2013. aug 10.

Flower boy next door (K-dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Flower boy next door (K-dorama 16 ep)

Flower boy next door.jpg

Hűűűűű. Na, ez igazán meglepett. Nem tudom miért, igazából azt hittem, hogy a Flower boy történetek összefüggenek legalább a jellegükben. Aztán rá kellett jönnöm, hogy egy kicsit sem. Ennek például semmi köze sem volt a Flower boy Ramyun Shophoz, ami jót tett neki, mert annak igencsak bugyuta a története és ezen a negatívumon még Jung Il-Woo sem tudott segíteni, nem úgy mint a 49 daysben. Azt nagyon eltalálták. Természetesen megint egy Park Shin-Hye gyöngyszem. Valahogy mikor ment "élőben" nem nagyon volt hozzá kedvem, de most hogy kissé rákattantam a kisasszonyra, jól tettem, hogy megnéztem.

Ko Dok-Mi békés szürkeségben éli mindennapjait a lakásának négy fala között, és nem nagyon akaródzik kidugni onnan az orrát. Van némi fóbiája szegénynek. Nem nagyon tud mit kezdeni azokkal a helyzetekkel, mikor más emberekkel kell kapcsolatot teremteni, így aztán azzal oldja meg a problémát, hogy nem megy emberek közelébe. Hogy fenntartsa magát, na meg, mert ezzel nem kell kimenni az emberek közé, könyvek lektorálásával tarja fenn magát, bár maga is tehetséges író, és az egyetlen szórakozása, hogy szorgosan kukkolja a szemben lévő lakás igencsak jóképű lakóját, mindaddig amíg a sráchoz be nem költözik annak kissé szédült, de kocka köröken nagyon népszerű, zseninek tartott számítógépes játék programozó öccse Enrique Keum (Yoon Si-Yoon), aki előtt nagyjából az első nap lebukik kukkolás közben, és aki onnantól lelkesen átjár Ko Dok-Mit zaklatni először felháborodásból, aztán szórakozásból, és végül szerelemből. Persze szép lassan azért kirángatja a csajt a lakásból is, amivel nem igazán szerez jó pontot a szomszéd lakónál, mivel ő meg 3 évet töltött el azzal, hogy csendben szeresse a lányt, viszont még csak el sem monda neki az érzéseit. Szóval a film szereplői szép lassan előkerülnek, összegyűlnek, barátok lesznek, majd megjelenik az antihős(nő) is, aki Ko Dok-Mi középiskolai barátnője volt, és gyakorlatilag neki köszönhető, hogy ilyen visszahúzódó, zárkózott lett. Az ő megjelenésével már ki lehet alakítani a szokásos szerelmi sokszögeket. Mire minden rendeződni látszik, mindenki eltűnik és megy a maga útján tovább.

Nagyon jó kategória.  Enrique egy igen vidám természet, aki talán egyszer vagy kétszer vette le a vigyorgó maszkot és mutatja meg, hogy milyen is valójában,  és, hogy a  felszínesnek tűnő vigyorgása mögött igen is neki is vannak érzései.

Van magyar felirat, de nem volt kedvem töltögetni, meg keresgélni a raw-ot hozzá, úgyhogy angolul.

Jajajajajaj. Ez lehet, hogy csak nekem újdonság, de ezt hiszem ezt egy életre meg fogom jegyezni. Mit jelent a flower boy koreaiul? GO(KO)-MI-NAM!!! :D Csak ha valaki nem tudná.

Szólj hozzá

dorama k dorama Park Shin-Hye Yoon Si-Yoon