2013. jún 12.

Mei-chan no Shitsuji / Mei's Butler (J-Dorama 10 ep)

írta: Aldaril
Mei-chan no Shitsuji / Mei's Butler (J-Dorama 10 ep)

mei-chan-banner1.jpg

Érdekes, hogy több koreai doramát nézek, de ha jön egy rohamom, hogy nekem most sürgősen újra meg kell néznem egy-egy doramát, azok japánok. Ezt jó pár évvel ezelőtt néztem meg először, és azóta többször is, főleg ha fáradt vagyok, vagy rossz időszak van a hátam mögött. Valahogy megnyugtat. A történet nem teljesen követi minden elemében a mangát, de azért nem is olyan sok az eltérés. Eikura Nana -t ebben szerettem meg. A fiúk nekem kicsit furcsák, leginkább a frizurájuk miatt, de ennyi azért még belefér. Mizushima Hiro-ról meg általában Franko Nero jut eszembe. Csak néz, és néz …………….. na jó ez csak vicc volt, de ha őszinte akarok lenni sok színészi tehetséget nem villant meg. Vagy azért mert nincs neki, vagy azért, mert a szerep nem nagyon engedi, az érzelemnyilvánítást. Majd ha 2014 tavaszán meglesz a Kurositsuji, újra vélemény formálok. Szegény nem bír megszabadulni a komornyik szereptől. Esetleg megnézem a Tokyo Dogs-ot, amit nem igazán értem, hogy eddig miért nem néztem meg azzal a két főszereplővel, ami van nekije. Valószínűleg azért mert nem nagyon szeretem a rendőrös történeteket. Meg  már  egy csomó minden van a fejembe, hogy meg akarom nézni. Erről jut eszembe! Valaki elárulhatná, hogy miért nem fordítja senki az Ugly Alert-et.

Shinonome Mei a szüleivel él együtt, nem igazán gazdagok, de a kis udon étterem amit visznek annyi bevételt azért biztosít amennyiből meg tudnak élni, mindaddig amíg a szülei meg nem halnak egy autóbalesetben, és meg nem jelenik egy rejtélyes idegen aki azt állítja, hogy ő a komornyikja, és mostantól Mei, egy gazdagoknak fenntartott elit iskolába fog járni, ahol megtanulja, hogy, hogy válhat az ország leggazdagabb családjának, a Hongó családnak örökösévé. Az idegen Shibata Rihito, akinek a családja nemzedékek óta szolgálja a Hongó családot, és S rangú komornyik, ami a legmagasabb rang a komornyikok között. Az iskola területe ahova járni fog akkora, hogy a diákok helikopterrel közlekednek, a tanulókat 3 +1 rangba osztják, és mindenkinek végig kell járni a szamárlétrát. A +1, a Lucia rang, a legmagasabb, amiből csak egy van az egész iskolában. Mei nem nagyon tud beilleszkedni az iskolába, nem fogadják be a többiek, és ezt a komornyikos dolgot sem nagyon tudja elfogadni. Kicsit jobb lesz a helyzet, mikor megjelenik komornyiktanoncként az egyik legjobb barátja, aki egyébként Rihito öccse Kento. Ahogy a többiek lassan kezdik mégis elfogadni és megszeretni, egyre több furcsa, rossz dolog történik az osztálytársaival. A szálakat a háttérből a Lucia szinten lévő lány mozgatja, aki mint kiderül a Hongó család jelenlegi örököse, de nem vér szerinti rokon. Akkor fogadták örökbe, mikor Mei apja elhagyta a családját így azok örökös nélkül maradtak. Mei megjelenése nagy fenyegetést jelent, hiszen veszélybe kerül az örökösi címe, plusz amíg Mei meg nem jelent, Rihito az ő komornyikja volt, akit megszállottan akar visszakapni, egyrészt hatalomvágyból, másrészt mert szerelmes bele. Csakhogy közben Mei és Rihito is egymásba szeretnek, így bár Mei az elején csak azért maradt az iskolában, mert a nagyapja megfenyegette, hogy a szüleit nem temetik egymás mellé, ha nem marad ott, később már azért küzd, hogy ne veszítse el Rihitot.

A doramához van magyar nyelvű felirat, viszont a letöltés égetett angol feliratos, de viszonylag könnyen olvasható. Vagy már kívülről tudom az egészet, és azért nem zavar a két felirat.

Szólj hozzá

kedvenc dorama j dorama Eiruka Nana Mizushima Hiro