2014. nov 11.

My Secret Hotel (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
My Secret Hotel (K-Dorama 16 ep)

My_Secret_HoteltvN2014-3.jpg

Ismét ékes példája annak, hogy ne ítéljek a címből. Sőt, ebben az esetben még csak a plakátból sem, ugyanis ez a sorozat meglepően jó volt, pedig nem számítottam semmire. Semmi jóra. Igazából nem tudom, hogy mi hiányzott a kedvenchez, de csak egy hajszállal maradt le róla. Leginkább az tetszett, hogy nem csak egy szálon ment a történet, így nem volt unalmas azt nézni, hogy a szerelmesek nem találnak egymásra. Mert természetesen az nagyon nehezen ment nekik. Cserébe jók voltak a mellékszereplők, ami elég sokat tud dombi a történeten. Különösen Goo Hae Young körül lévő emberek, bár a kedvencem Yeo Eun Joo (Lee Young Eun) volt.

Nam Sang Hyo (Yoo In Na ) sikeres esküvőszervező lehetne a Secret Hotelben, ha nem csinált volna egy felmérést arról, hogy a szállodában esküdött párok milyen százalékkal maradnak együtt. felmérés alapból még nem lett volna baj, csakhogy az eredményt kiszivárogtatták a sajtónak, és mivel a statisztika nem túl biztató, így senki nem akarja náluk tartani a szertartást. Azért, hogy ezen a megítélésen javítsanak, úgy döntenek, hogy megrendeznek egy házasságot ahol a pár a felső tízezerhez tartozik. A menyasszony egy vezető kozmetikai vállalat elnökének a lánya, a vőlegény Goo Hae Young (Jin Yi Han) pedig az ország legnagyobb építési vállalatának elnökének a fia. Mivel valószínűleg nagy médiaérdeklődés fogja övezni az esküvőt, tökéletesnek tűnnek, hogy reklámozzák a szállodát. Csupán egyetlen szépséghibája van a dolognak. A vőlegény Nam Sang Hyo volt férje, akivel 7 évvel azelőtt első látásra egymásba szerettek, összeházasodtak, majd elváltak, mivel a férfi egyik pillanatról a másikra elhagyta. Miután újra találkoznak, Goo Hae Youngnak már nem nagyon fűlik a foga a házassághoz, mert még mindig Sang Hyot szereti, viszont mivel az apja élete múlhat azon, hogy megnősül e, ezért mégis az oltár elé áll. Vagyis csak állna, mert a mennyezeten keresztül egy hulla pottyan a földre az orra előtt, így természetesen az esküvő elmarad, ami nagy megkönnyebbülés a férfinak, viszont rossz hír a hotelnak. Hogy ne vesszen kárba minden ezért a meghiúsult szertartás után addig könyörögnek az ifjú párnak, míg beadják a derekukat, és úgy nem döntenek, hogy másodszor is ott futnak neki, hogy egybekeljenek. Ezt viszont Sang Hyo már nagyon nehezen viseli, így részegen megkéri az ügyvezető igazgatót, Jo Sung Gyumot (Nam Goong Min) , hogy vegye feleségül, a férfi nem kis megdöbbenésére. Persze az elején csak az alkoholnak tudja be a nő ajánlatát, de lassan rádöbben, hogy beleszeretett Sang Hyoba.

Az esküvőnek végül nekifutnak másodszor is, viszont most a menyasszony dönt úgy, hogy egy olyan házasság helyett ahol egyikük sem szerelmes a másikba, inkább megszökik azzal a férfival, akit szeret, így ismét adott egy vendégekkel teli terem, egy vőlegény, és egy hatalmas botrány, ha az esküvőből megint nem lesz semmi. Goo Hae Young kap az alkalmon, és azt ajánlja Sang Hyonak, hogy mentsék, ami még menthető, házasodjanak ők ketten újra össze. Mivel Sang Hyo kényszerhelyzetbe kerül, belemegy az ajánlatba a hotel hírneve miatt, de még csak össze sem költöznek az esküvő után, és az is elég problémás, hogy elmagyarázza Jo Sung Gyumnak, hogy bár ők együtt járnak, miért ment mégis hozzá a volt férjéhez újra.

Azonban hiába az esküvő, mert egy rosszindulatú újságcikk miatt kiderül, hogy az egész csak megrendezett csillogás volt, így aztán a cikk miatt, és azért, hogy Hae Young apja is biztosan elmenjen megműtetni a szívét, kénytelen odaköltözni a férfihoz, viszont a kapcsolatuk egyre romlik ahelyett, hogy az együtt töltött idő újra összehozná őket, annyira, hogy a végén a férfi bár nagyon szereti a lányt mégis elküldi.

Persze emellett megindul a nyomozás a hulla ügyében is, ami hamar kettős gyilkossággá növi ki magát, és Jo Sung Gyum kezdi sejteni, hogy a két gyilkosságnak köze van az apja 30 évvel korábbi halálához is, így nem csak a rendőrség keresi a gyilkost, de ő is nyomozni kezd, remélve, hogy megtudja ki volt az apja gyilkosa.

Legnagyobb megdöbbenésemre fenn van az egész az indavideón magyar felirattal. Ritkaság, hogy nem kellett semmit sem töltögetni, és bár a film minősége lehetett volna jobb is nagyon örültem, hogy nem kellett semmit csinálnom azon kívül, hogy kattintgattam az egymás utáni részeket.

Azok a sorozatok, amik ezt az érzést keltik bennem mint ez, villámgyorsan szoktak bekerülni a kedvencbe egy pár hónap után, csak meg kell majd még egyszer néznem, és van egy olyan érzésem, hogy hamarosan meg is fogom.

Szólj hozzá

dorama k dorama Yoo In-Na Nam Goong-Min Jin Yi-Han