2015. már 30.

Hyde Jekyll, Me (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Hyde Jekyll, Me (K-Dorama 20 ep)

hyde.jpg

Ez az egész egy nagy melléfogás volt. Egész idő alatt azon gondolkoztam, hogy vajon akkor is így reagáltam volna a sorozatra, ha nem egy időben megy a „Kill Me, Heal Me”-vel? Ki tudja. Nem tudom, hogy ennek volt e meg előbb az ötlete, de az az igazság, hogy mindenféle tekintetben alulmaradt a „Kill Me, Heal Me”-vel szemben. Még színészi játékban is, akármennyire is fáj ezt bevallanom. Remélem Hyun Bin legközelebb szerencsésebben választ. Persze nem lehet elvárni senkitől, hogy bármiben játszik, abból sikertörténet legyen, a gáz csak az, hogy 4 év után egy ilyen visszatérésnél azért többet várt volna az ember. Még szerencse, hogy a The King´s Wrath megdöntött a mozikban mindenféle rekordot.

Goo Seo-Jint (Hyun-Bin) gyerekkorában elrabolták a saját Wonderland nevű vidámparkjuk kísértetházából, de a váltságdíjat az apja nem fizette ki érte. Igaz, hogy a fiúnak sikerült elmenekülnie, de a tudat, hogy az apja megtagadta, és hogy nem tudott segíteni a barátján, akit vele együtt raboltak el, egész életében kísértette. Hogy szabaduljon a bűntudattól, az agya létrehozta Robint. Robin, a karót nyelt Goo Seo-Jin teljes ellentéte. Míg Seo-Jin szabályok között él, önmegtartóztatásban csak a munkájának élve, addig Robin fő életcélja, hogy segítsen másokon, gondtalan életet él, és internetes képregényeket rajzol. Goo Seo-Jin nappal létezik, Robin éjszaka, amíg egyszer Robin életveszélybe nem sodorja magukat. Akkor Seo-Jin még szigorúbb szabályok közé kényszeríti magát, aminek következtében öt évig sikerül megakadályoznia, hogy Robin előjöjjön.

Jang Ha-Na (Han Ji-Min) a híres Cirque du Soleilből tér vissza Koreába apja halála után, hogy átvegye az ország utolsó működő cirkuszának, a Wonder circusnak az irányítását. A gond csak az, hogy Seo-Jin épp be akarja zárni a cirkuszt. A megérkezése elég viharosra sikerül, aminek hatására öt év után újra visszatér Robin.

Seo-Jin évek óta kezelésre jár a szigorú önkontroll mellet, hogy megszabaduljon Robintól, csakhogy a pszichiáterét elrabolják, és az emberrablót csak Ha-Na látta, aki viszont nem tud visszaemlékezni a férfi arcára. Hogy a lány biztonságba legyen és, hogy minél előbb megtalálják a pszichiátert, Seo-Jin beköltözteti a nőt a házába. Közben Ha-Na találkozik Robinnal is, aki azt hazudja neki, hogy a férfi eltitkolt ikertestvére, azonban mivel egy házban laknak, Ha-Na idővel rájön, hogy a két férfi egy személy, csakhogy amíg az gyengéd és kedves Robinba beleszeret, addig az önző és mogorva Seo-Jinnel állandóan veszekszik. Az együtt töltött idő alatt Seo-Jin beleszeret a nőbe, és attól függetlenül, hogy az érzései viszonzatlanok, lassan kezdi elfogadni Robint is, mert nem akarja Ha-Nát boldogtalanná tenni azzal, hogy elválasztja Robintól. Csak arra nem számít senki, hogy azzal hogy Seo-Jin elfogadja Robin létezését, megkezdődik a gyógyulási folyamat is. Robin lassan kezdi elveszíteni az emlékeit, viszont Seo-Jin a sajátjaként emlékszik Robin emlékeire. A változásra egyikük sincs felkészülve. Ha-Na nem akarja elveszíteni a szerelmét, Robin küzd az életéért, Seo-Jin pedig egyre inkább kezdi úgy érezni, hogy csak Robinnal teljes az élete.

Az utolsó előtti, és az utolsó rész első felét, amikor Robin úgy dönt, hogy addig akar eltűnni , amíg még emlékszik a lányra, végigbőgtem. Az elején felállt a hátamon a szőr, Hyun Bin mesterkélt mosolygásától, valahogy úgy éreztem, hogy egyáltalán nem őszinte a játéka, de idővel, ahogy kiderült, hogy Robinnak is vannak aggodalmai, és Seo-Jin is tud kedves és figyelmes lenni, és kicsit közelebb került a két egyéniség egymáshoz, mind a két szerepben őszintébb lett, mind a szomorúság, mind a mosolygás.

Összességében nem tudom eldönteni, hogy a történet volt átlagos, vagy csak az időzítés volt szerencsétlen a másik csatorna miatt, de nem hagyott bennem semmilyen kielégíthetetlen vágyat arra nézve, hogy mindenképp folytatást kell látnom. Sőt! Vártam a végét. Hyun Bin nélkül még az is lehet, hogy abbahagytam volna.

Van hozzá magyar felirat, a felirathoz tartozó részek letöltési lehetőségeivel egyetemben.

 

Szólj hozzá

dorama k dorama Han Ji-Min Hyun Bin