2013. júl 30.

My Girlfrend is a Gumiho (K-Dorama 16 ep)

írta: Aldaril
My Girlfrend is a Gumiho (K-Dorama 16 ep)

my-girlfriend-is-a-gumiho.jpg

Nagyon, nagyon, nagyon jó. Amekkora negatív csalódás volt a Gu Family book, akkora pozitív csalódás volt ez. Simán bekerült a kedvenc kategóriába. Az első pillanattól. Bár mint ahogy az ez addig is kiderülhetett nem vagyok oda Lee Seung-Gi ért de ez a szerep nagyon jól állt neki, a történet is vicces, és Shin Min-A is nagyon jó. Valahogy lehet, hogy a jelmezek miatt az Arangban nem nagyon tudtam mit kezdeni a csajjal, de itt mintha direkt a két színészre írták volna a főszerepeket.

Cha Tae-Woongt (Lee Seung-Gi)  elkényeztette a nagyapja, mert a fiú korán elvesztette a szüleit. Mire észbe kapott az öreg, a srácból, már egy javíthatatlan semmirekellő lett, akinek az egyetlen vágya, hogy akciószínész legyen. Nevesincs pedig egy képbe zárt gumiho (Shin Min-A). Cha Tae-Woong miközben éppen elszökött a nagyapja elől, mert az öreg, katonai iskolába akarja küldeni, abban a kolostorban húzódik meg ahol a gumiho képét őrzik. A róka ráveszi a fiút, hogy rajzoljon a képre, amibe bezárták, a festett rókának kilenc farkat, és miután így kiszabadul a fogságából, “hálából” ráakaszkodik a srácra, és azzal fenyegeti, hogy megeszi, ha nem vesz neki folyamatosan húst. Ahhoz, hogy az emberek között, emberként élhessen a lány, kell neki  egy ember név is, így jobb híján Gu Mi-Ho lesz a neve. A fiú megkap egy elég komoly szerepet egy akciófilmben, a lánnyal meg úgysem mehet haza, így aztán beköltöznek annak az edzőteremnek a tetején lévő szobába, ahol a fiú gyakorolni szokott. A hírre, hogy a lány megszökött a képről, a nyomába szegődik egy félig kobold félig ember vadász, Park Dong-Joo (No Min-Woo),  de végül nem tudja bántani Mi-Ho, mert kiköpött mása annak a kobold lánynak, akit 1000 évvel korábban a lány kérésér a saját kezével ölt meg. Mivel Mi-Ho mindenképp ember akar lenni, felajánlja neki az egyetlen lehetőséget, miszerint a gyöngyöt ami a a létének alapja egy halandónak kell őriznie 100 napig. Mire letelik a 100 nap addigra Mi-Ho elveszti mind a 9 farkát, ezzel lemond a misztikus életről, és emberként élhet tovább, ha visszakapja a gyöngyöt. Csak azt felejti el megemlíteni, hogy  az az ember, aki a testében őrzi a gyöngyöt 100 napig, amikor visszaadja azt az eredeti tulajdonosának meghal, mert ez az idő arra van, hogy a gyöngy teljesen elszívja a halandó életét, és a rókának adja. Viszont, ha nem kapja vissza a gyöngyöt, akkor a gumiho válik semmivé. Mire ez kiderül, már az 50-ik napnál tartanak, és hiába adja vissza Cha Tae-Woong  a gyöngyöt Mi-Honak elvesztve ezzel a  fél életét, a lányban annyira erős a vágy, hogy emberré váljon, hogy nem tud róla lemondani, így a lassú haldoklás, ami akkor kezdődött mikor odaadta  a fiúnak a gyöngyöt nem marad abba. Mikor végképp úgy látszik, hogy Mi-Ho nem marad életben, megkéri Park Dong-Joot, hogy agyja vissza a gyönggyel együtt az elvett fél életét is a fiúnak, lemondva ezzel az utolsó esélyéről a túlélésre, és végül Tae-Woong karjaiban válik semmivé. Csakhogy Mi-Ho egyszer már élt az emberek között azzal az ígérettel, hogy ha talál magának egy férjet, aki akár az életét is feláldozná érte, akkor emberként élhet, és végül megtalálta azt a férfit, aki mindenét feláldozta volna azért, hogy a lány élhessen.

A karakterek imádni valók. Cha Tae-Woong felnő a film alatt, egy elkényeztetett srácból, egy érett gondolkozású férfi lesz, Mi-Ho végig megtartja a végtelenül naiv, de kicsit sem ostoba természetét, aki mindent megtesz azért, hogy megvédje a férfit akit szeret. A nagyapa onnantól, hogy kiderül, hogy az unokájának barátnője van, az egész filmben mást sem csinál, csak próbálja a fiatalokat egyre közelebb hozni egymáshoz. Amolyan Kupidó jellem. Park Dong-Joo pedig a kezdeti kétkedése után kénytelen belátni, hogy bármennyire is úgy gondolja, hogy nem létezik igaz szerelem, az mégis csak van, és lehet, hogy mégsem volt olyan jó ötlet ezer évig éli az emberek között úgy,hogy senkihez és semmihez nem kötődött.

És végre egy sorozat, ahol a felirat  tökéletesen időzített a filmhez.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Shin Min-A No Min-Woo Lee Seung-Gi