2015. ápr 18.

Friends (J-Dorama, K-Dorama 4 ep)

írta: Aldaril
Friends (J-Dorama, K-Dorama 4 ep)

friends02-banner.jpg

Minden vegyes. A szereplők, a stáb. Szóval, nem tudtam eldönteni. Jó ez így.

Állítólag ez volt az első co-produkció a két ország között. Hááááát, legyen úgy. Mindenesetre jó, hogy megcsinálták.

Asai Tomoko (Fukada Kyoko ) és Kim Ji Hoon (Won Bin) Honkongban találkoznak egymással egy szerencsétlen véletlen folytán. A lánynak ellopják a táskáját, és a tolvajt összetéveszti Ji Hoonnal, így aztán hamar a rendőrségen kötnek ki. Az ügyet nehezíti, hogy kínaiul egyikük sem beszél, a másik nyelvét egyikük sem beszélni, és Ji Hoon ugyan beszél angolul, de Tomoko azt sem nagyon. Miután a rendőrségi ügy rendeződik, a lány próbál bocsánatot kérni a fiútól, aminek az lesz a vége, hogy a Ji Hoo megvacsoráztatja Tomokót a nagynénje éttermében. Másnap, hogy Tomoko kiengesztelje Ji Hoot, segít neki a fiú filmjének a forgatásában. Az együtt töltött nap után mindketten hazautaznak, de előtte még e-mail címet cserélnek.

Tomokó írja az első levelet, csakhogy japánul, amiből a fiú egy mukkor sem ért, így egy ideig a levelezésüket Ji Hoo egy barátja fordítja. Közben Tomoko elkezd koreaiul tanulni, úgyhogy egy idő után már nem lesz szükségük a tolmácsra. Egy nap Tomoko úgy dönt, hogy elutazik meglátogatni a fiút, de elkerülik egymást, így a pár napos útnak csak az utolsó napján tudnak találkozni, de Ji Hoo megígéri, hogy majd ő is meglátogatja a lányt Japánban. Végül, ha nehezen is, Ji Hoonak sikerül eljutnia Tokioba, ott azonban sajnos szembesülnie kell azzal, hogy egy távkapcsolat fenntartása nehéz dolog, főleg úgy, hogy az egyik oldalon sem fogadják el a másikat a nemzetisége miatt. Végül úgy megy vissza Koreába, hogy nem találkozik Tomokoval, és két évre bevonul katonának. Hiába látogatja meg a lány a katonaságon, mégis szakítanak.

Tomoko a csalódás ellenére sem hagyna abba a nyelvtanulást, és Koreában lesz idegenvezető japán csoportoknak. Két év múlva egy túravezetés közben újra találkoznak Ji Hooval, és végre úgy tűnik, hogy minden rendben lesz kettejük között, viszont a fiú apja nem fogadja el Tomokot a nemzetisége miatt, csakúgy, ahogy azt is ellenzi, hogy Ji Hoo filmforgatással foglalkozzon a családi üzlet átvétele helyett.

Érdemes rászánni az időt. Kicsit néha úgy éreztem, hogy na, itt most ebben a jelenetben több is lehetett volna, de azért, hogy beleférjenek a négy részbe, gondolom sok mindent le kellett rövidíteniük, hátha nem jön be az embereknek a közösködés.

Szeretem az ilyen rövid sorozatokat, mert nem bonyolítják agyon a dolgokat. Fiú-lány, szeret - nem szeret. Hát persze, hogy szeret! Ennyi. Mondom ezt annak ellenére, hogy az előbb még azért sírtam, hogy egy kicsit hosszabb is lehetett volna.

Ja, és csak úgy mellékesen. Nem tudom, hogy Won Binért miért vannak úgy oda. Nekem egyáltalán nem jött be. De ez már tényleg csak zárójelben.

Van hozzá magyar felirat, remélem jó az időzítés a letölthető részekhez, bár ahogy elnézem ezek meg égetett angol feliratosak. Valamiért itt néztem meg angolul, pedig ezt az oldalt már egy ideje nem nagyon használom. Szóval gyanús, de már nem emlékszem, hogy mi volt az ok. Ettől függetlenül, ezektől az apróságoktól nem szabad elkeseredni, mert a sorozat nagyon jó.

 

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama j dorama Fukada Kyoko Won Bin