2015. jan 24.

Late Autumn (K-Movie)

írta: Aldaril
Late Autumn (K-Movie)

 late_autumn.jpg

Már olyan régen szemeztem ezzel a filmmel. Nem biztos, hogy megérte. Ugyanaz az év, mint a Secret Garden volt, talán emiatt voltam lelkes.

A film a címéhez hűen olyan őszies volt. Mind témában, mind megjelenítésben. Lassú, melankolikus, és szomorú is, két fiatal álmáról, akiknek az élete nagyon nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Anna Chen (Tang Wei) megöli a férjét, aki rátámad, mikor megtudja, hogy Anna találkozott a volt barátjával. A gyilkosságér börtönbe kerül, és 7 évvel később a börtönben tudja meg, hogy meghalt az anyja. Hogy részt tudjon venni a temetésen, 3 nap kimenőt kap, természetesen közben rendszeresen be kell jelentkeznie. Útközben találkozik Hoonnal (Hyun-Bin) aki dzsigolóként él, bár azzal az álommal érkezett Amerikába, hogy éttermet nyisson, de ahhoz pénz kell, amit így gondol megszerezni. Hoon éppen az egyik ügyfele férje elől menekül. A férj nem kifejezetten az a békés fajta. Anna otthon szembesül azzal, hogy az anyja halála miatt a rokonai kapcsolata nem túl felhőtlen, az örökölt ház miatt, így a konfliktus elől inkább a várost választja, ahol újra találkozik Hoonnal, és amolyan minden mindegy alapon együtt maradnak addig a kis ideig, amíg Anna még szabadlábon lehet. A férfi azonban egyre nagyobb bajba kerül, mert a nőt, akivel együtt volt, közben a férje megöletni, és úgy intézi, hogy Hoon tűnjön a gyilkosnak, így hiába egyeznek meg, hogy Anna szabadulása után találkoznak, a nő hiába várja a férfit a megbeszélt helyen.

Ráül az ember lelkére típusú film. Nem is annyira a mondandója, inkább a képvilága és a lassúsága miatt. Amolyan kétszereplős történet. Vannak közben felvillanó karakterek, de egyik sem számottevő. Igazi melodráma.

Nem tudom, hogy van e hozzá magyar felirat, de őszintén szólva nem is érdekel. Nem hiszem, hogy valaha is úrja meg fogom nézni.

 

Szólj hozzá

movie k movie Hyun Bin Tang Wei