2013. júl 02.

Seven something (Thai- Movie)

írta: Aldaril
Seven something (Thai- Movie)

seven something.jpg

Elég rendesen meglepődtem, és kényelmetlenül éreztem magam, és nem értettem, hogy most mi van. Legalábbis az elején. Egyrészt én azt hittem, hogy ez egy film lesz. Azt tudtam, hogy nagyjából miről fog szólni, csak azt hittem, hogy összefonják a három szálat, de nem. Három különálló történet, amiből igazán az első döbbentett meg. Tényleg ilyenek a fiatalok? Tényleg nincs életük a neten kívül? Persze gondolom, hogy nem mindenki, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy egyre inkább ilyen. Azt tudtam, hogy Thaiföldön nagyon népszerű a Facebook, meg a Youtube, de ez azért…………………

Hol tudod meg a legkönnyebben, hogy valakinek barátnője van? A Facebookon. Ez még azért talán nem olyan szokatlan, mert ezt elég sokan csinálják. Csakhogy Puan a net elől megy reggel iskolába, oda tér vissza, és  ott tölti az idejét a suliban is. Facebook, chatelés, Youtube. Gyakorlatilag az egész életét feltölti valahova. Mindenki tud mindent a másikról. Hogy lehet boldogulni egy ilyen sráccal? A randikon folyton kamera van a kezében, amit felvesz azt aztán felrakja a netre, ha a barátnője megpróbálja szórakoztatni, vagy felvidítani az is a neten landol. Minden!!! És még csak nem is érti, hogy a lány miért küldi el a francba. “Nem tudok nélküled élni.” És hova tölti fel? A Youtuebra!!! Ahelyett, hogy személyesen mondaná el neki. Ijesztő. Nagyon. Nagyon!!!! Tényleg ilyenek a fiatalok? Tényleg ilyenek vagyunk? Fiatalok, öregek egyformán?

A második történet elég semmitmondó. Mam karrierje sokáig ívelt felfelé, aztán elkezdett eltűnni a süllyesztőben. Utolsó esélye, hogy megint híres legyen, annak a filmnek a folytatása, amivel minden indult, csakhogy egyedül nincs esélye a főszerep megszerzésére, csak együtt a férfi főszerepelővel. A srác pedig nem akar újra forgatni. Igazából a színészettel is felhagyott, egy akváriumban búvárkodik. Annak idején is csak Mam miatt fogadta el a  főszerepet. A film után egy darabig együtt is éltek, de a lány feláldozta a kapcsolatukat a karriere miatt, John pedig nagyon féltékeny volt, így elég csúnyán mentek szét. Csakhogy igazából úgy néz ki egyikük sem tudta elfelejteni a másikat.

És akkor a harmadik történet Nickhunnal. Tulajdonképpen az egészet miatta kezdem el megnézni. Nanáhogy. :D Mostanában egyre több olyan történet van, hogy a nő idősebb, mint a férfi. Ez is egy ilyen. Méghozzá nem is kevéssel idősebb. A nő férje meghalt egy repülőgép szerencsétlenségen. A baj az, hogy ő kérte meg a férfit, hogy korábban menjen haza, amit nem igazán tud megemészteni. A baleset óta nem dolgozik, csak van bele a nagyvilágba. Egy nap a parkban véletlenül fellöki egy futó. Az elszakadt szandálért cserébe a srác vesz neki egy futócipőt, és ráveszi, hogy kezdjen el futni, vele. Persze a környezete eléggé furcsálja, hogy minden nap együtt kocog, egy nála sokkal fiatalabb férfival. A srác a maraton lefutására készül, így a nő is kitűzi magának célként a maraton lefutását. Az egyikük a depressziótól próbál szabadulni, a másik bizonyítani akarja, hogy attól, hogy asztmás még igen is sportolhat. A baj az, hogy egymásba szeretnek, és a nőnek lelkiismeret furdalása lesz a  férje miatt, azon kívül bármennyire is kedvelik egymást, egy kapcsolatot kettejük között senki nem fogadna el, főleg nem a fiú családja. Végül mind a ketten elindulnak a versenyen, és hat óra alatt futják le a 43,5 km-es távot, de együtt érnek be a célba. Vajon az új élet milyen lehetőségeket rejt magában? Ennek a résznek az érdekessége, hogy a szereplőknek nem volt nevük.

 Magyar feliratról Thai film lévén nem nagyon lehet álmodni, és a filmet is csak véletlenül sikerült megnézni a Youtube-on angol felirattal. Folyton letiltják, mindenféle jogsértésekre hivatkozva. Pedig érdemes vadászni rá.

Szólj hozzá

movie Nichkhun thai movie dorama