2016. dec 12.

Jealousy Incarnate (K-Dorama 24 ep)

írta: Aldaril
Jealousy Incarnate (K-Dorama 24 ep)

jealousy_incarnate-p2.jpg

Nem mondom, hogy minden sorozatát szeretem a két főszereplőnek, de alapvetően a kedvenceim közé tartoznak és ebben a párosításban telitalálat voltak. Legalábbis erre a két szerepre. Viszont a többi szereplő között volt, akikkel nem tudtam mit kezdeni, de igazából nem is volt jelentősége, mert a két főszereplő simán begaloppozott a kedvencek közé a hátán a sorozattal. Mit begaloppozott? Berobbant! Gond nélkül.

Adott egy lány, Pyo Na-Ri (Kong Hyo-Jin), aki időjárás jelentőként dolgozik egy hírcsatornánál, de igazából arról álmodik, hogy híradós lesz. Adott egy férfi, Lee Hwa-Shin (Cho Jung-Seok), aki sikeres híradós volt, amíg tönkre nem tette a saját családját a karrierre miatt. Aztán elküldték a süllyesztőbe Thaiföldre három évre. A lány szerelmes a férfiba, de a férfi rá se bagózik. Eddig teljesen középszerű a történet. De ….

Mikor végre Lee Hwa-Shin visszajöhetne a központba, kiderül, hogy beteg. Méghozzá rákos. Mellrákos, amit Pyo Na-Ri vesz észre. Viszont, hogy lehetne egy férfi mellrákos? Arról mindenki tudja, hogy női betegség. Legalább is Hwa-Shin így gondolja. Így aztán Na-Ri-nak rengeteg munkájába kerül míg rá tudja venni a férfit, hogy megvizsgáltassa magát. A nőnek az anyja és a nagyanyja is mellrákban halt meg, így tisztában van a tünetekkel, rendszeresen szűrésekre jár maga is, és mindent megtesz, hogy a férfi is elmenjen, mert nem akarja, hogy még valaki a szerettei közül ebben a betegségben haljon meg.

A vizsgálat több szempontból is igen kellemetlen egy férfi számára. Egyrészt nem csak Hwa-Shin, de a közvélemény is úgy gondolja, hogy a mellrák női betegség, másrészt, ha kiderül, hogy beteg, akkor búcsút mondhat a karrierjének is. Márpedig mivel nap, mint nap megjelenik a tv-ben, nagy az esélye annak, hogy valaki előbb utóbb felismeri a kórházban, főleg mert a kórház azon osztályán, a kizárólag női betegek között, még egy közönséges férfi is nagy feltűnést keltene.

Hogy lehet tehát a problémára megoldást találni? Nem elég, hogy Hwa-Shin-nak minél gyorsabban műtétre van szüksége, de utána még 6 hétig minden nap be kell járnia kemoterápiára. Végső kétségbeesésébe, csak, hogy rávegye Na-Ri a férfit a kezelésre, felajánlja neki, hogy úgy csinálnak, mintha a lány lenne beteg, és a férfi csak elkíséri őt a kezelésekre. Bár így sem megy teljesen zökkenőmentesen a kezelés, de így legalább rá tudja venni a férfit, hogy bejárjon a kórházba.

Közben máshol is zajlik az élet. Hwa-Shin segítségével Na-Ri eléri a hőn áhított híradós pozíciót, és ugyan döccenőkkel, de egész jól végzi az új munkáját.

Hwa-Shin beköltözik a lány melletti házba, hogy kibéküljön a bátyja lányával, ami azért nem egyszerű, mert a bátyja az ő riportja miatt halt meg, amit a lány, érthető okokból nem nagyon bocsájt meg a bácsikájának. Hogy a dolgok bonyolódjanak, az unokahúghoz beköltözik két anya is. Az egyik a vér szerinti anyja, a másik meg az apja második felesége, aki saját lányaként szerette a gyereket, de miután elvált a férjétől a gyerektől is eltávolodott. Mivel azonban a gyerek egyedül maradt, most mind a két anya próbálja rávenni, hogy vele éljen. A két nő egyébként ugyanannál a csatornánál dolgozik, mint Na-Ri és Hwa-Shin.

Na-Ri életében pedig végre megjelenik a férfi, aki akár a nagy Ő is lehetne. Jóképű, gazdag, sikeres, kedves és nagyon szereti a nőt, csakhogy a két férfi unokatestvér, ami alapból még nem okozna olyan nagy problémát, ha Hwa-Shin nem szeretne időközben bele a lányba. Innentől viszont elég feszülté válik a két férfi viszonya, mert egyikük sem hajlandó lemondani a másik javára a lányról, aki viszont nem tud választani a két férfi közül.

Az első 6 részhez van magyar felirat

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Cho Jung-Seok Kong Hyo-Jin Ko Gyung-Pyo