2014. feb 08.

The Innocent Man ( K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
The Innocent Man ( K-Dorama 20 ep)

452logo_reduce.jpg

No Such Thing As Nice Guys. Igazából ez a cím szerintem sokkal jobban illett az egész sorozathoz. Nekem az, hogy mi lesz a véleményem egy doramáról, nagyban a végétől függ. Nem feltétlenül a happy end kell ahhoz, hogy azt mondjam, na, ez igen, ez jó volt, de általában a végén szokták elszúrni nálam a dolgokat, és ez a sorozat ragyogó példája volt ennek. A másik, amitől idegrohamot tudok kapni, amikor esztelenül dobálóznak az idővel. Hha Kang Ma Roo mondjuk 23 volt mikor elítélték, öt évet ült börtönben, aztán a történések tartsanak egy évig, utána 7 évet volt Amerikában, az 13 év összesen. Ha abból indulunk ki, hogy a sorozat szerint 30 éves, akkor a gyilkosságkor 17 évesnek kellene Lennie. Vagy mi van? Szóval szerintem nagyban dobálóznak az idővel. Nem szeretem.

Szerintem, aki más helyett ül le egy gyilkosságot, az meg is érdemli, hogy tönkremenjen az élete. Főleg, ha ezt szerelemből teszi. Már a Secretnél is ez volt a véleményem. Ha meg még hálát is vár ért,e az  még hülyébb.

Kang Ma Roo (Song Joong Ki) intelligens, szorgalmas, ígéretes orvosi karrier előtt áll, csak a családi hátterével, és a barátnőjével van némi probléma. A húgával és az apjával él együtt, a két gyereknek különböző az anyja, és mikor az apa is meghal, egyedül gondoskodik a beteg húgáról, annak ellenére, hogy a lánynak él az anyja. Amíg ő orvosnak tanul, addig a barátnője Han Jae Hee kezdő riporter, aki mikor egy riportjához gyűjt háttéranyagot, megöli a pasit, akitől az információt kapja, mert a férfi megtámadja. Kétségbeesetten hívja fel Ma Root, hogy segítsen, de mire a fiú odaér, a férfi már meghalt. Ma Roo magára vállalja a gyilkosságot, hogy mentse a lányt, és öt évre börtönbe kerül miatta, az orvosi karrierjének is természetesen ez a pont jelenti a végét. Mikor szabadul, akkor döbben rá, hogy a nő, akiért feláldozta az életét, hozzáment ahhoz a férfihoz, akinek az adócsalásos papírjai miatt történt a gyilkosság 5 évvel azelőtt. A bosszúhoz Seo Eun Git (Moon Chae Won) használja fel, aki Jae Hee mostohalánya, és aki igencsak gyűlöli a mostohaanyját. Eun Git meghódítani nem egyszerű feladat, mert munkamániás, és felettébb rossz modora van, aki mindenkiről rosszat feltételez. Az, hogy mihez, használta fel Ma Roo akkor derül ki, mikor megtudja, hogy meghalt az apja. Ennek a két hírnek a hatására öngyilkosságot próbál meg elkövetni, és frontálisan belehajt egy szembejövő kocsiba, amit Ma Roo vezet, bár, hogy a másik autót ki vezetni, a lány nem tudja. A baleset után mind a  ketten életveszélyes állapotba kerülnek, és ugyan mind a ketten túlélik, Eun Gi egy évre eltűnik. Mikor végre előkerül teljesen más a személyisége. Amnéziája van, nehezen ismeri fel az emberek arcát, és sem írni, sem olvasni nem tud, csak egy fényképezőgépe van Ma Roo arcával rajta, bár a fiúra sem emlékszik. Időközben Jae Hee átvette a Taesang csoport vezetését a férje halála, és a mostohalánya eltűnése után, így megindul a harc a hatalomért, amiben Eun Ginek Ma Roo segít. Csakhogy vészesen fogy az idő, mert bár Eun Gi egyre jobban van, és kezdenek visszatérni az emlékei, Ma Roonak a baleset óta szivárog egy ér az agyánál, és egyre nagyobb a vérömleny, amit műteni kellene, így igencsak korlátozott a rendelkezésükre álló idő, mert a fiúnak minden nappal egyre romlanak az esélyei, hogy túlélje a műtétet.

Van egy pont a filmben a végénél, amikor úgy lehetett volna abbahagyni, hogy úgy álljak fel a gép elől, hogy most akkor mi van? Túl élte? Nem élte túl? Ha ott a vége azt mondom, hogy ez egy igen jó sorozat, és mindenképpen kedvenc, de sajnos nem lett ott vége, és ezzel nagyjából el is rontottak mindent. Mi értelme van egy sorozatban két amnéziásnak? Nem túlzás ez egy kicsit? Ettől még nem volt rossz, de nekem a végétől, az egynek jó kategóriába került.

Magyar felirat, letöltés, angol.

Szólj hozzá

dorama k dorama Song Joong-Ki Moon Chae-Won Park Si-Yeon