2015. okt 31.

Cain and Abel (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Cain and Abel (K-Dorama 20 ep)

800px-cain_and_abel-e1311730585560.jpg

Én nem láttam még olyan sorozatot, amiben ennyit üvöltöttek volna, mint ebben. Nem tudom miért gondolta a rendező úgy, hogy ezzel majd fokozni tudja az izgalmakat, de engem néha kifejezetten idegesített.

Ismét egy sorozat, amit már nagyon régóta tologatok magam előtt. Mert kit érdekel egy olyan sorozat, amiben az ember kedvenc színészét, és egyben a főszereplőt, mindjárt az első részben fejbe lövik? Lássuk be, ez nem kifejezetten a legideálisabb helyzet. Ráadásul So Ji Sub munkásságán végigtekintve, hajlamos olyan szerepekben részt venni, amiben aztán tényleg meg is hal, úgyhogy ezt hittem, hogy ez is betársul majd a Road Nr. 1 mellé. Milyen jól tettem, hogy nem tettem. Ha eltekintek a folyamatos üvöltözéstől, attól, hogy  az első jelenetben fejbe lövik, na meg, hogy miért akarja valaki, akinek már csak rövid ideje van az éléből, megöletni azt, akiről úgy érzi, hogy mindent megkapott az élettől, ami neki járt volna, akkor ez egy nagyon jó sorozat. Úgy értem, azt még csak értem, hogy az emberi féltékenység határtalan, de minek rábuzdulni pár hónap miatt ennyire a dolgokra. Persze tudom, hogy, ha nem ez az alapfelállás, akkor nincs felállás, szóval jó ez így, ahogy van. És végre egy szerep, amiben kifejezetten jó volt látni Han Ji-Mint. Messze ebben volt a legjobb azok közül, amiket láttam.

Ami kifejezetten tetszett, hogy So Ji Sub-nak adtak három egymástól különböző jellemet, és ehhez társították a kinézetét is. Először a naiv testvér, aztán a teljesen elveszett, emlékeit kereső férfi, és végül a megkeseredett, bosszút kereső orvos.  Üdítő volt egy ilyen karaktert látni a sok szerelmes történetek között, és mindehhez még a szerelmi szálat is sikerült úgy a történethez igazítani, hogy az emberben fel sem merült, hogy mi a francnak kellett ezt a nőt belekeverni az egészbe.

Lee Cho-In (So Ji-Sub) az apja kórházában harmadéves rezidens. A neurológiáról váltott a sürgősségi orvoslásra az apja kérésére. A bátyját, Lee Seon-Woot (Shin Hyun-Joon), feltétel nélkül, teljes odaadással szereti, hiszen miatta volt képes volt elviselni a gyerekkorát, ugyanis Lee Cho-Int újszülött korában örökbe fogadták, miután a szülei meghaltak egy autóbalesetben. A nevelőapja jobban szereti a saját fiánál, amit a nevelőanyjában határtalan gyűlöletet, és féltékenységet szült.

A bátya hét év amerikai tartózkodás után tér vissza Koreába, megműteni az apjukat, aki egy agydaganat miatt kómában fekszik a kórházban. Lee Seon-Woo agyspecialista, aki már többször műtött betegeket, akiknek ugyanolyan daganatuk volt, mint az apjuknak. Mikor visszatér akkor tudja meg, hogy az apjuk létre akar hozni egy sürgősségi osztályt Lee Cho-Innak, ezzel mintegy rá hagyva a kórház irányítását, ez viszont azt jelenti, hogy Seon-Woo álma, a neurológiai részleg, amit az anyja is támogat, nem fog megvalósulni. Ráadásul Cho-In eljegyezte Seon-Woo élete nagy szerelmét is.

Mivel a két fivér nem ért egyet a műtét menetében, Seon-Woo Kínába küldi az öccsét, hogy nézzen meg egy műtétet, amit egy amerikai kollégája végez ott egy betegen. Az útnak azonban részben az is a célja, hogy Cho-Int eltávolítsák arra a pár napra, amíg szavazni kell arról, hogy a sürgősségi vagy a neurológiai részleget hozzák-e létre. Az út során Cho-In megbizonyosodik arról, hogy a műtét, amit az apján akarnak elvégezni túlságosan veszélyes, és igyekszik visszatérni Koreába, hogy lebeszélje a bátyját a műtétről, a reptérre menet azonban elrabolják, hogy megöljék. Így kerül ki a sivatagba ahol fejbe lövik, majd a sorsára hagyják.

A férfi bár nem hal meg, de teljesen elveszti az emlékezetét. Az életét annak köszönheti, hogy a sivatagban rátalál, és magukkal viszi pár Észak Koreából menekült drogcsempész. Miután felépül, pár hónapig a drogcsempészekkel marad, és bár nem térnek vissza az emlékei, az tudatalattija emlékszik a kórházban eltöltött időre, így meg tudja menteni az egyik támadásban súlyosan megsérült társát.

Miután nagy nehezen visszatér Koreába, az emlékei nélkül egy valakit akar megtalálni, a drogcsempész banda főnökének a húgát. A főnök halálakor megígérte neki, hogy ha visszajut Koreába megkeresi és védeni fogja a lányt. Mikor találkoznak, kiderül, hogy a nő Oh Young-Ji (Han Ji-Min), aki Kínában az idegenvezetője volt. Mivel a Cho-Int is észak koreai menekültnek hiszik, a lánynak kell kezességet vállalni érte, aki közben megkapta a dél koreai állampolgárságot. Miközben együtt élnek, úgy tűnik, hogy lassan visszatérnek a férfi emlékei, csakhogy a lány attól retteg, hogy ha Cho-In visszaszerzi az emlékeit, akkor őt teljesen el fogja felejteni, ezért eltitkolja a férfi elöl a múltját. Végül, mikor minden kiderül, bár külön, de mindketten visszatérnek Szöulba, hogy Cho-In kideríthesse, miért akarták megölni,  és, hogy bosszút állhasson amiatt, ami vele történt.

Jó sorozat volt. Tényleg. Nagyon. A kedvenc kategória, bár a fröcsögő vér, és a sok üvöltözés miatt nem hiszem, hogy túl gyakran fogom megnézni. A magyar felirat és a letöltött részek tökéletesen összeillenek, bár sajnos a részek harsubosak az angol felirattal, de érdekes módon itt most nem zavart. Az ötödik részt azt hiszem nem tudtam végül letölteni, a 15-ös meg a 18-asnál meg végig kellett kattintgatnom egy csomó szervert, mire találtam olyat, ahol még nem törölték, de a többinél az 1Fichier tökéletesen működött.

 

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Han Ji-Min So Ji-Sub Shin Hyun-Joon