eset után zárta el az intézményt a külvilágtól, a tanulók és nem utolsó sorban a lánya védelmében. Azonban ezt a védelmet most hajlandó feloldani egy verseny miatt, mert abban bízik, hogy így meg tudja találni azt az embert, aki 18 évvel korábban a gyilkosságot elkövette.

Az elején még jónak tűnt, de aztán vagy a sorozatból, vagy belőlem elfogyott a lendület. Legjobb szándékkal is csak a középkategóriát érte el nálam. A harmadik részig van magyar felirat egyelőre elérhető formában. Idővel gondolom, majd befejezik.

Szólj hozzá

dorama k dorama Lee Hyun-Woo Hong Bin