2014. feb 08.

Passionate goodbye / Rockin' on Heaven's Door (K-Movie)

írta: Aldaril
Passionate goodbye / Rockin' on Heaven's Door (K-Movie)

Rockin'_on_Heaven's_Door-p1.jpg

Azon gondolkozom, hogy miért van az, hogy valakinek minden filmje nagy nézettséget ér el, mint pl. Ha Ji-Won ( a teljesség igénye nélkül, csak nagyjából néztem utána), és miért van az, hogy valaki meg akármit csinál, igazából nem nagyon nézik a filmjeit, mint Jang Keun-suk. Sajnos ez utóbbi kategóriába tartozik Hongki baba is. Jó persze tudom, hogy nem a színészkedés a fő szakága, de amit eddig láttam tőle nem volt nagy durranás. Mondjuk, az ő hangjával maradjon is az éneklésnél. Azért remélem, hogy a “Bride of the Century” jobb lesz, mint amit eddig láttam tőle.

A témájából adódóan sírós film, hiszen haldokló emberekről szól. Ráadásul olyanokról, akikről az elejétől fogva lehet tudni, hogy semmi esélyük. 

Choong-Ui (Lee Hong-Ki) egy ünnepelt énekes, viszont miután megver egy buli alkalmával valakit, közmunkára ítélik, amit egy haldoklóknak fenntartott kórházban kell ledolgoznia. El lehet képzelni milyen lelkes a dologtól. A kórház egyáltalán nem hasonlít a többi kórházhoz. Olyan emberek vannak ott, akik már végstádiumos betegek, minden korosztályból. A kórházi ellátás mellett, mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné, hiszen már nem tudnak tovább küzdeni az életükért, ezért inkább mindenki szabadon él, mintha az adott nap lenne az utolsó, hiszen lehet, hogy valóban az. Pár beteg alakított egy együttest, és csak úgy saját örömükre zenélnek, amíg ki nem derül, hogy a kórháznak olyan komoly anyagi gondjai vannak, hogy be kell zárniuk, a betegeknek pedig másik kórházba kell menniük. Ekkor jön a nagy ötlet, hogy jelentkeznek egy tv-s tehetségkutató műsorba, hogy egy kis hírverést csapjanak a kórháznak, és adományokat gyűjtsenek. Ahhoz viszont, hogy esélyük legyen meg kellene nyerniük maguknak Choong-Uit.

A végét nem teljesen értettem. Valahogy nem nagyon volt logikus, hogy aki az egész életét annak szentelte, hogy híres zenész legyen, ráadásul sikerült is neki, hirtelen ott marad a kórházban, mint a zenekar vezetője. Vagy a jó ég tudja, mint mi. Szóval egy kicsit zavaros. A Youtube-on néztem, de természetesen onnan már eltűnt.

 

Szólj hozzá

movie k movie Lee Hong-Ki FT Island