2015. jan 24.

Nobunaga Concerto (J-Dorama 11 ep)

írta: Aldaril
Nobunaga Concerto (J-Dorama 11 ep)

nobunaga.jpg

Ismételten egy új sorozat, amit valahogy nem sikerült rendesen megoldani. Vagy, ha ez így durván hangzik, akkor inkább úgy mondom, hogy valami hiányzott, mint általában a mangákból készült live-aktionokből. Sokat kell kihúzni belőle, így aztán nekem nagyok az ugrások, nem tudom időben követni az eseményeket, mivel a színész nem öregszik, de a történetben esetleg eltelik tíz év is, valahogy nem tudom, hogy most akkor mi van, és ami van, az miért így? És a történetnek sincs vége. Arról nem is beszélve, hogy kinyírják a végén Fujiki Naohitot!! Még akkor is, ha nem volt a történet szempontjából jelentős szerepe, és ha lenne folytatás, nem hiszem, hogy nagyon hiányozna! Fujiki sant nem bántjuk! Soha!

Saburo (Oguri Shun)átugrik egy falon, és a Sengoku korban (1500-as évek) találja magát, ráadásul kiköpött mása Nobunaga Odának, és ha ez még nem elég, gyorsan össze is tévesztik a nemes sráccal, így egyből a helyére kerül, a hatalmi harcok kellős közepébe. A gond csak az, hogy Saburo középiskolás és nem épp a bátorságáról híres. Általában azzal oldja meg a problémáit, hogy elfut, ami egy klán vezetőjeként, egy olyan korban, ahol, ha elfutsz vagy menekülsz, egyből hátba szúrnak, nem túl praktikus. Ráadásul a klánon belül sem éppen stabil a helyzete. Mit lehet ilyenkor tenni? Összeszedni minden bátorságot, és szembenézni a veszélyekkel. Közben persze a legváratlanabb és legveszélyesebb helyzetekben is mellé áll a szerencse, mert mint tudjuk az a bátraké, és gyorsan kiderül, hogy nem ő az egyetlen időutazó abban a korban. Viszont az utazás csak egy irányú. Legalábbis a többiek nem találták meg a módját annak, hogy visszatérjenek a saját idejükbe. Az események közben persze eltelik sok év, szerintem több tíz is, de ez az, amit nem tudtam nyomon követni. Saburo sok ember tiszteletét kivívja azon törekvésével, hogy egy háborúmentes, egyesített Japánt teremtsen, de ez az álom abban a korban szinte teljesen reménytelennek tűnik. Főleg azért, mert még a saját házán belül is vannak árulók, és persze előkerül az igazi nemes úr is.

Az elején jól indult. Azt hittem, hogy akár valami izgalmasat is ki tudnak majd hozni a dologból. Aztán a már elején említett dolgok miatt, végül mégsem nyerte meg a tetszésemet. Ha valaki igényli, hogy letöltse, van hozzá magyar felirat, vagy angolul, mint ahogy én tettem.

 

Szólj hozzá

dorama j dorama Mukai Osamu Oguri Shun Fujiki Naohito