2016. sze 28.

Far away love (CN-Dorama 36 ep)

írta: Aldaril
Far away love (CN-Dorama 36 ep)

far_awy_love.jpg

Ennek a sorozatnak egyetlen vonzereje volt, őt pedig úgy hívják, hogy Park He-Jin. Viszont abból adódóan, hogy ő nem kínai, meg is volt a legnagyobb hátulütője is. Alapvetően ahhoz, hogy valaki sikeres színész legyen, sok mindennek meg kell lennie az emberekben, és ezek közül az egyik a hang. Ami számomra nem is kicsit fontos. Mivel azonban a fiatalember nem beszél kínaiul, vagy legalább is nem annyira, hogy be tudjon vállalni kínaiul egy filmet, ezt bevallom őszintén nem tudom, így aztán kénytelenek voltak kínaira szinkronizálni. Nem azt mondom, hogy kellemetlen volt a szinkronhangja, de, ha az ember ismeri az igazit, akkor minden más szokatlan és zavaró. Én például sokkal jobban szeretek bármilyen filmet felirattal nézni, mint szinkronnal. Különösen érvényes ez a magyar televízióban futó koreai sorozatokra, de ez más téma.

Meng Chu Xia (Li Fei Era munkája mellett egyedül neveli a fiát. A gyerek nem a sajátja, hanem a nővéréé, aki 10 évvel ezelőtt elhagyta a gyereket, mert férjhez ment, és Amerikába költözött. Chu Xia szülei vidéken élnek, a kisfiú meg akkor kezdte az iskolát, amikor a lány az egyetemet, így aztán együtt költöztek be abba a lakásba, amit még a gyerek anyja vett nekik, mielőtt elköltözött. A kisfiú az elején még nénikémnek szólította, de mivel a többi gyerek azzal csúfolta, hogy nincs anyukája, így Chu Xia-t kezdte anyának szólítani.

Chu Xia végzett az egyetemmel, és munkába állt, a gyerek pedig középiskolás lett, de mivel azzal nőtt fel, hogy az anyja elhagyta, az apját meg sosem ismerte, visszahúzódó természetű lett. Az egyetlen barátja Yao Yao, akinek viszont a szülei nem nézik jó szemmel, hogy a fiatalok ennyire közel kerültek egymáshoz, ezért igyekeznek eltiltani a fiút a lánytól.

Egy munkahelyi félreértés miatt Chu Xia elveszíti a munkáját, így kerül a barátai segítségével a Shen vállalathoz. A vállalat elnöke Shen An (Park Hae Jin), Chu Xia legjobb barátnőjét készül feleségül venni. A házasság viszont szigorúan üzleti alapú. Igaz Shen An megígéri a nőnek, hogy soha nem fogja megcsalni, anyagi biztonságban élheti le az életét, és munka után is mindig rendesen hazamegy, de szerelmet nem tud adni neki, egy múltbéli szerelmi csalódás miatt, amit még nem tudott kiheverni, pedig már 15 év telt el azóta. Shen An viszont azt nem tudja, hogy azokat az üzeneteket, amik miatt végül felajánlotta a házasságot, nem a menyasszonyától kapta, hanem Chu Xia-tól.

Chu Xia és Shen An már korábbról is ismerték egymást, bár a kapcsolatuk egyáltalán nem felhőtlen, mert a férfi folyamatosan kétes helyzetekben találkozik a növel, ezért azt hiszi róla, hogy tolvaj és nős emberekkel van viszonya. A félreértések csak nehezen tisztázódnak, amiben szintén nagy szerepe van Chu Xia barátnőjének.

Az esküvő előtti estén a menyasszony meghal egy autóbalesetben, ami Chu Xia fia miatt történik, de a lány a kórházban még Shen An gondjaira bízza Chu Xia-t, hogy vigyázzon rá helyette. A kérést azonban nem egyszerű betartani a két ember közötti osztálykülönbség miatt, ezen kívül Chu Xia nem igazán kedveli Shen An-t. A férfi, hogy be tudja tartani az ígéretét, megígéri a lánynak, hogy ha feleségül megy hozzá, akkor megkeresi azt az eltűnt plasztikai sebészt, akinek meg kellene műtenie a fia barátnőjének az arcát, aki szintén abban a balesetben sérült meg, amiben a barátnője is meghalt. Chu Xia végül beleegyezik a házasságba, Shen An pedig beköltözik hozzájuk, így megkezdődik a közös életük, ami távolról sem bonyodalom mentes.

Mire aztán Chu Xia is elfogadná a férfit, aki közben teljesen belehabarodik a lányba, előkerül a gyerek anyja is, akiről kiderül, hogy Shen An régi szerelme. És fény derül arra is, hogy mi történt közöttük 15 évvel korábban.

A történet nem feltétlenül lenne rossz, de a megvalósítás elég bugyuta. Igazából tényleg csak Park He-Jin miatt néztem végig, bár őt is szokatlan volt ilyen szerepkörben látni, az eddig látott szerepei után. Eltartott egy darabig amíg megszoktam a hősszerelmes szerepében. Jó lenne egyszer egy olyan szerepben látni, amikor sokat mosolyog. Szegénynek alapból olyan arca van, amitől az az érzése az embernek, hogy folyton rossz kedve van, viszont teljesen megváltozik az arcszerkezete, ha mosolyog, ami szerintem nagyon jól áll neki. Az a baj, hogy az előzetesen beharangozottak alapján a Man to Man sem lesz az a kifejezetten romantikus téma. Lehet, hogy pont ezért vállalta el a kínai ajánlatot mert Koreában nem kap ehhez hasonlókat?

Szólj hozzá

Park Hae-Jin cn movie dorama Li Fei Er Zhang Lun Shuo