2013. máj 18.

Drama go go go (TW-Dorama 28 ep)

írta: Aldaril
Drama go go go (TW-Dorama 28 ep)

29dvmdd.jpg

Nem jó ennyi lemaradással dolgozni. Túl sok mindenre kellene emlékeznem.  Ez van, ha az ember rászokik a rövidebb dolgokra. Mostanában jobban szeretem a mozikat, mert gyorsabban történik valami. Igaz  ez nem mozi.

Láttam már Jiro Wang filmet, ott valahogy nem tűnt ennyire borzasztónak a muki. Persze itt is volt, hogy nem tekerték a haját olyanra, mint a malac farka, úgy itt sem volt rossz. Igaz, hogy taiwani doramákból erős elmaradásom van a japán és a koreaiakkal szembe, de egyéb más doramákkal együtt, a To Get Her Wangal együtt is tetszett. Mindenképpen jobban, mint ez. Persze Rainie Yangot nagyon szeretem. Ennek ellenére ez sem volt rossz. Főleg mert  nem hajtottak rá nagyon a szerelmi szál „tragikus“, szenvedős részére. Viszont biztos, hogy jobban élveztem volna, ha az utolsó öt résznek is van angol felirata. A vikin ugyan fenn van mind a 28 rész, és még az utolsóra is azt írták, hogy a felirat 63%-os de nem. Elvétve van egy-egy mondatnál felirat, általában olyan dolgokon, amit az ember, ha egy kicsit már nézett kínai filmeket egyébként is értené. Egyébként sem szeretem a vikin a filmeket, mert nem a képre rakják a feliratot, hanem alá egy szürke mezőbe, amit nekem sokkal fárasztóbb olvasni, bár így is örültem, hogy találtam valamit, mert nem egy népszerű sorozat a videómegosztókon.

Wang Ming Ming (Ruby Lin) 30 éves és azzal keresi a kenyerét, hogy szerelmi doramák forgatókönyvét írja. Mikor a főnöke Szingapúrba megy egy forgatásra, a taiwani forgatókönyv teljesen rá marad. Ez az első önálló munkája. Persze problémák, mint mindenhol itt is akadnak, ugyanis a férfi főszereplő hirtelen visszamondja a szerepet, így az utolsó pillanatban kell valakit találni a helyére, ami nem egyszerű, mert minden népszerű híresség teljesen be van táblázva. Így kerül be a képbe Eason (Jiro Wang) az egykori híres HE nevű duo énekese, akit mostanra már majdnem teljesen elfelejtettek. Miután a páros felbomlott Eason alkalmi, vagy illegális munkákból tartja fel magát, így a szerep ugródeszka lehetne a számára vissza a szórakoztató iparba, viszont az elején nem nagyon megy neki a színészkedés, így az ötödik  rész után bár ő a főszereplő, ki akarják írni a sorozatból. Mikor ezt megtudja, hogy mégis benn maradhasson, elkezd közeledni a lány felé, hátha ő el tudja érni, hogy megtarthassa a szereplőt. Ming Ming próbál is segíteni neki, mert ő ajánlotta be Easont a forgatásra és nagy HE rajongó volt, de úgy tűnik nem ér el ő sem semmit. A meglepetés akkor jön mikor az első rész nagyon magas nézettségi százalékot ér el, és Eason sorra kapja a szerep felkéréseket. Így természetesen már nem írják ki a sorozatból. Közben hazaköltözik Tong Shao Tian, a főnökasszony fia külföldről, aki Ming Ming mellett nőtt fel. Először csak testvérként viselkednek egymással, aztán mikor Shao Tian rájön, hogy szereti a lányt, elkezdődik a versengés a két férfi között. Persze nem előny, a társadalmi megítélésben, hogy mindkét férfi fiatalabb Ming Mingnél. A nő Easont választja, és már úgy tűnik boldogan élnek míg meg nem halnak, mikor a Eason filmbéli partnernője terhes lesz Eason felajánlja neki, hogy nála elbújhat a botrány elől, a baj csak az, hogy Ming Mingnek nem szólnak, és egy sor félreérthető esemény miatt mindenki azt hiszi, hogy Eason a gyerek apja, hiába mondja, hogy neki semmi köze nincs az egészhez. Közben Ming Ming megismerkedik Fu Yun Kaial és miután szakítanak egymással Easonnal egyre több időt tölt el az ő társaságában . Itt kezdődik, hogy csak úgy nagyjából gondolom, hogy mi történik, mert a felirat itt más igencsak hiányos.  Eason Amerikába megy az új albumukat felvenni, Pei Ni külföldre megy megszülni a gyereket, Ming Ming pedig szép lassan elfogadja Fu Yun Kai közeledését. Egy év telik el mire Ming Ming és Eason  újra találkozik, és kiderül, hogy Fu Yun Kai apja és Eason anyja összeházasodnak, tehát a két férfi testvérek lesznek. Az esküvőn Fu Yun Kai megkéri Ming Ming kezét amire a lány igent mond, bár még mindig Easont szereti. Mikor Eason megsérül a forgatáson, az esküvő füstbe megy a lány viselkedése miatt.

Azt hiszem, azért ha egyszer lesz rendes angol felirat a dramacrazyn, és eszembe jut, megnézem az utolsó részeket újra. Rend a lelke mindennek.

 

Szólj hozzá

dorama tw dorama Jiro Wang Ruby Lin