2013. sze 25.

Thousand years of Love (2003) / Ezer éve szeretlek (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Thousand years of Love (2003) / Ezer éve szeretlek (K-Dorama 20 ep)

thousand-years-of-love-wallpaper.jpg

Akkor is keresek egy doramat ahol So Ji Sub-nak normális haja van, mert a The Master's Sunban ezt nem sikerült megoldaniuk. Ez volt az alapgondolat, ami miatt elkezdtem nézni ezt a doramát. Több szempontból is csalódás volt. Egyrészt itt sincs normális haja, másrészt iszonyatosan unalmas, azonkívül annyit ütik egymást a szereplők, hogy a film végére minimum fél, ha nem teljesen idiótáknak kellett volna lenniük. Gyakorlatilag minden problémát verekedéssel próbáltak megoldani. Minden elismerésem azoknak, akik megcsinálták hozzá a magyar feliratot. Nagyjából az a kategória, ami a Love rain volt. Kapargattam az agyam a nyelvemmel miközben nézem, így aztán az utolsó három részt nagyjából fél óra alatt véletlenszerű kattintgatásos módszerrel néztem meg, ezért is nem tudom, hogy Fujiwara család mit akart megszerezni a hercegnőtől, de Isten látja lelkem, nem is érdekel. Csak arra voltam kíváncsi, hogy a végén visszamegy e Puyeo-ju hercegnő a saját világába, bár azért nem voltak túlzott kétségeim.  Még a végén is sikerült kiakasztaniuk, mert bár azt hangoztatta, hogy ez a kötelessége a népével szemben, de kérdem én, milyen kötelessége van egy bukott birodalom utolsó hercegnőjének, akinek nincs semmi hatalma, és gyakorlatilag a visszatérése után nem tud mást csinálni, mint elfogadni azt  a helyzetet, amit a győztes fél nyújt neki. Szóval, igazából az egyszer se, de az biztos, hogy soha többet kategória. Egyébként Sung Yu Ri sokszor emlékeztetett Yoon Eun Hye-ra a Goongból.

Több mint ezer évvel ezelőtt Puyeo-ju (Sung Yu Ri), Baek Jae birodalom hercegnője, aki jártas a harcművészetekben is. Egy alkalommal mikor üldözőbe vesz egy férfit, aki behatolt a palotába találkozik Guishil Ari (So Ji Sub) tábornokkal, aki a testőre és a szerelme lesz. Mikor a birodalom elesik, a hercegnő és Ari menekülni kényszerül, abban bízva, hogy a japán szövetségeseik majd segítséget küldenek, hogy visszaszerezhessék a hatalmat. A  birodalom elleni támadást az a Kim Yu-suk (Kim Nam Jin) tábornok viszi sikerre, aki betört a palotába, és első látásra beleszeretett a hercegnőbe. Kim Yu-suk végül megöli Arit, a hercegnő pedig inkább leveti magát egy szikláról, csak ne kelljen Yu-suknak adnia magát, csakhogy ahelyett, hogy meghalna, egy ismeretlen jövőbeli világban találja magát, ahol nem ért, és nem ismer semmit, viszont találkozik Kang In-chulal aki úgy néz ki, mint Guishil Ari, és  Fujiwara Tatsujival aki pontos mása, és leszármazottja Kim Yu-suknak. Bár igazából egyik férfi sem hiszi el a nőnek, hogy egy múltból jött hercegnő, a Fujiwara családja úgy tűnik tudja az igazat, és meg akarják akadályozni, hogy visszatérjen a múltba. (Ha rendesen megnéztem volna az utolsó három részt, talán az is kiderült volna, hogy miért. :)

So Ji Sub mint Guishil Ari

General Ari.jpg
So Ji Sub mint Kang In-chul

Kang In-chul.jpg

Miért kellett egy jó pasiból egy idiótát csinálni? A részeket innen lehet letölteni, angolul meg fenn van a  Good Draman.

Szólj hozzá

dorama k dorama So Ji-Sub Sung Yu-Ri Kim Nam-Jin