2015. okt 15.

The Three Musketeers (K-Dorama 12 ep)

írta: Aldaril
The Three Musketeers (K-Dorama 12 ep)

the_three_musketeers.jpg

Érdekes interpretációja egy általam nem annyira szeretett történetnek, ahol Athos a koronaherceg, Constance a koronaherceg felesége, és Milady de Winternek kellett volna eredetileg hozzámenni a koronaherceghez. Egyébként ez szerintem jobban sikerült, mint az eredeti, legalábbis minden gond nélkül végignéztem, és még tetszett is. Vagyis nem untam magam rajta , mint az eredetin szoktam.

A történet nagyjából ugyanaz, mint a francia, a fent említett változtatásokat leszámítva.

Park Dal-Hyang (Jung Yong-Hwa ) öt év kemény tanulás után a fővárosba megy, hogy letegye a királyi katonai vizsgát, hogy aztán, ha sikerül a vizsga, megkereshesse a lányt, akit szeret. Miközben a  vizsga időpontjára vár, találkozik három idegennel, akik a három muskétásként mutatkoznak be neki. Beszédbe elegyednek egymással, és eközben derül ki, hogy Yoon-Seo (Seo Hyun-Jin), a nő, aki miatt meg akarja csinálni a vizsgát a koronaherceg felesége lett. A vizsgán aztán az is kiderül, hogy a három muskétás egyike maga a koronaherceg, a másik két férfi pedig a testőre, akik titokban kijárnak a palotából, hogy megakadályozzanak egy háborút. Miután Park Dal-Hyang sikeresen leteszi a katonai vizsgát, csatlakozik a hármashoz, hogy megpróbálják elkerülni azt, ami elkerülhetetlennek tűnik. A kötelező klasszikus elemek ebben is megvannak, csak, hogy ne legyen hiányérzete az embernek, de mivel feldolgozás, és itt Európában szerintem mindenki látott belőle legalább 2 variációt, olyan nagyon nem izgul rajta az ember.

Furcsa volt, hogy csak 12 rész, de azt kell, hogy mondjam, hogy pont elég volt, annak ellenére, hogy a végét szerintem kicsit összecsapták. De csak egészen kicsit, és lehet, hogy csak azért, mert eredetileg három sorozatot terveztek, amiből aztán csak egy lett.

A Vikin mind a 12 részhez van magyar felirat.

Szólj hozzá

dorama k dorama Jung Yong-Hwa Seo Hyun-Jin Lee Jin-Wook Yang Dong-Geun Jung Hae-In