2016. nov 22.

Goodbye, Mr Balck (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Goodbye, Mr Balck (K-Dorama 16 ep)

goodbye_mr_black-p2.jpg

Két dolog volt, ami zavart ebben a sorozatban. Az egyik Moon Chae-Won kinézete. Furcsa, hogy valaki, aki a külsejéből (is) él, képernyőre menjenek egy olyan frizurával, ami ennyire rosszul áll neki.

A sorozat tényleg hozta a Monte Cristó grófja életérzést. Vagyis ugyanaz volt az alapfelállás. Van két jó barát, akik közül az egyik nem bír a féltékenységével, és elárulja másikat, aki emiatt börtönbe kerül, de később visszatér és bosszút áll azokon, akik elárulták. A végét azért még megbolondították egy kis, ha te meghalsz én sem akarok tovább élni, Rómeó és Júliával. Csak az izgalom kedvéért.

Cha Ji-Won (Lee Jin-Wook) boldogan él az apjával, húgával, és fogadott testvérével. Mivel apa gazdag, viszont szokatlanul jó fej, hagyja, hogy fia azt tehessen amit akar, így Cha Ji-Won ahelyett, hogy arra készülne, hogy átveszi a vállalatot, katonának áll. Ezen kívül éppen nősülni készül.

Min Sun-Jae (Kim Kang-Woo) már nem ilyen elégedett az életével. Bár Ji-Won családjában nő fel, nem tud szabadulni az eredeti életétől. Az apja folyamatosan bajba keveredik, ami miatt Min Sun-Jae szégyelli az öreget, és szerelmes Ji-Won menyasszonyába, amit titkolnia kell. Mivel a katonaságban sem úgy teljesít, ahogy szeretne, úgy dönt, hogy leszerel, és inkább Ji-Won apjánál kezd el dolgozni. AZ ottani első munkája során elolvas egy dokumentumot, ami egy thaiföldi gáztranzakcióval kapcsolatos, viszont emiatt később olyan helyzetbe kerül, hogy végig kell néznie ahogy Ji-Won apját megölik, és bár nem ő adja le végül a halálos lövést, de mégis tettestárssá válik.

Cha Ji-Won-t közben hadgyakorlatra küldik Thaiföldre, ott találkozik Kim Swan-al (Moon Chae-Won). Miután megtudja, hogy az apját megölték a hadgyakorlatot megszakítja és a lány segítségével próbál rájönni, hogy mi történhetett az apjával, mert a hivatalosan bejelentett halál okát nem hajlandó elfogadni. Ahogy viszont egyre közelebb kerül a valódi gyilkosokhoz, őt is megvádolják gyilkossággal, és hajtóvadászatot indítanak ellene. Bár Ji-Won megrendezi a saját halálát, mégsem minden úgy alakul, ahogy tervezi. Ráadásul húga is nyomtalanul eltűnik.

Öt évvel később Koreában Min Sun-Jae sikeresen átvette a vállalat vezetését, elvette régi szerelmét, és úgy tűnik boldogan él, amíg meg nem hal, amikor is újra feltűnik Ji-Won, Mr. Black néven, francia állampolgárként. Ji-Won az elmúlt öt évet a francia idegenlégióban töltötte, és azért tért vissza, hogy végre kiderítse az apjával történteket, és bosszút álljon azokon, akik tönkretették a családját. Csakhogy a rendelkezésére álló idő igencsak behatárolt, mert Thaiföldön a robbanáskor, ami után halottá nyilvánították, egy szilánk belefúródott a fejébe, és ugyan túlélte a esetet, de az idegen anyag időzített bombaként működik a fejében. Bármelyik pillanatban szétrobbanthat egy eret az agyában, és annak már nincs esélye, hogy azt is túlélje.

A sorozat az elvárásaimnak csak a felét tudta teljesíteni. Jól indult, de valahogy aztán már nem nagyon tudtam azonosulni a szereplőkkel. Lee Jin-Wook-nak vannak bizonyos jelenetek, amiket nem kellene bevállalnia, mint pl a felhőtlenül boldog szerelmes jellemet, de hála az égnek nem erőltették sokáig azt a vonalat. A másik, ami kicsit megijesztett az Song Jae-Rim első megjelenése volt a filmben. Nem mintha ez lett volna az első szerepe, de a színészi teljesítménye kritikán aluli volt. Nem is igazán értem, hogy mi történt, mert aztán összeszedte magát. Persze az ember nem vár el tőle valami hatalmas alakítást, már csak azért sem, mert maga a szerep sem volt alkalmas rá, de azért van egy bizonyos szint, amit el kell érni, hogy valaki képernyőre kerüljön és az első pár jelenete alapján kicsit aggódtam, hogy nem fogja elérni, de aztán nem lett igazam. Hála az égnek! Mindösszesen az egynek jó kategóriánál mindenképp jó, valahol a jó és a kedvenc között helyezkedik el, bár ha őszinte akarok lenni a kedvencbe csak a színészek miatt kerülhetett volna be. Szóval inkább csak jó. Volt.

Gondolom ez működi, mint online magyar felirat, de nem próbáltam. 

Szólj hozzá

dorama k dorama Moon Chae-Won Lee Jin-Wook Kim Kang-Woo