2016. okt 05.

Youth Over Flowers

írta: Aldaril
Youth Over Flowers

kkotyouth13.jpg

Miért van az, hogy a magyar valóság show-k számomra nézhetetlenek, viszont a koreaiak szórakoztatóak. Talán ott kint kicsit komolyabb iparágnak számít, jobban rákészültek erre a műfajra is a televíziós társaságok. Magyarországon csak átvesszük azokat a műsorokat, amik máshol bejöttek, odakint pedig újakat találnak ki. Igaz, hogy a költségvetési oldalával nem vagyok tisztában, de azok alapján, amit mostanában olvastam, hogy mennyi pénzt dobnak ki olyan műsorokra, amik utána megbuknak, lehet, hogy nem azzal van a gond, hogy nem lenne rá elég pénz. Persze ehhez az is kellene, hogy legyenek olyan magyar híres emberek, akikre kíváncsi a magyar nézőközönség, és nem csak röhögne rajtuk mindenki.

Ennek a műsornak is viszonylag egyszerű a koncepciója. Vegyünk egy csapat embert, vigyük el őket egy olyan helyre, amit ugyan ők választanak, de vegyünk el tőlük a telefonjukon kívül mindent, és nézzük meg, hogyan boldogulnak. Na jó, ez azért erősen lebutított összefoglaló, de nagyjából ez a lényege.

Itt például vettek 4 férfit, akik már korábban is ismerték egymást. Cho Jung-Seok, Jung Sang-Hoon, Jung Woo, Kang Ha-Neul. Majd repülőre ültették őket, és elvitték Izlandra, hogy megnézhessék a sarki fényt. Az első szívás az volt nekik, hogy az ismerkedési est után egyből menniük kellett, így mindenki csak azt vihette, ami éppen rajtuk volt. A második, az, hogy elvették tőlük a tárcáikat, tehát annyi pénzük volt, amit a szerezőktől kaptak, ami nem volt kevés, mert 3000 eurót kaptak, igaz, hogy minden költésegüket abból kellett fedezniük, a repülőjegyeken kívül. A ruhavásárlást, hogy ne fagyjanak meg, a szállást, az étkezést az autóbérlést, az ajándékvásárlást, mindent. Ráadásul egyikük sem igazán beszél angolul, ami nem segített a helyzetükön. Mondjuk a legrosszabbul Kang Ha-Neul járt, mert ő nem utazott el a többiekkel együtt, egy díjátadó miatt. Viszont a díjátadó után egyből indulnia kellett, úgy ahogy volt. Öltönyben és alkalmi cipőben. Annyi segítséget kapott, hogy adtak neki egy kabátot, hogy ne fagyjon meg, ha odaér.

Minden nehézség ellenére egyébként látszólag nagyon jól érezték magukat, bár utólag volt pár olyan dolog, amire azt mondták, hogy másképp kellett volna csinálniuk. Ennek ellenére egy csomó gyönyörű helyen voltak, látták a sarki fényt, amit azért elég nagy mázli, mert ugyan eredetileg is amiatt mentek, de sokan vannak, akik úgy jönnek haza, hogy nem láttak semmit.

Ezeket a műsorokat egyébként leginkább azért szeretem, mert elég sok mindent meg lehet tudni arról az országról ahová utaznak. Nyilván ezeket az anyagokat úgy vágják össze, hogy csak a szép és érdekes dolgokat vágják bele, de ez nem von le túl sokat abból a tényből, hogy még nekem is megjött a kedvem Izlandhoz, annak ellenére, hogy utálom a telet, meg a hideget. Persze szerintem nem sok olyan ember van a Földön, aki nem akarná látni a sarki fényt.

Az ő szegmensük hétszer 1,5 óra, de olyan gyorsan ment el az idő, hogy észre sem vettem, csak azt, hogy már megint elmúlt éjfél és le kellene feküdnöm. Ha valaki szereti a show műsorokat, semmiképp ne hagyja ki. Persze nem mondom, hogy feltétlenül őket kell megnézni, de nem tudom, hogy a többieké milyen, így nem tudom, hogy melyiket ajánljam, ha ezek a színészek nem felelnek meg az ízlésnek. Egy kis utánanézéssel mindenki kiválaszthatja magának a megfelelő részeket.

Szólj hozzá

variety show Cho Jung-Seok Kang Ha-Neul Jung Woo Jung Sang-Hoon