2015. jún 15.

Sweet 18 / Little Bride (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Sweet 18 / Little Bride (K-Dorama 16 ep)

sweet-18b.jpg

Igazából, aki látta a My Little Bride-ot annak ez sem okoz sok újdonságot. Aranyos volt a maga módján, de azért nem az ami nélkül nem lehet élni. Egyébként mostanában sajnos megint nem tudok belenyúlni olyanba, amire azt mondanám, hogy tényleg nagyon tetszett. Ilyenkor szoktam visszatérni a japán gyökereimhez.

Yoon Jung-Suk (Han Ji-Hye) és Kwon Hyeok-Jun (Lee Dong-Gun) két tradicionális koreai család legfiatalabb tagja. A két nagypapa jó barátságban van és a családok egyesítését tervezik azzal, hogy a fiatalokat össze akarják házasítani, annak ellenére, hogy 10 év közöttük a korkülönbség. Azonban Yoon Jung-Suk családjának menekülni kell a hitelezőik elől, így kerülnek Szöulba, egy pici bérlakásba, ahol  nagypapa hamarosan meghal. Utolsó kívánsága az, hogy a házassági ígéretet mindeneképpen tartsák meg. Hamarosan azonban a lány apja is meghal, így kettesben marad az anyjával, aki egy kicsi mosodával tartja el kettejüket. Yoon Jung-Suk nem különösebben okos, inkább amolyan bajkeverő, akinek nincs igazán semmi terve az életét tekintve, továbbtanulni sem szeretne.

Kwon Hyeok-Junból sikeres ügyész lett, aki él-hal a munkájáért, annak ellenére, hogy pontosan tudja, hogy nagyapja után neki kell majd vezetnie a családot, és az azzal jár, hogy ott kell hagyni a munkáját, és teljesen a családjának kell szentelni magát. Ennek az első lépése, hogy meg kell nősülnie, és minél előbb gyerekei kell, hogy legyenek, hogy a családi vérvonal megmaradjon. Nagyapja pedig ragaszkodik ahhoz, hogy a régi ígéretet megtartva Yoon Jung-Sukot vegye feleségül, annak ellenére, hogy a kapcsolat teljesen megszakadt a két család között.

Yoon Jung-Suk éli a fiatalok gondtalan életét a barátnőivel, azonban sajnos a dolgai nem mindig alakulnak a legjobban, így egy bárban egy ellenőrzés alatt lebuknak, mert kiskorúként nem lehetnének a szórakozóhelyen. Az ellenőrzést Kwon Hyeo-Jun vezeti, akinek nem nagyon tetszik a lány feleselő, szókimondó természete, így aztán mind a ketten meglepődnek, mikor kiderül a két család találkozóján, hogy össze kell házasodniuk.  Természetesen mindketten tiltakoznak a döntés ellen, de főleg a lány, mindaddig, amíg véletlenül meg nem tudja, hogy a férfi az első szerelme, akit tulajdonképpen soha nem is ismert. Egyszer beleütközött egy tradícionális ruhában lévő férfiben az utcán, aki legyezővel takarta el az arcát, így azt nem láthatta, viszont így is belehabarodott. Mikor rájön, hogy az a férfi és Kwon Hyeok-Jun ugyanaz a személy, készségesen beleegyezik a házasságba. A legnagyobb támogatója és cinkosa ebben a férfi nagyapja. Végül addig ügyeskednek, míg a fiatalok összeházasodnak, bár Jung-Suknak nem lesz könnyű az élete, mert Hyeok-Jun nővére egyáltalán nem tudja elfogadni  a lányt a sógornőjének. Mindent megtesz azért,  hogy megfúrja a kapcsolatukat, és a férfi egy régebbi barátnőjét juttassa Jung-Suk helyére és ebben az sem akadályozza, hogy Jung-Suk és Hyeok-Jun házasok. Persze a lánynak nem a sógornője az egyetlen problémája, hiszen egy, a tradíciók szerint élő családba beilleszkedni még akkor is nehéz, ha valaki ennek az életnek megfelelő nevelést kapott, ennek híján meg majdnem lehetetlen megfelelni az elvárásoknak, annak ellenére, hogy Hyeok-Jun sokat segít a feleségének.

A sorozatban szépen nyomon követhető, hogy a szeleburdi Yoon Jung-Sukból, a házassága alatt, hogyan válik felnőtt nő, aki minden erejével küzd a házasságáért és a férjéért, és Kwon Hyeok-Jun hogyan győzi le az idegenkedését az ellen, hogy feleségül vegyen egy nála sokkal fiatalabb lányt, akit gyereknek tart, és, hogy jut el arra pontra, hogy minden bonyodalom ellenére mégis a feleségét válassza és mellette maradjon. Kis bepillantást lehet nyerni abba, hogy, hogyan működhet egy a tradíciók szerint élő család, milyen feladatokat kell ellátni a család különböző generációinak, és mennyire fontos a hierarhizmus, a családtagok életkorára való tekintet nélkül. Nálam ugyan nem került be a kedvenc kategóriába, de nem véletlen, hogy olyan sok dicsérő véleményt lehet találni róla. Mindenképpen érdemes megnézni.

 Van hozzá magyar felirat és letölthető.

 

Szólj hozzá

dorama k dorama Han Ji-Hye Lee Dong-Gun