2016. már 21.

One more Happy Ending (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
One more Happy Ending (K-Dorama 16 ep)

one-more-happy-ending-poster2.jpg

Ez, de kis cukker volt. Ugyan a történet nem hasonlított, de tisztára olyan érzésem volt, mintha valami tündérmesét néznék. Teljesen beleszerettem. Megint sikerült megtalálni két olyan színészt, akiknél nagyon működött az összhang. Jang Na-Ra-t és Jung Kyoung-Ho-t mintha egymásnak teremtették volna, és nem tudom eldönteni, hogy azért volt jó a szerep, mert a két színész ennyire egymásra talált, vagy azért találtak ennyire egymásra, mert jó volt a szerep. Ez amolyan melyik volt előbb, a tyúk, vagy a tojás probléma. Nem mintha számítana, a végeredmény a lényeg, és az nekem nagyon tetszett. Viszont! Senki ne álljon neki, aki nem akar elmerülni a mesevilág habos fodraiban, mert az veszettül fogja unni. Szerintem. Kizárólag az olyan gyermeteg lelkületüknek való, mint amilyen én is vagyok. (Vagy amilyennek tudni szeretném magam.) Viszont nekik kötelező!

Négy nő, akik korábban egy énekes lánycsapat tagjai voltak, a feloszlás után is jó barátságban maradtak. Az egyik elvált, a másiknak szinte semmilyen randi tapasztalata sincs, a harmadik házassága romokban van, a negyediknek pedig az újdonsült férjével gyűltek meg a problémái. Ennek ellenére mindegyikük elszántan küzd, hogy megtalálja boldogságát.

Han Mi-Mo (Jang Na-Ra) társtulajdonosa a Brave Wedding nevű társkereső irodának. Kizárólag elvált ügyfelekkel dolgoznak, hogy azok ismételten boldogságra lelhessenek. Han Mi-Mo ugyan sok mindenen keresztülment már, de mégis töretlen bizalommal és optimizmussal él a világban. A vállalkozása remekül megy, és éppen férjhez menni készül az aktuális barátjához. Legalább is ő így gondolja, azonban a vőlegényjelölt, ahelyett, hogy megkérné a kezét, közli vele, hogy valaki más babát vár tőle, és inkább azt a nőt veszi feleségül.

Song Soo-Hyuk (Jung Kyoung-Ho) egy pletykaújság riportere, aki éppen egy színésznő után szaglászik, így tanúja lesz, amint Han Mi-Mot lapátra teszi a barátja, mert a terhes asszonyka az a színésznő, akit követett. A nem éppen felemelő jelenet után Song Soo-Hyuk félreérti Han Mi-Mo viselkedését, mert azt hiszi, hogy a nő vízbe akarja ölni magát, így annak ellenére veti magát utána a vízbe, hogy nem tud úszni, úgyhogy végül a nőnek kell megmentenie az ő életét.

A dolog akkor válik érdekesebbé, mikor kiderül, hogy ők ketten tulajdonképpen egymással szemben laknak. (Ez mondjuk kicsit furcsa volt, mert azt még csak elhiszem, hogy valaki egy 20-25 emeletes házban nem ismeri az összes lakót, de azért azt, aki pont vele szemben lakik, valószínűleg látta már, de tekintsünk el a szőrszálaktól, meg azok hasogatásaitól.) Mire hazaérnek azt is kiderítik, hogy gyerekkoruk óta ismerik egymást, mert általános iskolás korukban ők játszották a Rómeó és Júliában, Rómeót és Júliát, bár Han Mi-Monak nem éppen kellemes ez az emlék, mivel a színdarabnak nem pont úgy lett vége, ahogy az eredeti verzióban, és emiatt sokáig csúfolták az iskolatársai.

A régi emlékek és az aznapi események hatására előkerül az alkohol is, és másnap arra ébrednek, hogy összeházasodtak. Mikor túlvannak az első megdöbbenésen, rohannak vissza a hivatalba, ahol kiderül, hogy a házasságot nem érvényesítették, mert olyan részegek voltak, hogy a hivatali dolgozó jobbnak látta, ha nem teljesíti ez irányú kérésüket.

Han Mi-Mo azonban nem az a típus, aki sokáig egyedül marad, így a következő, szerelem első látásra jelöltje egy orvos, aki egy pánikroham után a kórházban kezelte. Az orvosról azonban kiderül, hogy Song Soo-Hyuk legjobb barátja, és a nő nagy rajongója, még az énekesi időszakából, és tulajdonképpen már találkoztak azon a bizonyos részeg éjszakán, mert Song Soo-Hyuk Goo Hae-Joont (Kwon Yool )kérte fel tanúnak, csak a nő nem emlékszik rá. Így aztán mielőtt a doki válaszolna Han Mi-Mo hirtelen szerelmi vallomására, előbb beszél Song Soo-Hyukkal, mert ismeri a férfi fájdalmas múltját, és nem akar egy újabb bonyolult kapcsolatba beleugrani. Song Soo-Hyuk.még egyetemista korában járt azzal a lánnyal, akibe Goo Hae-Joon is szerelmes volt. A lány terhes lett, de meghalt közvetlenül a szülés után, ezért Song Soo-Hyuk egyedül nevelte fel a fiát, és azóta nem volt semmilyen kapcsolata. Miután Song Soo-Hyuk közli a dokival, hogy csak barátok Han Mi-Moval és nem érez iránta semmilyen vonzalmat, a doki végül elfogadja Mi-Mo érzelmeit, és járni kezdenek, de Goo Hae-Joon nem úgy viselkedik, ahogy a nő szeretné, és Song Soo-Hyuk is kezd rájönni, hogy elhamarkodott volt az a kijelentése, hogy nem érez semmit Han Mi-Mo iránt.

A történet igazából nem tartalmazott semmi újat, a cselekmény kiszámítható volt, a sorozat azonban mégis működött. Nagyon is. Talán az apró részletek miatt, talán a szereplők alakítása miatt, talán a rózsaszín szemüveg miatt, amit úgy tettek az orromra, hogy tudtam ugyan, hogy ott van, de nem érdekelt. Nem tudom miért, de nekem nagyon működött. Egyértelműen kedvenc. Letölthető formában a 7-ik részig van magyar felirat, a vikin, a 8-iknak is megvan egy része, bár ez nem nagy vigasz azoknak akik nem beszélnek angolul. Remélem idővel szorgos kezek befejezik majd a feliratokat, mert szerintem nagy kár lenne érte, ha mégsem.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Jang Na-Ra Jung Kyoung-Ho