2016. már 11.

Cheese in The Trap (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Cheese in The Trap (K-Dorama 16 ep)

cheese-in-the-trap-episode-13-en.jpg

Mondhatnám, hogy az egyik szemem sír, a másik meg nevet, de nem lenne igaz, mert mind a kettő sír. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, mert nagyon más volt, mint a többi, pedig őszintén szólva elég szkeptikusan álltam hozzá, mert hát webtoonból filmet csinálni …… Ráadásul úgy, hogy az eredetinek még nincs is vége. Elég rizikós. Mondjuk a befejezés nagy felháborodást keltett, bár nem igazán értem, hogy miét. Szerintem még viszonylag normálisan oldották meg a problémát.  Értem én, hogy mindenki jobban szereti a happy end-et, de mégsem határozhatja meg, a forgatókönyv író, hogy a webtoon írója merre vigye a történetet, vagy éppen miként fejezze be. Merthogy nem az ő munkája. Ugye. Szóval, szerintem korrekt volt a befejezés, mert nyitva hagytak mindent, a webtoont sem befolyásolták talán túl nagy mértékben, annak ellenére, hogy a webtoon írójának sem igazán tetszett a befejezés, bár neki az volt a legnagyobb baja, hogy nem kérdezték meg tőle, hogy milyen legyen a vége. De, ha valaki eladja a munkájának a jogait, úgy, hogy még dolgozik rajta, annak gondolom, hogy számítani kell az ilyenekre, bár nem tudom, hogy mi van az eredeti szerződésben.

Szóval, tetszett, mert más volt. Méghozzá nagyon. És még a mellékszálak sem voltak unalmasak, amit azért érdekes, mert én általában úgy vagyok vele, hogy a mellékszálat halálosan unom, vagy sokkal jobbnak találom az főszálnál. Itt viszont a helyén volt minden.

Hong Seol (Kim Go-Eun) már kihagyott egy évet az egyetemen, hogy a további tanulmányaihoz elő tudja teremteni az anyagiakat, mert a szüleitől nem kap segítséget, viszont úgy néz ki, hogy ki kell hagynia még egy évet, mert egyrészt anyagilag is nehezen bírja, másrészt rászállt az egyik felsőbb éves diák Yoo Jung (Park Hae-Jin) is, aki nagyban megnehezíti az életét. Viszont egy idő után Hong Seol legnagyobb meglepetésére, a fiú egyre barátságosabban viselkedik vele, mint később kiderül, az ösztöndíjáról is lemond a lány javára, csak, hogy a lánynak ne kelljen kihagynia még egy évet. Ennek ellenére Hong Seolnak keményen kell dolgoznia, hogy megtartsa az ösztöndíjat. Yoo Jung közben felveszi a lány óráit, hogy minél többet lehessen a közelében, és a nagy kérdést is felteszi neki: akar-e a barátnője lenni. Ugyan a fiúnak elég érdekes a természete, Hong Seol mégis beleegyezik a kapcsolatba. Yoo Jungnak a viselkedése Hong Seolal szemben teljesen megváltozik, és mindent megtesz a lányért, segít neki, védelmezi, azonban a többiekkel nem viselkedik másképp, mint korábban. Szemtől szemben kedvesnek és megértőnek tűnik, a háttérből azonban nem túl barátságos módon irányítja az eseményeket. Yoo Jung gazdag családból származik, ezért mindenki megpróbálja kihasználni. Gyerekkora óta megszokta, hogy magán hordja a barátságos maszkját, annak ellenére, hogy az emberek viselkedése miatt elég alattomos húzási vannak. Gyerekkorában az apja befogadott egy árva testvérpárt, Baek In-Hot és Baek In-Hat, hogy ne egyedül kelljen felnőnie, de a középiskolában a fiú elárulja őt, és ettől még magányosabbá, megkeseredettebbé válik. A testvérek azonban kedvük szerint tudják manipulálni az apját, és bár a fiú meglép otthonról egy verekedés után, a lányt továbbra is ők tartják el, ráadásul Baek In-Hanak nagyon követelőző természete van. Mikor Baek In-Ho újra előkerül véletlenül találkozik Hong Seolal, és bár furcsán indul a kapcsolatuk barátokká válnak, ami ha lehet még tovább rontja a két fiú kapcsolatát, mert a köztük lévő félreértés mellé még Yoo Jung féltékenysége is társul.  Annak ellenére, hogy Hong Seol a kezdetektől tudta, hogy Yoo Jung nem olyan, mint aminek mutatja magát, az együtt töltött idő alatt jobban megismeri a fiút, és annak ellenére, hogy sokszor rosszallja a fiú viselkedését, és időnként meg is ijed tőle, mégis igyekszik megérteni, és végig kitart mellette bármi is történik velük. Még akkor is kitartana mellette, mikor Baek In-Ha kilöki egy autó elé, mert úgy érzi, hogy Hong Seol miatt veszíti el a korábbi életét. Azonban ennek hatására Yoo Jung úgy dönt, időre van szüksége, hogy át tudja értékelni az addigi életét, a többi emberhez való viszonyát, és később úgy jöhessen vissza a lányhoz, hogy elmondhassa, kétségek nélkül szereti.

Valahogy a sorozat ráül az ember lelkére, de furcsa mód jó értelemben. Nincsenek benne eltúlzott szerelmi szenvedések, hétköznapi problémákkal foglalkozik, mégis lekötött. Igencsak vártam az új részeket minden héten. Egyértelműen kedvenc kategória. Van hozzá magyar felirat, méghozzá igen gyorsan megcsinálták. Remélem illenek hozzá a részek.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Park Hae-Jin Kim Go-Eun