2016. jan 22.

Oh my Venus (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Oh my Venus (K-Dorama 16 ep)

oh_my_venus_282_29.jpg

Ez mi volt? Komolyan ezért a sorozatért vártunk két évet? Ennél nagyobb csalódás nem is lehetett volna. Nagyjából a negyedik résztől a végéig a One sunny day befejező jelenete járt a fejembe: "Akarok rendezni egy sorozatot, amiben egy nő és egy férfi találkoznak, akik soha nem veszekszenek, megértik egymást, nem okoznak fájdalmat egymásnak, és ezzel minden nap egyre boldogabbak." Jelentem megcsinálták. Csak azt nem tudom minek. Azzal kezdődött, hogy bár a két színészt külön-külön nagyon szeretem, mégsem illettek össze a sorozatban. Valahogy nekem nem volt meg az a bizonyos összhang. A történet még az elején viccesnek tűnt, de nagyon hamar túljutottak a túlsúlyon, és onnantól nem történt semmi. Egy csomó mindenbe belekaptak, de inden befejezetlen maradt. Az egyetlen pozitívuma az volt a 16 résznek, hogy meglepő módon kiderült So Ji-Subról, hogy  tud aranyos is lenni. Nem sármos, nem szerethetően bunkó, nem erőszakos, egyszerűen csak aranyos. Olyan kisfiúsan. Őszintén szólva nem nagyon bíztam benne, hogy megoldja a hősszerelmes szerepet, de ez a része teljesen rendben volt a sorozatnak. Meg is lepődtem rendesen.

Kang Joo-Eun (Shin Min-A) azzal a meggyőződéssel éli az életét, hogy bármit meg tud csinálni, amit a fejébe vesz, amíg belead mindent. A célja az volt, hogy ügyvéd lehessen, és valóban  inkább a kitartásának és a konokságának köszönheti, hogy ügyvéd lett, mint az okosságának. Középiskolás korában ő volt a legszebb lány a városban, de az évek alatt felszedett magára jó pár kilót. 

Egy munkahelyi kiküldetésről hazafelé Joo-Eun rosszul lesz a repülőn, és Kim Young-Ho (So Ji-Sub) gondoskodik róla, míg le nem száll a repülő. A férfi Amerikában egy jó nevű személyi edző volt, de haza kell térnie, hogy átvegye a nagyanyjától a családi vállalat irányítását. A helyzete azonban nem egyszerű, mert a vezetői székre a rokonságából többen is pályáznak, és az amerikai élete nem volt éppen botrányoktól mentes, így ha kiderül, hogy az amerikai edző és a koreai örökös egy és ugyanaz a személy, komoly gondjai adódhatnak.

Kang Joo-Eun egy véletlen során jön rá arra, hogy Kim Young-Ho valójában kicsoda, és a férfi inkább elvállalja, hogy edzi a nőt, hogy elhallgattassa. Kang Joo-Eun célja az, hogy visszaszerezze régi külsejét, mert a barátja akivel 15 évig együtt volt, elhagyta egy csinosabb nőért. Bár mindent belead az embertelen edzésbe, amit Young-Ho azért állított össze, hogy a nő feladja és maga mondja azt, hogy nem csinálja tovább, mégsem fogy semmit. Végül egy orvosi vizsgálaton kiderül, hogy pajzsmirigy problémái vannak, és figyelni kell az étkezésére, valamit egy este az egyik szomszédja megtámadja, így aztán Kim Young-Ho házában köt ki, amíg le nem fogy. A közös élet azonban azt is jelenti, hogy  együtt élnek a másik problémáival is, amiken közösen próbálnak túljutni.

Ha nem So Ji-Sub lett volna, nem néztem volna végig. Nem hiszem, hogy lenne olyan ok amiért megnézném magyar felirattal, de ha valaki erre vágyik, sok sikert a letöltéshez. Remélem összeillenek,

 

 

 

Szólj hozzá

dorama k dorama Shin Min-A So Ji-Sub