2016. jan 17.

Sassy Go Go (K-Dorama 12 ep)

írta: Aldaril
Sassy Go Go (K-Dorama 12 ep)

sassy-go-go-poster2.jpg

Mert néha ilyen is van, hogy csak 12 részes. Csak a változatosság kedvéért. Mindig megfogadom, hogy nem nézek több középiskolás sorozatot, aztán valahogy mégis odakeveredek, ahova nem kellene. Őszintén szólva az utóbbi időben azt kell, hogy mondjam, hogy ez sem rosszabb, mint a többi. Sőt! Ebben az esetben még jobb is volt, mint amikkel mostanában kínlódtam, persze az is lehet, hogy sokat segített, hogy Jung Eun-Ji nagyon belopta magát a szívembe a legutóbbi sorozatával, amit láttam, annak ellenére, hogy a Trot Lovers kifejezetten gyenge volt. Szerintem. Az egyetlen bajom azt volt, hogy keveset énekelt. Mármint itt.

Kang Yeon-Doo (Jung Eun-Ji) egy elit magániskolába jár, bár nem önszántából, hanem azt anyukája kérésére, de a lány igazából nem való az iskolába. A jegyei alapján az iskolai rangsor alján van, a társai közé nem tud beilleszkedni, mert mindenki csak a tanulásra összpontosít, így az egyetlen vigasza az iskola tánccsapata, aminek szerencsétlenségükre a klubterme, az iskola legjobb tanulóinak a tanulószobája mellett van. Mivel az iskolában, aki jól tanul, mindent megtehet, aki viszont rosszul azt szemétnek nézik, így a két csoport között állandó a rivalizálás, amiben természetesen mindig ők a vesztesek. A helyzet odáig fajul, hogy meg is szüntetik a klubjukat, azonban mikor az eminensek közül az egyik lány önéletrajzához szükség van plusz jó pontokra, felajánlják nekik, hogy, ha alakítanak egy szurkoló csapatot, amiben mind a két klub részt vesz és megnyerik a szurkoló bajnokságot, akkor újra alakulhat a klubjuk. Végül annak ellenére elfogadják az ajánlatot, hogy tudják, hogy kihasználják őket, hiszen szükség van a tánctudásukra, viszont egyáltalán nem lehetnek biztosan abban, hogy meg is kapják, amit megígérnek nekik, még akkor sem, ha nyernek. Ráadásul együtt kell dolgozniuk a legnagyobb ellenségeikkel. A helyzet kicsit jobbra fordul, mikor megérkezik az edzőjük. Egy hivatásos szurkoló edzőt kapnak, aki nem az iskola alkalmazottja, így aztán megengedheti magának, hogy ne kivételezzen egyik csapattal se, bár a közös munkájukban annak ellenére megy a folytonos rivalizálás, hogy az edzéseken egyre jobban megismerik egymást, és egyre jobban haladnak a kitűzött cél felé. Közben az is kiderül, hogy az eminensek élete sem olyan ragyogó, mint ahogy az elsőre tűnhet. Az egész életük a tanulásról szól, és olyan szülői nyomás alatt vannak, amit csak nagyon nehezen tudnak elviselni, és sokszor a saját életüket is veszélyeztetik e miatt. 

A témához képest egy nézhető, szerethető sorozatot tudtak összehozni, még számomra is, amit az is mutat, hogy még éjszakázni is hajlandó voltam miatta, ami még saját magamat is meglepett. És nem kis előnye, hogy fenn van magyar felirattal az Indán.

Szólj hozzá

dorama Jung Eun-Ji k-dorama Lee Won-Geun Chae Soo-Bin