2016. már 05.

Hello Monster (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Hello Monster (K-Dorama 16 ep)

hello_monster2.jpg

Egy gyakori kérdés: ki a furcsa és ki nem? Minden csak nézőpont kérdése.

Lee Hyun (Seo In-Guk) apja a rendőrségen bűnözőkkel dolgozik. Az egyik vizsgálati alany, Lee Joon-Ho egy tömeggyilkos, aki lemészárolta a saját családját, és semmi megbánást nem mutat, sőt úgy tűnik még azt sem nagyon érti, hogy miért tartják rossznak, amit csinált, amikor a családja hosszú évekig keresztülnézett rajta. Lee Hyun apja azonban egyre kényelmetlenebbül érzi magát a beszélgetések alatt, mert úgy gondolja, hogy fia aggasztóan sokban hasonlít a gyilkosra, ezért megpróbálja elzárni a fiút a külvilágtól. Közben Lee Joon-Hot kórházba kell szállítani a börtönből, azonban az út alatt sikerül megszöknie a börtönből, de közben megöli az egyik őrt. Mivel a holtestet nem találják meg, így a rendőrség az őrt tettestársnak nyilvánítja. Miután megszökött, Lee Joon-Ho elmegy Lee Hyunék házába és dulakodás közben megöli az apját, az öccsét pedig félig a véletlennek köszönhetően, félig pedig szándékosan magával viszi.

Lee Hyunt végül egy rendőrnő neveli fel, és professzor lesz egy amerikai egyemen, ahonnan egy furcsa üzenet miatt jön haza, és kezd el nyomozni egy gyilkossági üggyel kapcsolatban, mert azt reméli, hogy így Lee Joon-Ho nyomára bukkanhat. Az esettel hivatalosan is foglalkozó rendőrségi csoportnak Cha Ji-An (Jang Na-Ra) is tagja, aki a meggyanúsított börtönőr lánya. A két fiatal gyerekkorukban már találkozott, bár akkor Lee Hyun folyton elzavarta a lányt. Felnőttként meg sem ismeri, bár Cha Ji-An rögtön felismeri a férfit.

Ahogy a nyomozás halad előre, kiderül, hogy Lee Joon-Ho közelebb van hozzájuk, mint gondolnák, hogy Lee Hyun halottnak hitt öccse él, de nagyon rossz irányt vett az élete, és hogy Lee Joon-Honak ott is vannak segítői, ahol a legkevésbé számítottak volna rá.

Igazából tetszett a sorozat. Nem a kedvenc kategória, de mindenképpen a nagyon jó, és a részeket elnézve rájöttem, hogy én tulajdonképpen nagyon kedvelem Jang Na-Rat. Jó volt a Fated to love you-ban, most tetszik az One more happy ending-ben és jó volt itt is, mert amit nagyon kevés színész(nő)nél látok, ő meg tudja csinálni azt, hogy a különböző típusú szerepeket különbözőképpen játssza el. Ami még meglepett, hogy alapból Lee Chun-Heet nem tudtam volna elképzelni egy olyan szerepben mint, amilyen itt a csoportvezető szerepe volt, de ennek ellenére nagyon élveztem a játékát. Az egyetlen ami zavart, bár nem csak itt, hanem a többi szerepében is, hogy pösze. Azért egy olyan mesterségnél, ahol a kiejtéséből él az ember tudjon már rendesen beszélni. Vagy lehet, hogy nem is az, csak én hallom annak, és a sajátos beszédstílusa valójában a védjegye?

Sajnos a dramacool haldokolni látszik, amit eddig használtam az angol felirattal, pedig jó volt a minősége a feltöltéseknek, de elég megbízhatatlan lett. A myasiantv-re kezdek szép lassan átszokni, de a minőség náluk hagy némi kívánni valót maga után.

Van magyar felirat, ugyanitt asiatorrentes letöltési lehetőség, vagy a megszokott helyről lehet letöltögetni, de mivel gyorsabb angolul, leszoktam a letöltésről, hacsak nem olyan amiről tudom, hogy még sokszor meg akarom majd nézni, úgyhogy érdemes időt szakítani rá, így nem tudom, hogy összeillik-e a felirattal. A vikin az 5-ik részig van magyar felirat, nem tudom befejezik-e, mert már elég régen ment a sorozat, de tapasztalatból tudom, hogy, ha valaki egyedül fordít, az nagyon sok idő. Szóval, azért, ha valaki a ragaszkodik a magyar felirathoz, van lehetőség.

Szólj hozzá

dorama k dorama Seo In-Guk Jang Na-Ra