2015. okt 18.

Scholar Who Walks the Nights (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Scholar Who Walks the Nights (K-Dorama 20 ep)

scholar-who-walks-the-night_780x436_2.jpg

Miért érzik úgy, hogy Lee Joon-Kinak állandóan fel kell kötni a haját a feje tetejére? Persze mivel neki tulajdonképpen a szeme a lényeg(legalábbis szerintem) valójában mindegy kellene lenni, hogy hol van a haja, de akkor is. Sokkal jobb nem összekötve, bár mikor végre leeresztették neki, akkor azzal a kék kontaktlencsével, meg a hosszú hajjal elég furcsán nézett ki. Akkor már inkább a feje tetején összekötött haj.

Még egy vámpírtörténet, a jó és a rossz harcáról. Mostanában folyton belefutok valami vámpírosba, igaz valahogy most annak van szezonja. Ez, a Blood, az Orange Marmalade, plusz most néztem meg a Vampire Prosecutort, úgyhogy van belőle bőven.

Szóval, még egy vámpírtörténet a jó és a rossz harcáról. Mert valakinek meg kell fékezni a gonoszt. Ugye. És ki lenne erre alkalmasabb, mint egy másik vámpír, még akkor is, ha ehhez egy emberből kell vámpírt csinálni, aki egyébként nagyon nem akar az lenni. Mert a Twilight Belláján kívül ki akar? Mindegy, az egy másik történet.

Gwi (Lee Soo-Hyuk) a gonosz, aki rettegésben tartja a királyi családot, és ezért mindenképpen meg kell fékezni. Látszólag Kim Sung-Yeol (Lee Joon-Ki) képes is lehet rá, ha megkapja az őrzök különleges képességeit, és nem utolsó sorban a ruháját, amivel egy vámpír is kimehet a napra. Merthogy Gwi vámpír, és, hogy le tudja győzni, Kim Sung-Yeolnak is azzá kell válnia, bár nem nagyon fűlik hozzá a foga.

Kim Sung Yeol a trónörökös barátja, akit megharap a haldokló vámpírőr, hogy átadja neki a képességeit, mielőtt meghal. Úgy is mondhatjuk, hogy rosszkor volt rossz helyen. Ha ez még nem volna elég a saját menyasszonyát is megharapja, hogy csillapítsa a vérszomját, igaz a lányt már korábban Gwi megharapta, ezért haldoklott és saját maga kérte Sung Yeolt, hogy igyon a véréből.

300 évvel később folytatódik a történet, amikor is Kim Sung Yeol a 300 évvel korábbi trónörökös naplóját keresi, amiben egy titkos terv van, hogy, hogy lehet Gwit megölni. Csakhogy a könyv állítólag évekkel korábban eltűnt. Sung Yeol egy fiatal könyvárust, Jo Yang-Sunt (Lee Yoo-Bi) bérli fel, hogy kerítse elő a könyvet. A könyv keresése közben Yang-Sun kapcsolatba kerül a jelenlegi trónörökössel is, aki szintén a naplót keresi, hogy el tudja pusztítani a családját fenyegető vámpírt. A kezdeti bizalmatlanság ellenére lassan rájönnek, hogy együtt kell dolgozniuk a cél érdekében, főleg, mert mikor előkerül a napló kiderül, hogy a vámpírok őrzőjének, a királyi vérnek és az anyai ági női leszármazottnak csak együtt van esélye legyőzni a gonoszt.

Nem volt rossz sorozat, de közelében sem volt az Iljimae-nak vagy az Arang and the Magistrat-nak. Ez utóbbi egyébként az egyik legjobb kosztümös sorozat, amit láttam. Jó volt a szereposztás is, Lee Soo-Hyuk kifejezetten tetszett Gwi szerepében, a történet is gördülékeny volt, nem nagyon voltak mélypontok, és Lee Joon-Ki filmjeit, ahogy már korábban is írtam, nem feltétlenül a történet, hanem inkább miatta nézem.

Letölthető, és van hozzá magyar felirat is.

Szólj hozzá

dorama k dorama Lee Joon-Ki Lee Soo-Hyuk Lee Yoo-Bi