2014. jan 08.

Stars Falling from the Sky / Pick the Stars (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Stars Falling from the Sky / Pick the Stars (K-Dorama 20 ep)

pick-the-stars.jpg

Ez két szempontból is érdekes sorozat volt. Egyrészt mert nem emlékszem arra, hogy volt e már olyan, aminek az első része rossz volt, és utána szedte össze magát, másrészt mert az egész egy szerelmi szál köré épül, ahol tulajdonképpen nincs is nagyon szerelmi szál. Az első rész szenvedős volt, azután vicces volt, és érdekes, a gyerekek kifejezetten jók voltak, bár nem nagyon szeretem a gyerekes sorozatokat. Igaz, tulajdonképpen ők voltak a főszereplők. Ezért írtam, hogy egy szerelmi történet szerelmi szál nélkül. Aztán persze belelaposodott a szokásos menetrendbe.

Jin Pal Kang (Choi Jung Won) a valaha látott legrosszabb biztosítási ügynök, mivel az életét a munka helyett a Won Kang Ha (Kim Ji Hoon) iránti rajongása tölti ki. A férfi a biztosítási társaságnál ügyvéd, ahol a lány dolgozik, de mindenki azt tartja, hogy jég folyik az ereiben. (Igen még egy érzéketlen ügyvéd szerep, csakúgy, mint a Machmaker´s Loveban). Az élet, ha nem is szép, de legalább elviselhető az álmodozással, mindaddig míg egy autóbalesetben Pal Kang szülei meg nem halnak, és a lány egyedül nem marad az 5 kisebb testvérével, mindenféle megtakarítás nélkül, ráadásul a házból is ki kell költözniük ahol addig éltek, így nem marad más mint az utca, vagy az árvaház, mert egy ekkora családot senki sem tud befogadni. A túlélés érdekében Pal Kang beköltözik Kang Ha házába, mint házvezetőnő, bár egyáltalán nem tud főzni, ráadásul az öt testvérét is el kellene rejtenie a szobájában, de 5 kicsi gyerek nem maradhat észrevétlen egy lakásban. Főleg ha az egyikük alva jár. Pillanatok alatt lebuknak, de csodák csodájára nem rúgják ki őket azonnal. Kezdetben egy hetet kapnak, aztán egy hónapot, hogy találjanak maguknak új szálást. Egy hónap azonban sok idő ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, és nem csak a lány, hanem a gyerekek is egyre inkább belopják magukat a három férfi szívébe, akik a házban laknak, így hamar kialakul a szerelmi négyszög, ahol minden férfinak akad egy támogatója a testvérek között. (Ez a legaranyosabb egyébként az egészben, ahogy minden gyerek próbálja rábeszélni a választottját, hogy vegye feleségül a nővérét.)  Az ügyvég mellett még az öccse Won Joon Ha (Shin Dong Wook) lakik a házban, aki végig próbálja segíteni a lányt, ő veszi fel házvezetőnőnek is, és mikor előkerülnek a gyerekek őket is teljesen elfogadja. Az ő vonzalma kezdetben nem minden hátsó szándék mentes, mert el akarja távolítani Pal Kangot Kang Ha mellől, aki egyre inkább kezd kötődni a lányhoz, mert szabad utat akar biztosítani az ügyvédhez a gyerekkori barátjuknak, és első szerelmének, aki természetesen nem őt szereti viszont, hanem csak Kang Ha-t látja. Később teljesen elveszti ezt a motivációt, és tényleg beleszeret a lányba. A harmadik férfi Woo Tae Gyu (Lee Kyun) a két férfi unokaöccse, aki úgy érzi, hogy a lány a végzete, így mindent megtesz, hogy a lány igent mondjon a lánykérésére, de nem véletlenül hívja mindenki Gyogyósnak. Nem az a kifejezetten megbízható jellem. Azonban hiába a három férfi egyre mélyülő vonzalma, Pal Kangnak már az egyetlen életcélja az, hogy megélhetést tudjon biztosítani, és fel tudja nevelni a testvéreit, így inkább menekül mind a férfiak, mind a saját érzelmei elöl.

Angolul, magyar felirat, letöltési lehetőség. Vannak vicces részek, de összességében nem az a kezem lábam töröm érte kategória.

Szólj hozzá

dorama k dorama Kim Ji-Hoon Choi Jung-Won