2013. aug 20.

Waking Love Up (TW-Dorama 40 ep)

írta: Aldaril
Waking Love Up (TW-Dorama 40 ep)

walking love up.jpg

Időnként egész érdekes dolgokra találok teljesen véletlenül a Youtubon. Nagyjából a második rész után már egyértelmű volt, hogy bekerül a kedvenc kategóriába, bár az utolsó két részt erősen eltúlozták. Amolyan Superhero-t csináltak a szereplőkből, ami annyira nem tetszett, de ettől függetlenül ez egy olyan Hamupipőke történet, ami mellől nagyon nehezemre esett felállni. Azon gondolkozok, hogy mi az, ami miatt egy olyan doramára, amiből már láttam tucatot egyszer csak azt mondom, hogy ez igenis jobb volt, mint a többi. Lehet, hogy jobban oda kellene figyelnem arra, hogy melyiket ki írja. Biztos, hogy sokat számít. Talán nem futnék bele annyi förtelembe, ha nem a szereplők szerint, hanem az írók szerint válogatnék, csak hát a látványra megyek elsősorban.

Liu Xiaobei (Tang Yan) eredetileg csak egy hercegnő választáson szeretett volna részt venni, amit egy szálloda szervezett azzal a szándékkal, hogy az egyik  fő részvényessel  Ji Rufengel / Eric (Xu Zheng Xi) aki egy híresség, és a verseny győztesével majd a szállodát népszerűsítő rövidfilmeket forgatnak. Még csak nem is nyerni akart, csak bekerülni az első tízbe, mert akkor már kapna annyi pénzt, amiből tudna venni egy zongorát a faluja iskolájának. Ki gondolta volna, hogy egyből belefut mind Ericbe, mind a szálloda arrogáns igazgatójába, Xiang Tianqiba (Roy Qiu). A rettentő természete miatt a Tianqit elrabolják az eljegyzése napján, majd egy baleset során beleesik az óceánba, és a lány falujában köt ki. A dologgal két probléma van. A férfi elveszti a memóriáját, nem emlékszik semmire, viszont a falu nagyon is emlékszik rá, hogy a szálloda ki akarja lakoltatni a falusiakat, és egy nagy üdülőközpontot akar építeni a falu helyére, így érthető, hogy nem fogadják kitörő lelkesedéssel, és még inkább nem akarják elhinni, hogy elveszette az emlékeit. Idővel aztán hasznára válik a falunak, mert közösen kezdenek el harcolni a falu eltűntetése ellen, miközben természetesen beleszeret Xiaobeibe. Mivel mindenki azt hiszi, hogy Tianqi meghalt, az apja kórházba kerül, és a menyasszonya Mu Zhiqing (Qi Wei) próbálja továbbvezetni a szállodát Eric segítségével, bár más is pályázik az igazgatói székre, így ez annyira nem egyszerű. Végül Tianqi visszanyeri az emlékezetét és visszatér régi életéhez, csakhogy most arra az 5 hónapra nem emlékszik, amit a faluban töltött, így Xiaobeit hazugnak tarja, mikor próbálja emlékeztetni arra, hogy szeretik egymást. Végül szép lassan visszatérnek a férfinak az emlékei, és eszébe jut, hogy mennyire szereti a lányt, viszont ez elég nagy problémához vezet a menyasszonyával, azonkívül az is kiderül, hogy a szüleinek köze van ahhoz a balesethez, amiben Eric szülei meghaltak, így mikor végre úgy tűnik, hogy minden egyenesbe kerül, Eric kezd bosszúhadjáratba, és teszi tönkre Tianqit és az anyját, és majdnem a szállodát is.

Sok érdekes dolog volt, ami kicsit azért furcsa. Először is úgy csapkodták fejbe bunkósbottal az embereket, főleg Tianqit mint  a legyet, és azon kívül, hogy elvesztette az emlékeit nem lett semmi baja. Másodszor amit már az előbb mondtam, a végére mindenki mindenhez értett, csak azért, hogy megoldjanak minden problémát. Szóval azt hiszem, hogy a legnagyobb hibája a sorozatnak az, hogy nagyon nagy túlzásokba bírtak esni.

Magyar feliratról nem is álmodok, persze ettől még lehet, hogy van. Párhuzamosan néztem a Vikin és a Good Draman. Itt is előjött a szokásos tajvani problémám, hogy nem tudtam eldönteni, hogy vége van e a résznek vagy csak elfelejtették végig felrakni. Ha őszinte akarok lenni a Vikin jobb a minőség, és nem kell kattogtatni, mert autoplayen van, de nem bírom megszokni, hogy a felirat nem a filmen, hanem alatta van egy szürke sávban.

Szólj hozzá

kedvenc dorama tw dorama Tang Yan Xu Zheng Xi Roy Qiu Qi Wei