2013. máj 19.

Time Traveller: The Girl Who Leapt Through Time (J-Movie)

írta: Aldaril
Time Traveller: The Girl Who Leapt Through Time (J-Movie)

time_traveler_pic_3.jpg

Megint egy sírós történet, bár az időutazásos dolgok sosem végződnek "és boldogan éltek míg meg nem haltak"-al. Erről a filmről elég sok jót olvastam, gondoltam teszek egy próbát, de igazából nem tudom eldönteni, hogy tetszett e vagy nem. Vegyesek az érzelmek. Az jót, vagy rosszat jelent?

Yoshiyama Akari (Naka Riisa) anyját autóbaleset éri. Miután a kórházban felébred mindenáron el akar menni valahová, ezért Akari felajánlja, hogy majd ő elmegy helyette. A helyzet azonban korántsem olyan rózsás, mert Akarinak vissza kellene mennie az időben, 1972 áprilisába, hogy ott megmondja Fukamachi Kazuonak, hogy az anyja még mindig emlékszik a köztük lévő ígéretre. Akari végül megissza a szérumot, amivel időt tud utazni. Először nem történik semmi, majd mikor mégis érezni kezdi a szérum hatását, összekeveri a dátumot. 1972 április, vagy 1974 február? Végül 1974 februárjában landol Mizorok Ryouta (Nakao Akiyoshi) fején. Hamar kiderült, hogy nem jó sem a hely, sem az idő ahova érkezett, viszont, hogy be tudja tartani az anyjának tett ígéretet mindent megtesznek azért, hogy megtalálják Fukamachi Kazuot, ami nem egyszerű, mert a srácra senki sem emlékszik. Még a fiatal anyja sem.

- Ha te a jövőből jöttél, nem lehet, hogy ő is?

Végül feladnak egy újsághirdetést, amire megjelenik a férfi, és kiderül, hogy tényleg ő is a jövőből utazott annak idején vissza. Miután Akari átadja az üzenetet, mielőtt visszamenne a saját idejébe, annyit kér még, hogy elbúcsúzhasson Ryoutától. Csakhogy Ryouta felszállt arra a buszra, aminek az utasai meg fognak halni egy balesetben, és a lány nem változtathatja meg a múltat.

Van hozzá magyar felirat, a filmet angol felirattal találtam meg, de nekem a film meg a felirat nem stimmelt össze. A CD1 igen, de a  kettes nem. Szóval fele magyarul a fele angolul. A letöltésnél figyelni kell, hogy az első négy link nem a live aktion, hanem az anime, az utolsó négy a 2010-es movie. Talán ha innen töltöttem volna le.

Szólj hozzá

movie j movie Naka Riisa Nakao Akiyoshi