2016. már 21.

Bromance (TW-Dorama18 ep)

írta: Aldaril
Bromance (TW-Dorama18 ep)

bromance.jpg

Végig olyan érzésem volt, mintha a Down wit Love-ot néztem volna, pedig tulajdonképpen a történet teljesen más. Még Megan Lai hanghordozása is azonos volt, Baron Chen stílusáról nem is beszélve. Mivel azonban nekem az előbbi sorozat igen nagy szerelmem, így ez is tetszett. Bár azért nem annyira.

Egyik főszereplő élete sem a tipikus módon kezdődik.

Du Zi Fenget (Baron Chen) egy templom árvaházából fogadják örökbe szülei, 10 évesen miután megmenti az apját egy merénylettől. A fiú ezután egy szerető, de komoly alvilági kapcsolatokkal rendelkező családba kerül. Nem kifejezetten az a nyugodt, csendes környezet.

Pi Ya Nuo (Megan Lai) 26 éves koráig fiúként kell, hogy éljen, annak ellenére, hogy lány. Még születése előtt egy jós azt mondta a szüleinek, hogy szerencsés, sikeres és egészséges lesz az életben, azonban ez csak akkor lett volna igaz, ha tényleg fiúnak születik, ahogy eredetileg várták. Azonban, ha lány, akkor teljesen más a helyzet, mert ebben az esetben igen rövid életű lesz. Az egyetlen megoldás a jós szerint, ha a kislányt fiúnak nevelik a 26-ik születés napjáig, és minél kevesebben tudnak a titokról, annál nagyobb biztonságban van a kislány. Így aztán a szülei tényleg fiúként is nevelik.

A lány egy alkalommal munka közben megmenti Du Zi Feng életét, akit megtámadott egy csapat bűnöző. A fiú családjában 7 éve megy a hatalmi harc, amióta apja eltűnt egy hajóbalesetben. A tét 3 összefonódott család vezetőjének a pozíciója, és az ezzel járó befolyás. Hiába szállt ki Du Zi Feng családja az alvilági életből, a családot továbbra is utolérik az ottani ügyek. Pi Ya Nuo nem sokkal később Zi Feng húgát is megmenti, így aztán a család kétszeresen is lekötelezettje lesz, és mivel Ya Nuo nem hajlandó elfogadni semmilyen jutalmat, hirtelenjében Zi Feng anyja arra jut, hogy akkor bizony a fiának és Ya Nuonak fogadott testvérekké kell válniuk. Ez a kötelék azonban a szemükben azt jelenti, hogy Pi Ya Nuo onnantól ténylegesen a családhoz tartozik, így aztán hirtelenjében Du Zi Feng személyi titkára lesz. Azonban a fiú családjának múltja miatt, érthetően a lány szülei nincsenek kifejezetten elragadtatva a dolgok alakulásától. Azon kívül a lány 26-ik születésnapja is egyre közeledik, már csak 100 napot kellene fiúként élnie, viszont az alatt az idő alatt nem derülhet fény a titkára. Mivel Pi Ya Nuo nagyon jól verekszik, amolyan testőrként is funkcionál Zi Feng mellett, így aztán folyton együtt vannak, és szép lassan elkezdenek egymásba szeretni. (Hála az égnek hamar túltették magukat az azonos neműek szerelmén, nem csináltak belőle nagy drámát.) Közben pedig továbbra is megy a harc a hatalomért, és apuka is előkerül, ezzel pedig fény derül arra, hogy mi is történt valójában az öreggel, amit ugyancsak kellemetlen helyzetbe hozhat másokat.

Nem volt bonyolult szerkezet, cserébe teljesen ki tudtam kapcsolódni, és évezni a taiwani filmek nyújtotta kellemes könnyedséget. Tiszta jó. Ráadásul magyal felirat van mind a 18 részhez a vikin. Rég volt már, hogy utoljára teljes nyugalomban, minden plusz munka nélkül, hátradőlve tudtam valamit magyar felirattal nézni. Aki a Down with Love-ot szereti, annak kötelező. Meg egyébként is remek választás, ha valaki egy könnyed romantikus sorozatra vágyik. Többet mondjuk nem szabad elvárni tőle.

 

Szólj hozzá

dorama tw dorama Megan Lai Baron Chen