2016. máj 16.

Neighborhood’s Hero ( K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Neighborhood’s Hero ( K-Dorama 16 ep)

neighborhood-hero.jpg

Én ennek a sorozatnak nem értettem az alapproblémáját. Vagyis értettem, de mégsem. Részleteiben nem. Régen volt, hogy kevés volt az angol tudásom arra, hogy mindent megértsek, persze ez nem azt jelenti, hogy olyan nagyon jól beszélnék angolul, de azért eddig elboldogultam vele. Ez a sorozat volt Park Si-Hoo visszatérése a filmek világába, a botránya után, úgyhogy gondoltam megnézem. Hááááát. Nem mondom, hogy nem tudtam volna nélküle élni. Viszont jó volt kontrasztban Lee Soo-Hyukt a Scholar Who Walks the Night vérengző vámpírja után egy szerencsétlenül bukdácsoló fiatal srác szerepében látni. Vicces volt.

Baek Shi-Yoon (Park Si-Hoo) különleges ügynök vezette utolsó akciója teljes kudarcba fulladt, aminek következtében a szeme láttára gyilkolták meg az egyik fiatal beosztottját. Az akciót az utolsó pillanatban fújták le a felettesei, de végül azt a döntést hozta, hogy figyelmen kívül hagyja a felsőbb utasítást, aminek a tragikus haláleset lett a vége. Az eset után Shi-Yoon éveket töltött börtönben, a barátnőjét, és egyben a csapata harmadik tagját pedig máshová helyezték.

Szabadulása után az egyetlen célja lett, hogy kiderítse ki árulta el az akciót, és kitől kapta a visszavonuló parancsot. Ennek érdekében átvesz egy érdekes tulajdonossal és törzsközösséggel rendelkező bárt. A régi tulajdonos is, és a vendégek nagy része is nyugdíjazott, vagy a szakmából különböző okokból kimaradt ügynök. Megfelelő kiindulási alapnak tűnik a további vizsgálathoz, ha azt leszámítjuk, hogy az öreg tulajdonos nem nézi jó szemmel azt, amit csinál, egészen addig, amíg el nem kezdődnek a bár környékén a lakosok és üzlettulajdonosok zaklatásai. Ugyanis a környéken egy hatalmas bevásárlóközpontot terveznek építetni, csakhogy az emberek nem nagyon mutatnak arra hajlandóságot, hogy elhagyják otthonaikat, ezért a társaság, aki építkezne a helyi bandát fizeti meg, hogy erőszakos eszközökkel vegyék rá a távozásra az embereket. Azonban a meggyilkolt fiatal srác anyjának is azon a környéken van egy étterme, akit Shi-Yoon mindenképp meg akar védeni, így lassan, bár nem önként és nem is túl nagy kedvvel, de ő lesz a környék megmentője, aki harcol a nagyvállalattal szemben a kis emberekért.

Emellett a nyomozásával sem hagy fel, és hamar kiderül, hogy az építtető cég ugyanaz, akik ellen korábban folyt az akciójuk. Furcsa mód azonban valaki elkezdi figyeltetni, majd gyilkolni a régi ügyben résztvevő ügynököket. A megfigyelést pedig Choi Chan-Gyoo (Lee Soo-Hyuk) végzi. A srác évek óta próbálkozik felvételt nyerni a rendőrség soraiban, de mindig kudarcot vall. Az utolsó felvételi vizsgáról majdnem elkésik, és miközben az iskola területén kergetik feltűnik egy nyomozónak, aki munkát ajánl neki. A munka pedig emberek megfigyelése lenne. A munka nem tűnik nehéznek, a pénzre pedig szüksége van, így elvállalja a feladatot, csak akkor kezd pánikolni, amikor az első embert, akit megfigyelt meggyilkolják. A megfigyelt személy pedig rendszeresen bejárt Shi-Yoon bárjába. A gyilkosság után a következő megfigyelési célpont Shi-Yoon lenne. Közben viszont a két férfi, ha nem is barátságba, de jó viszonyba kerül egymással, így nem nagyon fűlik a foga a megfigyeléshez, de végül elfogadja a feladatot. Persze hamar lebukik, egyrészt Shi-Yoon tapasztalt múltja miatt, másrészt mert egyébként sincs túl nagy tehetsége abban, hogy láthatatlan tudjon maradni. A bárban eltöltött idő alatt viszont ő is egyre jobban belekeveredik a Shi-Yoon körül folyó eseményekbe, és sokkal szívesebben segít neki, mint írja a jelentéseket róla a munkaadójának, amivel időnként elég nagy galibákat tud okozni.

Mint mondtam nem az a sorozat, ami nélkül nem lehet élni. Nekem kicsit összeszedetlennek, átgondolatlannak, kidolgozatlannak tűnt, bár lehet, hogy tényleg csak a nyelvi nehézségeim miatt éreztem így, és az én hibám volt, hogy nem tudtam rendesen megbirkózni a felirattal.

Van magyar felirat, de magamnak nem érzem szükségét, tekintve, hogy nálam biztos, hogy az egyszer megnézett kategóriában marad. Gyanítom, ha rendesen értettem volna sem nézném meg még egyszer, így aztán marad az angol változat. Akár változatosságot is jelenthetett volna a sok szerelmi történet után, amit inkább szoktam nézni, de nem így lett. Jó lenne most már valami olyat találni megint, aminek inkább a borzongás lenne a lényege, mint a szerelem.

Szólj hozzá

dorama k dorama Park Si-Hoo Lee Soo-Hyuk