2014. máj 10.

Taiyou no Uta (J-Dorama 10 ep)

írta: Aldaril
Taiyou no Uta (J-Dorama 10 ep)

taiyo no uta.jpg

Ki mondta, hogy a japán sorozatokat nem lehet szeretni?!?!?!? Ha az Ugly Alertben folyton sírtak, akkor itt én sírtam folyamatosan. Valamilyen szinten mindig megfekszi a gyomromat, ha melodrámát nézek, ezért általában  csak többszöri nekifutásra végzek vele, de ezt szinte egy seggel ültem végig. Nem tudom, hogy miért hanyagolom a japán doramákat, mert mikor egynek a végére érek mindig azt érzem, hogy ez való nekem. Talán az a baj, hogy a koreaiaknál ez egyik hozza maga után a másikat, mert közben olvasok, vagy látok valamit és sodor magával az ár, amíg a japánoknál utána kell ásnom annak, hogy vajon mit lehetne megnézni. Igaz, hogy valahol van egy komplett listám azokról, amit évek alatt összeszedtem, lehet, hogy be kellene vezetnem, hogy egy koreai egy japán, és időnként feszültségoldásnak egy tajvani.

Ahhoz, hogy egy kicsit megint ráhangolódjak a japán hangulatra, ez tökéletes választás volt. Ez is abból az említett listából van, találomra, de valahogy most nagyon rányultam a tutira. Vagy egyszerűen sikerült belenyúlnom a lelki állapotomhoz legközelebb állóhoz. Elég az, hogy nagyjából a második résznél került bele a kedvenc kategóriába. Azt is érdekes, hogy ahhoz képes, hogy melyikből mennyit nézek, a japánok sokkal nagyobb arányban kerülnek be a kedvencbe.

Fujishiro Koji (Yamada Takayuki) a szülei halála után árvaházba kerül, majd alkalmi munkákból tartja el magát, és a múltja is zavaros. A haverjaival a tengerpartra mennek, hogy együtt töltsék az utolsó nyarukat, mielőtt az egyetem előtt elválnak útjaik, itt találkoznak Amane Kaoruval (Sawajiri Erika), aki mint kiderült, évekkel korábban magához vette a srác gitárját, miután a fiú kidobta, elkezdett gyakorolni rajta, és az lett az álma, hogy énekesnő legyen. A lánynak egy nagyon ritka gyógyíthatatlan betegsége van, a bőre nem tud védekezni az UV sugarak ellen, ráadásul a legkomolyabb "A" fokozat. Az ilyen típusú betegek általában nem élik meg a 20-ik születésnapjukat. Világosban soha nem találkozhatnának egymással, a sorsuk mégis összehozza őket. Ahogy Koji a lányt figyeli, ahogy mindent belead, hogy az alatt az idő alatt, ami még megadatik neki énekesnő lehessen, lassan maga is megtalálja rég elfelejtett álmát.

Fent van magyar felirattal az Indán. Komolyan csak ajánlani tudom. NAGYON jó!!

Szólj hozzá

kedvenc dorama j dorama Yamada Takayuki Sawajiri Erika