2013. sze 20.

A király és a bohóc / The King and the Clown (K-Movie)

írta: Aldaril
A király és a bohóc / The King and the Clown (K-Movie)

the king and the clown.jpg

Nem hiába tologattam én ezt már egy ideje, de most valahogy nem találok olyan doramát, ami megfogna, úgyhogy elkezdtem nézegetni azokat, amiket már egy ideje talonban vannak, mint ezt is. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem Lee Joon-Ki miatt akadt meg a szemem rajta, főleg mert igazából sem a kosztümös filmeket nem szeretem, sem pedig azokat amiről első látásra látszik, hogy némi idegbeteg beütése van, márpedig ezen látszott. :) Mint a kosztümös filmek nagy része ez is arról szól, hogy hiába király a király, mégis gúzsba kötik, és bár látszólag övé a hatalom, a miniszterei mégis a markukban tartják, ők döntik el, hogy ki él és ki nem, és a politikai döntéseket is ők hozzák, csak az ítéletet adják a király szájába.

A 15-ik században Yeosan király idején két utcai komédiás, Jangsaeng (Gam Wu-seong) és Gong-gil (Lee Joon-gi) járja az országot, míg végül Szöulban kötnek ki. Míg Jangsaeng a vezető, céltudatos, magabiztos ember Gono-gil olyan, mint egy lány. A bőre, a hangja, a viselkedése. Minden. Ez folyton veszélybe keveri őket, mert a nemes urak szeme gyakran megakad Gong-gilen. Szöulban Jansaeng becsvágya a király komédiásává teszi őket, csakhogy a király sem különb a többi nemesnél, és  egy idő után senki mást nem lát Gong-gilen kívül, ami igencsak felbosszantja a minisztereket, és  király ágyasát, így megindul az intrika, hogy a fiút eltávolítsák a király mellől.

A karakterek meglepő módon részletesen kidolgozottak. Jansaeng domináns, védelmező, aki minden esetben meghatározza a páros útját, Gong-gil visszahúzódó, rettentően lányos, de a végletekig hűséges Jansaenghez, és végül a király, aki tehetetlenül vergődik apja árnyékában, és aki nem tud kikerülni a miniszterei keze közül.

Meglepő módon a You Tube-on fenn van magyar felirattal, vagy ha valaki le szeretné tölteni a Yaoi Orden oldalon azt is megteheti.

Szólj hozzá

movie k movie Gam Wu-Seong Lee Joon-Ki