2015. máj 30.

The Girl Who Sees Smells (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
The Girl Who Sees Smells  (K-Dorama 16 ep)

 yoochun_1428011146_af_org.jpg

Valahol a jó, és a kedvenc között van. Inkább közel a kedvenchez, de valószínűleg azért, mert  szeretem Shin Se-Kyungot. Ez a szerep számomra meglepő módon még Park Yoo-Chunnak is jól állt, pedig az ő színészi teljesítményéért annyira nem vagyok oda. Valószínűleg idolként jobban megállja a helyét. Azonban azt kell, hogy mondjam, hogy alapvetően  Nam Goong-Min simán lejátszott mindenkit a képernyőről. Zseniálisan állt neki a sorozatgyilkos szerepe.  Érdekes egyébként emberként, mert nem nagyon tudom hova rakni. Aki nézte a WGM-ban a virtuális házasságát, az esetleg tudja, hogy miről beszélek. Vannak olyan dolgai, amitől totál felállt a hátamon a szőr, de úgy összességében azt hiszem, hogy egy kedves ember lehet. Mindenesetre meglepett, hogy mennyire jó volt a szerepben. Persze tudom, hogy ő színész, elég komoly múlttal, úgyhogy ez elvárható tőle, de azért láttam én már régóta a pályán lévő színészt borzalmasan játszani. Nem mindent tudnak magukévá tenni. Mondjuk neki sem sikerült minden alkalommal.

Choi Eun-Seol (Shin Se-Kyung) Jejun éli a középiskolás éveit, boldog, szerető családban, amíg meg nem ölik a szüleit. A lány éppen úgy ér haza, hogy  látta a gyilkost, aki elől éppen csak sikerül elmenekülnie, azonban menekülés közben elüti egy autó. Életveszélyes állapotban kerül kórházba, ahol aztán hónapokig kómában van. Mikor felébred nem emlékszik a múltjából semmire, és furcsa, érthetetlen dolog történik vele. Az egyik szemének megváltozik a színe, és azzal a szemével látja az illatokat.

Choi Moo-Gak (Park Yoo-Chun) szintén Jejun él és egy akváriumban dolgozik. Egyetlen családtagja a húga, akivel nagyon jó a kapcsolata. A lányt azonban egy könnyű baleset miatt kórházba kerül, és mire a Moo-Gak beér meglátogatni, holtan találja a húgát, akinek valaki elvágta a torkát a kórházban. A lányt szintén Choi Eun-Seolnak hívták.

Choi Eun-Seolt mióta felébredt a kómából, a gyilkosság kivizsgálását vezető nyomozóval lakik együtt. A férfi azt mondta neki, hogy ő az apja, otthagyja a rendőrséget is, és mindent megtesz a lány biztonságáért. Még a rendőrök elől is elrejti, annak ellenére, hogy a rendőrség keresi a lányt, mert ő az egyetlen, aki látta a szüleit is megölő sorozatgyilkos arcát. Choi Eun-Seol az új életéhez új nevet is kap. Oh Cho-Rimként éli az életét.

Három év telik el a gyilkosság után. Oh Cho-Rim egy kis kabarészínházban mindenes. Minden vágya az, hogy egyszer ő is színpadra állhasson, amire az egyetlen esélye egy bemutató, ahol a társulat tagjainak új ötletekkel kell előállni, csakhogy párban kell dolgozni, és Oh Cho-Rimnak nincs társa. Mindenesként az is a feladatai közé tartozik, hogy ellássa a társulat tagjait. Egy alkalommal mikor épp a társulata ügyeiben autózik, egyszer csak beül mellé egy férfi, akiről kiderül, hogy rendőr, és épp egy rablót üldöz. A rendőrt Choi Moo-Gaknak hívják. A lány segít neki elkapni a rablót, viszont mikor meg kell magyaráznia, hogy, hogy tudta követni az elkövetőt, kénytelen bevallani  a titkát, hogy látja az illatokat. A Moo-Gak persze először nem hiszi el a lánynak, amit mond, ezért  teszteknek veti alá, de végül be kell látnia, hogy nem tudja megmagyarázni azokat az érthetetlen dolgokat, amire a lány képes, ezért végül elhiszi neki, hogy igazat mond.

