2014. feb 28.

Sunshine Angel (TW-Dorama 14 ep)

írta: Aldaril
Sunshine Angel (TW-Dorama 14 ep)

Sunshine_angel_558808.jpg

Itt az egész család. Úgy értem, hogy az egész Fahrenheit. Vicces egy filmben látni egy egész fiúbandát. Nem tudom, hogy egy sorozatnál az, hogy valami kedvenc vagy nem, annak az e a mércéje, hogy az ember hányszor nézi meg, de ha az, hogy többször, akkor ez a film is a kedvenc kategória. Egyelőre ebben maradok magammal, de azért nem vagyok benne teljesen biztos. Mondjuk eddig nem tűnt fel, de most arra jutottam, hogy Wu Chun-nak inkább az éneklésnél kellett volna maradnia, vagy legalább a színészetet messze elkerülni. Elég kevés jelenetben tudott szerintem természetes maradni, igaz ugyan, hogy rég néztem már a filmjeit, de valahogy ez csak most tűnt fel.

Yang Guang (Rainie Yang) békésen éldegélne a kis szigetén a nagymamájával, ha nem kellene állandóan azért dolgoznia, hogy kifizesse csaló szülei tartozásait. Emiatt kerül végül Tajvanra szobalánynak. Csakhogy miután egy vödör vizet önt annak a férfinek a nyakába, aki még otthon összerombolta a saját kezűleg eszkábált tusolóját, akkor derül ki, hogy az illető a munkaadója, így nem kezdődik valami jól a kapcsolatuk. Arról nem is beszélve, hogy a lány otthon főiskolára járt, és már csak egy fél éve lett volna, hogy óvónő lehessen, ezért, hogy az új helyen is tudjon iskolába járni, teljesen felforgatja a férfi megszokott napirendjét, mintha nem ő lenne a beosztott, hanem a munkaadó. Ráadásul a férfi, Di Ya Xin (Wu Chun) barátnője, Angela is rettentő féltékeny rá, mert Ya Xin úgy tűnik több időt és figyelmet fordít egy szobalányra, mint a saját menyasszonyára. Mikor Di Ya Xin, Angela nem kis közreműködésével elveszni mindenét, és mindenki elfordul tőle, csak a Yang Guang marad mellette és segít neki elfogadni, megérteni a helyzetét, csakhogy a férfi úgy tűnik, nem becsüli meg a segítségét, hanem a túlélés érdekében visszasomfordál azokhoz az emberekhez, akik tönkretették az életét.

Azért szeretem a Tajvani sorozatokat, mert nem komplikálják agyon. Érdekes, hogy ugyanabban a műfajban mennyi különbség van a japán, a koreai es a tajvani sorozatok között, még akkor is, ha adott esetben ugyanazt a történetet dolgozzák fel. A japán realisztikus, a koreai inkább drámai, a tajvani meg a rózsaszín lánymese. Mikor, mire van az embernek szüksége. Mondjuk, hogy őszinte legyek a japánoknál inkább azokat a történeteket szeretem, ami nem romantikus. Ha olyanra vágyom, aminél ki akarom kapcsolni az agyam, akkor egyértelműen a tajvani sorozatokhoz az ideálisak, és mivel az embernek folyton változik a hangulata, mindegyikre szükség van.

És akkor itt a magyar felirat.

Szólj hozzá

kedvenc dorama tw dorama Rainie Yang Wu Chun