2013. máj 23.

My Princess (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
My Princess (K-Dorama 16 ep)

MyPrincess-poster.jpg

Miért szeretik a koreaiak az Ohime-sama történeteket ennyire? Komolyan, mintha tényleg vissza akarnák állítani az alkotmányos monarchiát. Persze melyik kislány nem akar(t) hercegnő lenni. Egyébként tök olyan volt, mintha a Goong-ot néztem volna, felnőtt szereplőkkel.  Még anyuka is ugyan az a színésznő, éppen csak nem biztosítási ügynök. Legnagyobb meglepetésemre mire észbe kaptam már a 13-ik részt néztem, szóval a történet  egyáltalán nem unalmas, még ha nem is túl egyedi. Igazából egy agyzsibbasztó, nem kell gondolkozni sorozatra vágytam, és a célnak tökéletesen megfelelt. Volna, ha találok raw-ot. Mivel égetett angol feliratos részeket töltöttem le, nagyon fárasztó volt a magyar feliratot kibogarászni az angol mellől/alól/felől. Ennyit az agyzsibbasztásról.

Hae-Young (Song Seung-Heon) diplomata  a külügyminisztériumban. Családja több generáción keresztül az uralkodó családot szolgálta, nagyapja mindenképpen vissza akarja állítani az uralkodó családot az ország élére.  Korea egyik legbefolyásosabb családja az övé, mind gazdasági, mind politika terén.  Lee-Sul (Kim Tae-Hee) egy átlagos diák, abból is a szegényebb fajta. Több helyen is dolgozik részmunkaidőben, például a palotában turistákkal fényképezkedik, mint hercegnő. Egy nap kiderül, hogy ő valóban Korea hercegnője. öt éves korában lett árva, örökbefogadó szülőknél nőtt fel, az igazi apjára alig emlékszik. Miután a lány beköltözik a palotába Hae-Young lesz  akinek meg kell tanítani a lánynak mindazt, amit egy uralkodó család tagjának tudni kell, de a férfinak feltett szándéka, hogy megakadályozza, hogy a lányból hercegnő legyen, mert ha visszaállítják a királyi családot, a nagyapja a teljes vagyonáról lemond a királyi család javára, és  ő nem örököl semmit. Az alkotmányos monarchiát  Hae-Youngon kívül sokan szeretnék megakadályozni, így Lee-Sulnak nincs könnyű dolga, még akkor sem ha Hae-Young érzelmei lassan változnak és annak ellenére, hogy mindent elveszít, segít a lánynak. Csakhogy ahogy egyre több dolog derül ki a múltból, úgy tűnik a férfi nem csak a vagyonát veszíti el, hanem mindent  ami kicsit is jó volt a múltjában.

A film egyébként nekem nyálcsorgatós volt. Lehet őrlődni Song Seung-Heon és Ryu Su-Yeong között. Aki utóbbit nem ismerné, annak ajánlom a Bad Couple-t. Nagyon jó kis film. :)

Szólj hozzá

dorama k dorama Kim Tae-Hee Song Seung-Heon Ryu Su-Yeong