2013. okt 27.

The Master´s sun (K-Dorama 17 ep)

írta: Aldaril
The Master´s sun (K-Dorama 17 ep)

the masters sun2.jpg


Kedvenc. Mindenképpen. Kétség sem férhet hozzá. Nem bírtam kivárni a  magyar feliratot, pedig tényleg gyorsan csinálták. Most azon gondolkozom, hogy megnézem az utolsó pár részt magyar felirattal is. Nem mintha nem értettem volna az angolt, egyszerűen csak megéri, hogy megnézzem újra. Kicsit féltem, hogy valami amerikai szutyok koppintása lesz, de messze nem lett igazam. Hála az égnek.

Kong-Sil (Kong Hyo-Jin) egy balesete után három évig kómában volt, majd mikor felébredt elkezdett szellemeket látni, de baromira utálja. Az élete teljesen tönkrement, nem tud rendesen dolgozni, igazából aludni sem, mert ha elveszti az öntudatát, megszállják a szellemek. Egy bérházban takarít, és annak a tetején lakik. Egy esős napon bekérezkedik egy autóba, ahol az autó utasa Joong-Won (So Ji-Sub) maga a csoda. Ha megérinti a férfit, eltűnnek a szellemek. A baj csak az, hogy a férfi egy jól menő bevásárlóközpont tulajdonosa, aki mindent pénzben mér, így a hibbant tyúk, aki ráakaszkodott csak az útjában van, Kong-Sil viszont mindent megtesz azért, hogy Joong-Won mellett maradjon, hiszen a férfi a menedéket jelenti számára, így aztán ha kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon. Aztán kiderül, hogy mégis használt lehet venni. Joong-Wont kamaszkorában elrabolták, és a váltságdíj egy nagyon drága nyaklánc volt, ami miután a fiú kiszabadult soha nem került elő. Az emberrablást az akkori barátnője és még valaki követte el, csakhogy a lány meghalt mikor a rendőrök üldözőbe vették őket. Mivel Kong-Sil látja  a halottakat, és azt is látja, hogy a volt barátnő a férfi mellett maradt, a feladata az lesz, hogy kiszedje a szellemből, hogy hol a nyaklánc. Amíg ezen mesterkednek, a kezdeti szkepticizmus után Joong-Won egyre jobban belekeveredik a nő világába, annyira, hogy akár az életét is feláldozza, hogy a nőt megmentse. Már csak az a kérdés, hogy Kong-Sil miért látja a szellemeket, és hogyan tudna megszabadulni tőlük?

Jó kis mese. Benne volt a pakliban, hogy vagy a szerelmi, vagy a kísértet szálat viszik túlzásba, de nagyon jól megtalálták az egyensúlyt. Egy pillanatig nem volt unalmas egy rész sem. Nagyon-nagyon szerettem. Többszöri megnézésre ajánlott!

Ezt meg csak úgy ide teszem, mert az ilyeneken mindig megdöbbenek. Nagyon más világ az övék az enyémhez képest. Nem hiszem, hogy erre valaha is képes lennék.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama So Ji-Sub Kong Hyo-Jin