2016. feb 27.

Blood (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Blood (K-Dorama 16 ep)

blood.jpg

Khmmm. Hogy is mondjam. Jóóóóó sok kritikát kapott, a két főszereplő színészi teljesítménye miatt, és azt kell mondjam, hogy igazuk is volt. Mondjuk én Ku Hye-Sunt nem igazán szeretem. Talán az egyetlen szerepe, amiben tetszett az a Musical volt. Ahn Jae-Hyeonnak meg valószínűleg nagyon korai volt még a főszerep. Nem volt olyan vészesen rossz, de messze volt a jótól. Az egyetlen értelmes karaktert, meg megölték a végére. Kár volt érte. Már csak azt mondja meg nekem valaki, hogy mi a francért erőltetik a vámpírtörténeteket. Mondjuk legalább egy szempontból jó volt a férfi főszereplő választás: Ahn Jae-Hyeon simán elment vámpírnak.

Érdekes volt a téma megközelítése egyébként. Mi van akkor, ha  a vámpírság nem állapot, hanem betegség? Egy mesterségesen előállított vírus okozta betegség? Meg lehet találni rá az gyógymódot?

Park Ji-Sang (Ahn Jae-Hyeon) apja és anyja is fertőzött volt egy vírussal, ami természetfeletti tulajdonságokkal, valamit erős vérszomjjal ruházza fel a fertőzötteket. És sterilitással. Így aztán Park Ji-Sang tulajdonképpen meg sem születhetett volna. Az, hogy mégis megszületett azt mutatja, hogy a vírus mutálódott, és  további vizsgálatok miatt többen is igényt tartanak a csecsemőre, mit amennyien a kis család egészséges életéhez ideális lenne. A felesége és fia védelmében meghal az apa, anyja pedig elmenekül a csecsemővel és amennyire lehet visszavonultan élnek, miközben a nő a vírus ellenszerének kutatásán dolgozik. Bár a gyógymódot nem találja meg, de kifejleszt egy kapszulát, melynek hatóanyagai elnyomják a vér utáni vágyat, így a fiú majdnem normális életet tud élni, leszámítva, hogy a testhőmérséklete jóval az emberi átlag alatt van. Idővel apja gyilkosai azért rájuk találnak, így  Park Ji-Sang az anyját is elveszíti. Ilyen gyerekkorral nem csoda, hogy belőle is orvos lesz, bár nem kutató, hanem sebész, méghozzá nagyon tehetséges, amolyan csodaszámba menő.

Persze az ellenszer utáni kutatást nem adta fel, csak nem ő végzi, hanem egy barátja, de emiatt fogadja el a felajánlott  új sebészi állást, mert a kórházban esélye van annak, hogy megfelelő anyagot találnak a kutatásaikhoz. Arról nem is beszélve, hogy a szülei végezte kutatás vezetőjének a fia is abban a kórházban dolgozik. A dolgok egészen ígéretesen alakulnak, mikor a kórházba új igazgató kerül. Az új igazgatónak létrehoznak egy új osztályt, ami a külvilág felé egy gyógyíthatatlan embereknek létrehozott ingyenes kórházi osztály, azonban valójában olyan embereket vesznek fel, akiknek nincsenek hozzátartozóik, és tulajdonképpen a vámpír vírussal végeznek kísérleteket az emberekkel. Ugyanis az új igazgató az a vámpír, aki Park Ji-Sang szüleit is megölte.

Az ötlet egészen érdekes volt, de aztán ebben szerintem ki is fulladt minden pozitívum, amit el lehetett mondani a sorozatról. Ami még számomra érdekes lehetett volna, bár lehet, hogy ezzel a véleményemmel többnyire magamra maradok, ha Ryu Soo-Young nem az apuka szerepét kapja meg, hanem a fő gonoszét. Úgy szeretném egyszer egy olyan szerepben látni, amibe nem tudom beleképzelni. Na, mindegy. Talán majd egyszer.

A magyar felirathoz kivételesen adtak meg letöltési lehetőséget is, remélem élnek is a linkek.

Szólj hozzá

dorama k dorama Ahn Jae-Hyeon Ku Hye-Sun