2014. okt 07.

Switch Girl (J-Dorama 1-2 évad)

írta: Aldaril
Switch Girl (J-Dorama 1-2 évad)

swith-girl-personajes.jpg

Valami agyzsibbasztót kerestem, valami olyat, ami mellett csak ülhetek és bámulhatok ki a fejemből, erre pedig a japán középiskolás sorozatok kitűnően alkalmasak. Főleg azok, amiket mangából csinálnak. Aztán azon kaptam magam, hogy már nem csak bámulok ki a fejemből, hanem gyors egymásutánban kattintgatom a részeket, és ezt szó szerint kell érteni, mert egy rész 20 és 30 perc között van. Aztán egy idő után már nem. A második sorozatot már csak azért néztem végig, mert rövidek voltak a részek. Pedig az elején egész jónak tűnt. 2x8 rész.

Tamiya Nika (Nishiuchi Mariya)  ON és OFF módban létezik. ON módban a legnépszerűbb lány az iskolában, aki mindig mindenkivel kedves, és tökéletes a megjelenése, OFF módban pedig ennek a tökéletes ellentéte. A szobája egy disznóól, otthon szakadt, vagy hiányos öltözetben lófrál és a viselkedése sem kifejezetten nőies. Nem csoda hát, hogy az iskolában mindent megtesz, hogy titkolja az OFF módos énjét, csakhogy ez egy idő után nem lesz egyszerű, mert megjelenik a láthatáron Arata Kamiyama (Kiriyama Renn). A fiúval először egy élelmiszerboltban találkozik, ahova az otthoni szakadt önmagában megy le, hiszen úgysem találkozik senkivel. Aztán másnap jött a hideg zuhany, mikoris kiderül, hogy a srác nemcsak az iskolájába iratkozott át, de még osztálytársak is lettek. Mi van, ha elmeséli a többieknek, hogy milyen az igazi énje? Egy csapásra magára maradhat. Az egyetlen szerencséje, hogy amíg ő kukacból pillangóvá változik, amit kilép a házukból, addig a srác pont fordítva él. Mindent megtesz, hogy elcsúfítsa magát, mert rosszul kezeli a lányok rajongását. Végül véd és dacszövetséget kötnek, hogy a saját titkuk megőrzése érdekében, magukban tarják a másik titkát is. A népszerűségnek viszont ára van, így Nika folyton valami kalamajkába keveredik az ON módos kinézete miatt, amiből a fiúnak kell kirángatnia.

Mintha láttam volna hozzám magyar feliratot, de nem ástam magam bele a témába, mert végül az egyszer nézhető kategória lett, viszont az első évadot muszáj volt letöltenem, mert annyira rossz, illetve kicsi volt az online feltöltés felirata, hogy egyszerűen nem tudtam olvasni. A második évad viszont simán nézhető az online tárhelyeken angolul.

Szólj hozzá

dorama j dorama Kiriyama Renn Nishiuchi Mariya