2016. sze 08.

Let's Fight Ghost (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Let's Fight Ghost (K-Dorama 16 ep)

lets_fight_ghost.jpg

A majdnem szellemlány és a denevérfiút története. Na, jó, ez szemétség volt tőlem, de TaecYeon fülein mindig meglepődök, főleg egy olyan országban ahol az egyik legmagasabba a plasztikai műtétek száma a világon. Egy ilyen korrekciós műtétért nem hiszem, hogy bárkit megköveznének. Persze az is lehet, hogy így érzi jól magát.

Park Bong-Pal-t (TaecYeon) kiskorában megszállta egy gonosz lélek, és ugyan kiűzték a szellemet a testéből, de azóta látja és meg is tudja érinteni a szellemeket. Ez az állapot sok szenvedést okozott neki egész életében, így most pénzt gyűjt arra, hogy megszabaduljon ettől a tulajdonságától. Méghozzá szelleműzéssel, amit nem néz túl jó szemmel, az a szerzetes, aki annak idején kiűzte a szellemet a fiú tétéből. Ugyanis a szelleműzés veszélyes dolog. Nem elég csak varázsigékkel átsegíteni a lelkeket a túlvilágra, sokszor csak verekedés útján, kemény fizikai munkával, lehet tőlük megszabadulni.

Kim Hyun-Ji (Kim So-Hyun) öt éve él szellemként, de egy szál emléke sincs a múltjáról. Még arra sem emlékszik, hogyan halt meg. Az első halvány emlékképe akkor dereng fel neki, mikor Bong-Pal egyik munkája során találkoznak, majd véletlenül legurulnak a lépcsőn, és a fiú közben megcsókolja. Innentől a lány a fiú mellé szegődik, hátha mellette vissza tudja kapni az emlékeit. A kapcsolatuk azonban nem túl rózsás, hiszen a lány beköltözik a fiú lakásásba, és az egyetemen is állandóan rajta lóg. Arról nem is szólva, hogy Bong-Pal-t nem hagyja békén az egyetem természetfeletti jelenségekkel foglalkozó klub két tagja, akiknek mindenképp új tagokat kell gyűjteniük maguk mellé, különben bezárják a klubjukat. A két srác azzal múlatja az időt, és rongálja a saját idegeit, hogy megpróbálnak szellemeket videóra venni, és erre egy online műsort is csináltak, bár sem a nézettség, sem a szellemek lefilmezésének sikere nem túl magas. Végül némi trükközéssel ugyan, de sikerül Bong-Pal-t a klubba csábítaniuk, és miután az is kiderül, hogy Bong-Pal mivel keresi a pénzt, a nyomába szegődnek, hátha végül valahogy mégis siker koronázza az igyekezetüket, és le tudnak filmezni egy szellemet.

Bong-Pal és Hyun-Ji, ha másban nem is, de a szelleműzésben jó párost alkotnak, hol erőszakkal szabadulnak meg szellemektől, hol békés úton segítenek nekik , bár ez utóbbi a kevésé jellemző. Egy idő után azonban a lány kezd eltünedezni, és egyikük sem érti, hogy mi történik vele. Az emlékei továbbra sem tértek vissza, bár pár kép beugrik néha az agyába, de még mindig nem emlékszik arra, hogy mi történt vele, viszont ennek hatására és egy a szerzetessel való beszélgetés után végül úgy dönt, hogy elhagyja a fiút, mert egy szellem és egy hús-vér ember kapcsolata sehová sem vezet.

Bong-Pal az egyik munkája során komolyabban megsérül, és kórházba kell mennie, ahol végül rájön, hogy Hyun-Ji-nek miért nem voltak emlékei a haláláról. A lány ugyanis nem halt meg, csak kómában volt öt évig, egy autóbaleset miatt. A szellem alakjának az időnkénti eltűnése pedig annak a jele volt, hogy a lány felébred a kómából. Ébredés után ugyan visszatérnék az emlékei, megismer a szüleit, tisztába van azzal, hogy balesete volt, emlékszik arra, hogy mit csinált közvetlenül a baleset előtt, csak éppen Bong-Pal-t felejtette el teljesen.

Amíg megpróbálják újra megismerni egymást, természetesen a gonosz szellem is előkerül, és megkezdődik a végső leszámolás.

Nem volt rossz sorozat, bár az elején jobbnak indult. Voltak benne logikai bukfencek, bár nem tudom, hogy csak fordítás miatt nem értettem mindent, vagy tényleg volt némi probléma a forgatókönyvvel. 

 Van aki megelégszik az angollal, és van aki igényli a magyar feliratot. Lehet választani. 

Szólj hozzá

dorama k dorama Kim So-Hyun Taec Yeon