2013. aug 10.

Love actually (TW - Dorama 34 ep)

írta: Aldaril
Love actually (TW - Dorama 34 ep)

LoveActually.jpg

Megint csak a jó kategória. Nem a nagyon jó, de mindenképpen jó, akár a később még többször is meg lehet nézni. Még abból a korszakomból maradt, amikor Joe Cheng filmeket néztem, csakhogy akkor még nem volt meg az összes részhez az angol felirat, aztán feledésbe merült. Most, hogy takarítom a gépet a feleslegesnek tűnő címektől újból előkerült, és miután túljutottam a csodálkozáson meg örömködésen, hogy megtaláltam gyorsan meg is néztem. Viszont rá kellett jönnöm, hogy annyira nem tett jót a mindegy 3-4 hónapos kihagyás, mert eltartott egy pár részig, míg összeraktam a történetnet a fejembe, és bár eszembe jutott, hogy meg kellene nézni előröl, valahogy nem tudtam rávenni magam.

Wang Xiao Xia (Lee Da Hae) egyedül neveli bátyja kisfiát, nagy szegénységben, mikor egyszer csak beállít hozzá az egyik ismerőse, hogy játsza el a családja előtt, hogy a barátnője, hátha a férfi így még ki tud csikarni valami pénzt az apjától, hiszen el kell tartania a családját. Persze először nem nagyon akar belemenni a  dologba, de a szükség nagy úr, és mivel éppen kidobták a szobából, amiben laktak kötélnek áll. A férfi családjának egy vendéglője van, ott találkoznak a többiekkel, azonban a muki hamar lelép és vissza sem néz többet, viszont mivel azt hiszik, hogy tényleg a barátnője, és megtudják, hogy nincs hol laknija befogadják gyerekestül. Vagyis a kisebbit testvér Chen Li Yang, és az apa Chen Quan befogadja, a középső fiú Chen Hao Feng (Joe Cheng) nem látja szívesen, hiszen ő az antarktiszi jégember. Mivel kettejüknek azonban nincs hova menni Xiao Xia mindent megtesz, hogy maradhassanak, és lassan családtagként kezdik érezni magukat, és tényleg annak is tartják őket a többiek is. Közben kiderül, hogy a lánynak abszolút ízérzéke van, ami nem hátrány egy étteremben, ennek köszönhetően elkezdik főzni tanítani. Lassan jégember szíve is kezd olvadozni, mikor természetesen előkerül a tíz éve elment barátnő, aki újra akarja kezdeni a kapcsolatát Hao Fengel, és biztos, ami biztos alapon még egy nyugati éttermet is nyitnak, ami kezdetben elég nagy csapás a tradicionális kínai családi étteremnek. Persze mivel mindkét testvér szakács, nagyapa felügyelete mellett a kisebbik fiú is remekül boldogul, mindaddig, amíg ki nem derül, hogy mindkét fiú szerelmes Xiao Xiaba, és el nem kezdődik a fiúk közötti rivalizálás az étteremért és a lányért, plusz ott van még a régi barátnő, aki elég nehezen viseli, hogy a jégember már nem őt szereti.

 Mondjuk mikor előkerült, az édes lányom meg fogsz vakulni vonal majdnem elgurult a gyógyszer, de hála az égnek ez már csak a végén történt, úgyhogy olyan nagyon nem élték bele magukat.

Hogy őszinte legyek, Joe Chengnek nem állt jól a szerep. Valahogy szerintem nem tudta magáévá tenni a karót nyelt karaktert. A The Rose kissé elmeroggyantnak tűnő Han Kuija, vagy a That Love Comes lezser Xia Tianja sokkal jobban állt neki. Ettől függetlenül a sorozat igencsak szerethető.

Egyre jobban úgy érzem, hogy meg kellene néznem a It Started with a Kisst, de valahogy nem igazán kedvelem azt a történetet. Pedig egy csomó jó dolgot olvastam róla. Na, majd egyszer veszek egy mély lélegzetet.

Két helyen is nézhető, egyszer a good draman, ése egyszer a Vikin. Minőségi kifogások vannak mind a kettőn, de nem vészes.

Szólj hozzá

dorama tw dorama Joe Cheng Lee Da-Hae