2012. nov 13.

Faith: The Great Doctor ( K-Dorama 24 ep)

írta: Aldaril
Faith: The Great Doctor ( K-Dorama 24 ep)

Faith-the-great-doctor-aka-faith-32024424-1280-720.jpg

Jaj!!! Idősíkok között mászkálós, orvosos sorozat. Ismerős? Kicsit féltem. Aztán megnéztem az első 2 részt és fetrengtem a röhögéstől. Ugyanis ez legalább nem akarja komolyra venni a dolgokat. Legalább itt az elején. Az egyik kollégámnak van egy pólója a következő felirattal: "Értem én csak leszarom!" Na ez jutott eszembe Choi Youn-ró (Lee Min-Ho)l. Szóval egyelőre ígéretesnek tűnik persze túl szép lenne ha így maradna, csakhogy ezt a mentalitást nem szokták megtartani. Főleg nem a főszereplők. Kár! Na mindegy. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.

És ami kisült egész jó lett. Eltekintve attól, hogy nem fejezték be rendesen. Az utolsó előtti pillanatig élveztem. Annyira, hogy nem is bírtam megvárni a részek fordítását, pedig szorgos kezek meglehetősen gyorsan végezték a feliratozást.

Egyébként köszönetet kell mondanom a sorozat készítőinek, hogy nem kötötték fel Min-Ho haját a feje búbjára. Nem tudom milyen lett volna úgy, de gyanítom sokat vesztett volna a varázsából. Szóval így volt jó, ahogy volt.

Egész érdekes történet, nagyon jó szereplők, bár Mr. Leevel szemben nagyon elfogult vagyok.

Dr. Yoo Eun-Soo-t (Kim Hee-Seon), hogy megmentse Nogoog hercegnő életét, Choi Young az uralkodó testőségének kapitánya a huszonegyedik századból visszaviszi Goryeo-ba. Az időkapu amin keresztül Choi Young a jövőbe jutott és visszavitte a múltba a doktornőt azonban bezáródik mielőtt a orvos visszatérhetne saját idejébe, miután megmentette a hercegnőt. Mivel a 21-ik század orvostudománya olyan ismeretekkel rendelkezik ami abban a korban felfoghatatlan, az emberek azt hiszik hogy Eun-Soo a mennyekből érkezett. Ezt a hitet kihasználva próbálja az uralkodó befolyásolni az embereket, és megszilárdítani igencsak ingatag pozícióját Ki Cheollal szemben, aki minden hatalmat, és erőt megszerzett, míg az uralkodó gyerekkorától kezdve Yuanban bujdosott tíz éven keresztül.

Eun-Soo és Choi Yong kapcsolata érthető okokból nem felhőtlen, bár Choi Yong megesküdött, hogy mindenképpen visszajuttatja a nőt a saját idejébe. A lehetőség adott rá, bár nem egyszerű. A történelemben már volt egy olyan személy akit isteni gyógyítónak hittek, mert ugyanazokkal az ismeretekkel rendelkezett, mint Eun-Soo. Az egyetlen probléma, hogy az ereklyék amik a korábbi orvosé voltak Ki Cheol tulajdonában vannak. Míg próbálják megszerezni az ereklyéket, és összerakni a kirakós darabjait, hogy mikor és hol fog újra megnyílni az időkapu, Eun-Soo és Choi Yong egymásba szeretnek, annyira, hogy a doktornő nem akar visszatérni a saját idejébe. Végül  Ki Cheol rabolja el és viszi a doktorőt a kapuhoz. Arra akarja kényszeríteni, hogy együtt lépjenek be a kapuba. A kapu előtt a két férfi harcolni kezd egymással, és bár Ki Cheol belehal a csatába Choi Yong is annyira megsérül, hogy úgy tűnik ö is meg fog halni. Hogy szerelmét mentse Eun-Soo visszatér saját világába, magához veszi az orvosi műszereit, és megpróbál visszatérni, hogy segítsen a férfinak, de a kapu száz évvel korábbanra viszi vissza, ahol ő lesz az az isteni gyógyító akiről a legendák születtek. Az idő múltával ismét megnyílik a kapu, és belépve Eun-So végre abba az időbe tud visszatérni ahol Choi Yong öt év elteltével is várja.

Ezzel akár úgy is vehetjük, hogy Happy End lett a vége, csak valahogy mégsem. Mert a boldogsághoz hiányzott a végéről nagyjából másfél lépes, és legalább egy ölelés, mert így hiányérzetem volt. :)

Magyar felirat az Ázsia ékkövein található: http://azsiaekkovei.hu/kdorama/faith

A részek letölthetők - érdemes a 720p-t tölteni, mert van hogy a 450-eshezt is jó a felirat de az utolsó részeknél már nagyon nem stimmelnek.: http://doramax264.com/13750/faith/

Szólj hozzá

dorama k dorama Lee Min-Ho Kim Hee-Seon