2013. dec 28.

Queen In-Hyun's Man (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Queen In-Hyun's Man (K-Dorama 16 ep)

Queen In-Hyun's Man.jpg

A legjobb! Mindenképpen a legjobb időutazós, amit eddig láttam. Úgy is mondhatnám, hogy visszaadta a hitemet abban, hogy ebben a  témakörben is lehet használhatót csinálni. Nem volt szenvedős, mint a Time Slip Dr. Jin, és nem volt gyerekes ugyanakkor csöpögős, mint a Rooftop Prince, bár ez utóbbi még mindig mérföldekkel jobb volt, mint az első.

Időutazás. Igen komoly fenntartásokkal néztem elébe a dolognak. Olvastam egy ismertetőt róla, ami nagyon dicsérte, hát gondoltam teszek egy próbát. Abbahagyni akármikor lehet. A végén meg alig bírtam felállni mellőle. Már csak azért is mert, a női főszereplő, talpraesett volt és vicces, a férfi meg nem szerencsétlenkedett azzal, hogy te jó ég, hogy került ő ide, és mit csináljon itt? Villámgyorsan tanult, alkalmazkodott és beilleszkedett. Persze voltak helyzetkomikumok abból adódóan, hogy nem ismerte a dolgokat, vagy nem tudta, hogy egyes helyzetekben hogyan kell viselkedni, de higgadtan és nem kis humorérzékkel fogadta a dolgokat, főleg mert az esetek nagy részében a csaj ugratta.

Kim Boong Do (Ji Hyun Woo) egy tudós, aki arra tette fel az életét, hogy megvédje a trónfosztott királynét, Queen In Hyunt, miután annak utódja, Jang ágyas és az őt támogató miniszterek, hogy megvédjék újonnan szerzett királynői címét, mindent megtesznek azért, hogy a korábbi királynőt megöljék. Annak, hogy meg akarja védeni a királynőt, természetesen személyes oka is van, mivel a családja a régi királynőt támogatta, így kiirtották a hatalmi harcokban minden rokonát. Kim Boong Do kap egy talizmánt, ami arra hivatott, hogy megvédje az életét, ha a halál közelébe kerül, és bár nem hisz benni, mivel nagyon kedveli a nőt, akitől kapja, mégis magánál tartja. Egy alkalommal mikor egy csatában alul marad, nem kis megdöbbenésére épp mikor megölnék, 300 évvel később, a modern Szöulban találja magát, a királyi palotában, ahol találkozik Choi Hee Jinnel (Yoo In Na), aki egy doramában épp Queen In Hyunt játsza. Persze a férfi először nem érti, hogy, hogy került abba a korba, mi az, hogy filmforgatás, ki meri, miért meri a királyi ruhákat hordani, de mint az elején mondtam, rettentően gyorsan tanul és alkalmazkodik, nem csinál cirkuszt semmiből. Ezen kívül az is hamar kiderül, hogy a talizmán korlátlan lehetőség arra, hogy szabadon járkálhasson a két kor között. Hogy visszajusson, el kell mondania egy varázsige félét, hogy előreutazzon az időben, csak azt kell elérnie, hogy életveszélyes helyzetbe kerüljön. A jövőben pedig lehetősége van arra, hogy megismerje saját korának történéseit, és kedve szerint befolyásolja azt. Szerencsére az, amit ő szeretne, és az, ami a valóságban történt megegyezik, így ő csak annyit csinál, hogy némileg meggyorsítja az eseményeket. A baj akkor kezdődik, mikor egymásba szeretnek, és a férfi megtudja, hogy az ő ideje véges, és még azelőtt meg kell halnia, mielőtt a bosszúja beteljesedik. Ki ne akarná megelőzni a saját halálát, ha tudja, hogy mikor lesz, és főleg, ha szerelmes? Csakhogy annak, hogy a történelem változik komoly ára van, azonkívül a talizmán sem feltétlenül arra van, hogy Kim Boong Do a saját érzelmeit helyezze előtérbe, így egyre furcsább dolgok kezdenek el történni. Hol az egyikük, hol a másikuk felejti el a másikat, csak azt érzik, hogy valami nincs rendben az életükkel, azonkívül az időutazás is egyre nehézkesebbé kezd válni, holott a férfi már mindenkinek a szemében halott a saját korában, így ott élnie igencsak problémás, visszajutni a jövőbe meg úgy tűnik képtelen.

Kötelező!!!! 16 rész önfeledt, és öntudatlan vigyorgás.

Magyar felirat van hozzá. Itt és itt lehet letölteni a részeket a KiSHD felirathoz, de nekem iszonyatos lassan jöttek le. Ez az a sorozat, amit azt hiszem soha nem fogok letörölni a gépről. :) És persze meg lehet nézni angolul is. Ha valaki nem ragaszkodik a magyar felirathoz lényegesen egyszerűbb.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Yoo In-Na Ji Hyun-Woo