2015. feb 14.

Healer (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Healer (K-Dorama 20 ep)

healer1.jpg

Újra és újra belefutok ugyanabba a hibába. Egy csomó mindent elkezdek nézni, így aztán egyiknek sem jutok a végére, de ismét erős bennem az elhatározás, hogy befejezem az a nagyjából 5-6 sorozatot, amiket félbehagytam, nem annyira a milyenség, inkább az időhiány miatt. Mert mindig arra gondolok, hogy inkább összevárok pár részt, addig nézek valami mást, aztán a más annyira leköt, hogy ami meg maradt, az bennragad a valamikor majd befejezem listában. Hát most befejezem őket. Azért is!: :)

Kezdve a Healerrel. Mondjuk ez most itt egy kicsit kakukktojás, mert mostanában lett vége, úgyhogy ezzel tényleg csak azt vártam meg, hogy befejezzék. Meg arra gondoltam, hogy ha ezzel is várok még, és elkezdem a Bloodot is, ami ezután jön, akkor megint csak két sorozattal több lesz a listámban.

Az egész sorozat valamiért a City Hunterre emlékeztetett. Mi következik ebből? Az, hogy nagyon tetszett. Nagyon! Park Min-Young hozta ugyanazt, mint a City Hunterben, egyszerűen nem lehet nem szeretni azt a nőt. Ji Chang-Wook pedig legalább annyira jó volt mint Lee Min-Ho. Sőt, ha őszinte akarok lenni talán még jobb is. Valahogy úgy érzem, hogy jobb színész. Kim Mi-Kyungt meg kifejezetten jó volt agy ilyen szerepben látni, nem egy öregedő, aggódó nő szerepében. Mondjuk jó volt a szerep. Nagyon!

Egy olyan időben, amikor a médiában még nem lehetett cenzúrázatlanul azt mondani, amit akartak, öt fiatal Kim Moon-Sik, Choi Myung-Hee, Ki Young-Jae, Seo Joon-Seok, Oh Gil-Han összefogott és egy teherautóból működtettek egy kalózrádiót. Mikor végül elkapták őket Ki Young-Jae egyedül vitte a balhét, amiért 11 évet volt börtönben. Mikor kiszabadul a börtönből, akkor tudja meg, hogy két barátja meghalt, ráadásul az egyiküket tartják felelősnek a másikuk haláláért, Oh Gil-Han és Choi Myung-Hee kislánya Ji Ahn eltűnt, Seo Joon-Seok fia Seo Jung-Hoo (Ji Chang-Wook), miután az anyja újból férjhez ment, csak céltalanul kóborol,  Kim Moon-Sik és Choi Myung-Hee pedig összeházasodtak, és furcsa mód Kim Moon-Sik az évek alatt nagy befolyásra, és vagyonra tett szert. Végül magához veszi Seo Jung-Hoot, és évek alatt Healer néven , egy jól képzett tolvajt csinál belőle, aki a gyilkosságon kívül bármilyen munkát elvállal, a céges titkok ellopásától kezdve a testőrködésig. Egy alkalommal kap egy megbízást, hogy találja meg valakinek a lányát. Choi Myung-Hee eltűnt lányát kell megkeresnie,  a megbízást pedig Kim Moon-Sik öccsétől, Kim Moon-Hotól (Yoo Ji-Tae) kapja. Miután bebizonyosodik a  két nő közötti kapcsolat, a további feladata az, hogy vigyázzon a lányra, ezért ugyanannál az online újságnál kezd el dolgozni, ahol a lány is dolgozik, aki nem emlékszik a múltjára, csak arra, hogy öt évesen örökbe fogadták, és akinek már Chae Young-Shin (Park Min-Young)  a neve. Mivel Kim Moon-Ho tudja az igazságot a két fiatal apjának a haláláról, a riporterként szerzett hírnevét arra próbálja felhasználni, hogy leleplezze a férfiak halála mögött rejlő igazságot, és börtönbe juttassa azt az embert, aki miatt a férfiak meghaltak, még akkor is ha ugyanaz az ember a bátyját a vagyonához és a hatalmához segítette.

Izgalmas, akciódús, bár nekem a 20 rész kicsit sok volt, persze lehet, hogy csak azért, mert már nagyon hozzászoktam a 16 részhez. Ji Chang-Wook miatt pedig megint fontolóra vettem, hogy megnézem az Empress Ki-t csak a részek száma kicsit megriaszt. Pedig elég nagy nézettségi százalékkal ment annak idején, meg egy csomó jót olvastam róla. Talán egyszer. Ha már mindent befejeztem, amit akartam.

Idővel lesz hozzá magyar felirat, innen meg le lehet tölteni. Remélem szépen párban lesznek. :) (Sajnos, úgy nézem itt a dolog kifulladt a 13-ik résznél.)

Őrlődöm, hogy bekerüljön e a kedvencek közé. Még nem döntöttem.

 

Szólj hozzá

dorama k dorama Park Min-Young Ji Chang-Wook Yoo Ji-Tae