2015. aug 20.

High Society (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
High Society (K-Dorama 16 ep)

high_society1.jpg

Van-e egy szegény családból származó, ámde igen ambiciózus és tehetséges fiatalembernek esélye feljutni a gazdagok világába? A pénz és pozíció alapján történő társválasztás csak a gazdagok között elfogadható, ha egy szegény csinálja ugyanezt, az elítélendő?

Jang Yoon-Ha (Uee ) egy gazdag család negyedik gyereke, aki mindent elkövet, hogy szabadulni tudjon az érzelemmentes, pénzorientált családjától. Azért, hogy megismerje, milyen az élet, ha meg kell dolgozni azért, amit szeretne, részmunkaidősként dolgozik egy áruházláncban a legjobb barátnőjével Lee Ji-Yivel. Jang Yoon-Ha legnagyobb álma, hogy az emberek önmagáért szeressék és ne a vagyona és a pozíciója miatt, ezért Ji-Yinem sem mondja el, hogy gazdag családból származik. Persze teljesen nem vágja el az összes köteléket, ami közte és a családja között van. A bátyja mindvégig oltalmazza és védi.

Choi Joon-Gi  (Sung Joon)barátja és beosztottja Yoo Chang-Soonak. Chang-Soo családjáé az az áruházlánc, amiben Yoon-Ha dolgozik, és aminek Joon-Gi a vezetöje. A fiú szegény családból származik, viszont nagyon tehetséges, és ambiciózus. Tisztában van a saját értékeivel, és mindnet megtesz, hogy bekerüljön a gazdagok közé, még társat is úgy választ magának, hogy a kapcsolata közelebb vigye az álmához. Bár Jang Yoon-Ha azt hiszi, hogy a fiú nincs tisztába a társadalmi helyzetével, Joon-Gi a kezdetektől fogva mindent tud a lányról.

Lee Ji-Yi (Lim Ji-Yeon) Yoon-Ha barátnője. Nyitott természetű, életvidám lány, aki mindenben meglátja a jót. Annak ellenére, hogy a szülei elváltak, és az anyagi helyzetük miatt nem tudott főiskolára menni, nem vesztette el a derűlátását, és a jókedvét. Kedvenc szórakozása, hogy nyomon követi a gazdag családok gyerekeinek az életét. Ő az egyetlen, akit tényleg semmit nem tud Yoon-Ha családjáról, és önmagáért szereti a lányt.

Yoo Chang-Soo (Park Hyung-Sik) családjáé az az áruház, ahol a lányok dolgoznak, és aminek Choi Joon-Gi a vezetője. Vidám természetű, de a végtelenig elkényeztetett. A családjában a legkisebb, és a szüleinek a legkedvesebb gyereke, aki hozzászokott, hogy mindent megkap, amit szeretne.

Jang Yoon-He és Choi Joon-Gi annak ellenére lesznek egy pár, hogy a lány családi helyzete miatt, lehetetlennek tűnik a kapcsolatuk. Yoon-He azt hiszi, hogy Joon-Gi nem tudja, hogy gazdag családból származik, és önmagáért szereti, nem a vagyoni helyzetéért. Persze a fiú tisztában van mindennel a lánnyal kapcsolatban, és azért választotta őt, mert rajta keresztül akar feljutni a gazdagok világába. Mire kiderül, hogy tényleg beleszeretett a Yoon-He be, a lány is megtudja, miért is kezdett bele a kapcsolatba, és szakít vele. Yoon-He úgy dönt, hogy azzal fogja megalázni, és eltaposni Joon-Gi, amire a fiú annyira vágyott. A családja pénzével és befolyásával. Részben ezért kezd el a vállalatuknál dolgozni, annak ellenére, hogy egész életében arra készült, hogy önálló legyen, és végre ott tart, hogy meg is tehetné. Mivel Yoon-Hanak semmilyen munkatapasztalat sincs, Joon-Ginek pedig alkalma adódik arra, hogy munkát szerezzen náluk,  Joon-Gi úgy dönt, hogy átmegy hozzájuk, hogy amennyire tudja segítse a lány munkáját, még akkor is ha eredetileg azért alkalmazzák, hogy segítsen megszüntetni azt a részleget, amit a lány vezet.

Ji-Yi és Chang –Soo az áruházban találkoznak, ahol a két lány dolgozik, és ami Chang-Soo családjáé. Chang-Soo kezdetben azért akarja megkapni a lány figyelmét, mert nem szokott hozzá, hogy keresztülnézzenek rajta. Ji-Yi viszont Choi Joon-Git kedveli, bár félreáll, mikor megtudja, hogy a barátnője is beleszeretett Joon-Gibe. Ji-Yi és Chang-Soo rövid időn belül egymásba szeretnek, csakhogy Chang-Soonak választani kell a lány és a kényelmes élete között, és bár egy ideig mindketten küzdenek egymásért, végül Chang-Soo látszólag mégis a vagyont választja, viszont egyre többször megy részegen haza, mert borzasztóan hiányzik neki Ji-Yi.

Őszintén szólva Jang Yoon-He és Choi Joon-Gi párosa nem különbözött semmiben a többi sorozat szenvedő főszereplőjétől. A Ji-Yi, Chang-Soo  páros viszont zseniális. Chang-Soo gyerekes viselkedése, ahogy hízelgéssel és hisztivel manipulálta az anyját, végre kilépett abból a sémából, hogy a gazdagok nem emberek, hogy nincs szeretet a családjukban, és hogy a pénz fontosabb a gyerekeiknél. Emellé Ji-Yiben kapott egy életvidám párt, aki feltétel nélkül tud szeretni, és, ha elkötelezi magát valaki mellett, kiáll érte, és nem hagyja, hogy bárki kettőjük közé álljon. Nekem az ő párosuk vitte az egész sorozatot, és majdnem befutottak a kedvenc kategóriába. Persze ehhez kellett a színészi játék is. Szerintem nagyon eltalálták a színészeket.

Mindent összefoglalva, szerintem az egyszer mindenképp érdemes megnézni sorozat. Aztán le lehet dönteni, hogy később is vissza tér-e hozzá az ember vagy nem. A vikin fenn van magyar felirattal is.

Szólj hozzá

dorama k dorama Uee Sung Joon Lim Ji-Yeon Park Hyung-Sik