2013. nov 19.

Noriko goes to Seoul (K-Movie)

írta: Aldaril
Noriko goes to Seoul (K-Movie)

noriko-goes-to-seoul-poster.jpg

Időnként Hongki elvonási tüneteim vannak, olyankor gyorsan keresek valamit, amit vénásan tudok beadni magamnak. Ez a film egy viszonylag jó választás volt, mert Hongki baba elég sokat énekel benne. Nem úgy, mint a Muscle girl. Azon azóta is gondolkozom, hogy vajon miért kellett, bár mintha valahol az agyam szegletében arra emlékeznék, hogy japánban a pankráció elég népszerű. Ha innen indulok ki, akkor nem feltétlenül volt hamvában holt ötlet, de a forma akkor is borzasztó volt. Nézzük meg kérem a Buzzer Beat-et. Úgy kell sportról filmet csinálni.

Szóval Noriko goes to Seol. Noriko (Reiko Takashima) egy átlagos középkorú japán háziasszony, aki rajong a drámákért és őszinte rajongója a koreai popénekesnek Kim Hyun-Jaenek. Egy kontrollvizsgálat alkalmával tüdőrákot állapítanak meg nála, és a lánya is bejelenti, hogy otthagyja az iskolában az atlétika klubbot, de azt nem mondja meg neki, hogy miért, inkább azt vágja az anyja fejéhez, hogy ő sem váltotta valóra az álmát, hanem feladta, hogy énekes legyen. Noriko azért, hogy bizonyítson a lányának és saját magának jelentkezik egy koreai tehetségválogatóra, ahol találkozik  Kim Min-Haval (Lee Hong-Ki) . Noriko azért megy át az első körön, mert a szervezők úgy gondolják, hogy dobná a nézettséget, ha a műsorban szerepelne egy idősebb japán nő, aki nem nagyon tud énekelni. Azért, hogy tovább jusson addig könyörög Min-Hanak, hogy tanítsa énekelni, míg végül a fiú családjánál köt ki, és a srác módjával énekelni is tanítja ugyan, de leginkább csak kihasználja, és szállást ad neki a  pénzéért, hogy vehessen magának egy új gitárt.  Noriko és Min-Ha lassan megismerik egymást abban  pár napban amíg felkészülnek a versenyre,  és amolyan anya fia kapcsolat alakul ki kettejük között.  Végül Noriko bejut a tv  műsorba a fiú felkészítésével, így megmutathatja a lányának, hogy semmi sem lehetetlen, Min-Ha viszont ezúttal sem. Ugyan lenne még egy másik lehetőség, de a fiú feladni látszik az álmait, annak ellenére, hogy Noriko  minden erejével azon van, hogy rábírja a folytatásra.

Nem tudom tárgyilagosan megítélni, hogy milyen volt a film. Hongki miatt elfogult vagyok. Valamiért nem küzdöttem a magyar felirattal, bár arra már nem emlékszem, hogy miért.

Szólj hozzá

movie k movie Lee Hong-Ki Takashima Reiko FT Island