Moo-Gak a húga gyilkossága után döntött úgy, hogy belép a rendőrséghez, viszont nem a gyilkossági csoportnál dolgozik, ezért vállal veszélyes, nem az ő feladatköréhez tartozó feladatokat is, hogy  átmehessen a gyilkosságiakhoz is és hozzáférhessen olyan aktákhoz is, amit zároltak. Csakhogy átkerülni nem egyszerű. Oh Cho-Rim és Choi Moo-Gak végül szövetséget kötnek egymással. A lány segít a fiúnak a nyomozásokban, cserébe a fiú elvállalja, hogy partnere lesz a színházi bemutatón.

Közben a rendőrségen egy különleges egységet alakítanak, akinek a feladata az, hogy elkapja az úgynevezett vonalkódos gyilkost. A sorozatgyilkos minden évben megöl egy embert.  Miután elrabolja az áldozatait,  6 napig fogva tartja, majd megöli őket, és egy vonalkódot vág csuklójukba. Az ő áldozatai közé tartoztak Oh Cho-Rim vér szerinti szülei is, és ő ölte meg Choi Moo-Gak húgát, mivel a neve miatt összetévesztette a lányt, a szemtanú Choi Eun-Seollal. Bár Moo-Gak nem vehetne részt a vonalkódos gyilkos után folytatott nyomozásban, de, mivel Cho-Rim segítségével hasznos információkra bukkan, végül mégis beveszik a csapatba, így végre megkapja az engedélyt, amivel hozzáférhet a húga gyilkosának aktáihoz. A sorozatgyilkos legújabb áldozata egy modell, és minden jel arra mutat, hogy a lány orvosa a gyilkos. A nyomozás során Cho-Rim észrevesz egy férfit, akinek ugyanolyan illata van, mint a modellnek, ami azért furcsa, mert a lány különleges, egyedi parfümöt használt, a férfiról azonban kiderül, hogy a modell kedvese, a híres szakács Kwon Jae-Hee (Nam Goong-Min)

Mivel Choi Moo-Gak nem jelent meg a színházi meghallgatáson, a lányt kirakják a színházból, így  Kwon Jae-Hee éttermében kezd el pincérnőként dolgozni. A férfinak különleges betegsége van. Nem ismeri fel az arcokat, a ruházatuk és a hangjuk alapján azonosítja az embereket. A betegségéről azonban csak Oh Cho-Rimnak beszél, mert elég közel kerülnek egymáshoz. A rendőrség közben egyre biztosabb abban, hogy az orvos a sorozatgyilkos, azonban az orvos holtteste is előkerül egy vonalkóddal a karján. A gyanú szép lassan Kwon Jae-Heere terelődik, de a férfi folyton kicsúszik a kezük közül, és nem tudják rábizonyítani a gyilkosságokat.

Az idő előrehaladtával Oh Cho-Rimnak szép lassan eszébe jut a múltja, és Kwon Jae-Hee is megtudja, hogy a szemtanú életben van. Mivel nem ismeri fel az arcokat, nem a valódi szemtanút ölte meg annak idején a kórházban. Így aztán elkezdődik a versenyfutás, hogy még azelőtt elkapják Kwon Jae-Heet, mielőtt rájön, hogy a valódi szemtanú ott van a közvetlen közelébe. Hogy el tudják kapni a férfit, miután visszatérnek az emlékei, Oh Cho-Rim még a csali szerepét is bevállalja, annak ellenére, hogy tudja, hogy nagyon veszélyessé válhat a helyzet.

Végül sikerül elkapniuk Kwon Jae-Heet, de a férit szállító jármű balesetet szenved, és Kwon Jae-Hee eltűnik. Ugyan a holttestét nem találják meg, mégis holttá nyilvánítják. Oh Cho-Rim és Choi Moo-Gak az esküvőjük napján látják újra, mikor elrabolja  a menyasszonyt.

Mindenképpen érdemes megnézni. Mint már az elején is írtam Nam Goong-Min szerintem nagyon jól hozta a gyilkos szerepét, ugyanakkor Cho-Rim szeme miatt nem laposodott bele a sorozat egy átlagos nyomozós történetbe.

Van hozzá magyar felirat, és aki nem szeret torrentezni, le lehet tölteni innen is, de nem tudom, hogy összeillik-e a sorozattal a felirat.

 

Szólj hozzá

dorama k dorama Nam Goong-Min Shin Se-Kyung Park Yoo-Chun