2015. aug 13.

Warm and Cosy (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
Warm and Cosy (K-Dorama 16 ep)

warmandcozyposter.jpg

Csúnyán elmaradtam, lassan már azt sem tudom megint, hogy mit néztem meg, és mit nem. Igyekszem pótolni.

Ez a sorozat olyan volt, mint a címe. Meleg és barátságos. Olyan, amibe belesüpped az ember, és kényelmesen semmit tesz egy órán keresztül. Nem tett mély benyomást rám, de ha nem is ez az elvárás, akkor érdemes megnézni.

Lee Jung-Joo  (Kang So-Ra ) úgy nőtt fel, hogy nem tudja, hogy ki az anyja. Egy nap talál egy fényképet, amin az apja van egy nővel, és arra jut, hogy biztos ő az anyja, és elmegy megkeresni, de ahelyett, hogy találkozna vele, egy születésnapi buliba csöppen. A nő legkisebb fiának, Baek Gun-Woonak (Yoo Yeon-Seok ) van a születésnapja, és mivel egybeesik a saját születésnapjával, azt hiszi, hogy ikrek a sráccal. Végül csak a születésnapossal tud beszélni, mert közben kiderült, hogy a lány tévedett.

Évekkel  később Jung-Joo  egy fehérnemű vállalatnál dolgozik, és arról álmodozik, hogy vesz magának egy kis apartmant, mikor kap egy üzenetet az öccsétől, hogy Jejun vesz egy házat a lány pénzéből, hogy kávézót nyisson. A lány persze rohan, hogy megállítsa a testvérét, de mire odaér a testvére már felszívódott a pénz nagy részével, a lánynak meg a tulajdonába kerül a település legromosabb épülete, közvetlen szomszédságában egy elegáns, de teljesen üres étteremnek. Az étterem tulajdonosa Gun-Woo, aki egy gyerekkori barátnője miatt nyitott ott  éttermet, mert imponálni akart a lánynak, de mostanra már szabadulna az étteremtől, amit  a családja pénzéből nyitott.

Gun-Woo egy véletlen miatt azt hiszi, hogy Jung-Joo  gyógyíthatatlan beteg, így miután szomszédokként újra találkoznak, mindent megtesz azért, hogy megkönnyítse a lány életét. Befogadja magához, hogy a lánynak ne kelljen romok között aludnia, sőt még az éttermet is nekiadja a lány élete végéig, így aztán végül egy apró szobán osztoznak az étterem felett, mert a fiútól a bátyja elveszi a házát. Gun-Woonak két idősebb testvére van, de mindhárom gyereknek más az apja. A bátyja családja ingatlanokkal foglalkozik, a nővére apja egy híres színész, csak Gun-Woo nem tudott semmit a saját apjáról, addig a bizonyos születésnapig, amikor először találkozott Jung-Jooval. Az anyja akkor mondja meg neki, hogy az apja megölt valakit, és a fiú attól a naptól kezdve a világban kóborolt, csak, hogy ne legyen az apja rossz híre terhére a többi testvérének. Így kötött ki végül Jejun.

Mivel az étteremnek egyáltalán nincs forgalma, hogy ezen a helyzeten segítsen, Jung-Joo mindent megtesz, hogy elnyerje a helyiek bizalmát, amivel a fiú korábban egyáltalán nem foglalkozott, de nem egyszerű a dolga, ha be akarja lopni magát a zárkózott helyiek szívébe. Főleg, mert mikor sikerülne neki egy kis eredményt elérni, a fiú mindig csinál valami hülyeséget, ami miatt a lányra is ferde szemmel néznek. A helyzet akkor enyhül valamit, mikor Jung-Joo  összebarátkozik a polgármesterrel, és elkezd a helyi búvártanfolyamra járni.  Ahogy aztán lassan elfogadják őket e helyiek, az étterem forgalma is kezd fellendülni, és Jung-Joo  és Gun-Woo között kialakul egy amolyan se veled, se nélküled kapcsolat.

A sorozat mindenféle variációban megtalálható itt magyarul. Remélem.

Szólj hozzá

dorama k dorama Kang Sora Yoo Yeon-Seok