2013. júl 02.

Last Cinderella (J-Dorama 11 ep)

írta: Aldaril
Last Cinderella (J-Dorama 11 ep)

last cinderella_1.jpg

Ha a japánok eltalálnak valamit, azt nagyon eltalálják. Nagyjából azt éreztem itt is, mint a Kaseifu no Mita-nál, még akkor is, ha a vége azért szirupos lett, és valahogy nem illett az egész sorozathoz. Ettől függetlenül, csak azért nem néztem egy seggel végig, mert nem tudtam. Azért az, hogy hetente csak egy részt adnak elég nagy szemétség.

Végre egy dorama ami azt mutatja, hogy a keletiek is csak emberek. Nagyjából olyanok, mint mi. Nem csillog-villog mindenki, nem tökéletesek az emberek, nem finom modorúak és visszafogottak, nem mindenki csak a családjának él, és még csak nem is feltétlenül a munkája a legfontosabb. Olyanok ők is, mint te meg én.

Imádtam a Sakura chan (Shinohara Ryoko) akcentusát, ahogy élt, ahogy viselkedett, hogy úgy aludt, mint egy kiterült béka, mégsem volt benne az a félidiotizmus, mint a Hotaru no Hikariban. Csak éppen minden teljesen átlagos volt. Telitalálat!!! És akkor még nem is beszéltem a két pasiról, Hiroto kunról (Miura Haruma) és Rintaro sanról (Fujiki Naohito). Mi a fene ez a szereposztás? Most akkor kinek szurkoljon az ember? Tessék mind a kettőt választani, és senkinek sem csalódást okozni!!

40 körül is van élet. Semmivel sem másabb, mint előtte. Az emberek dolgoznak, ismerkednek, baklövéseket követnek el, sírnak, nevetnek, és szerelmesek lesznek, mint Tohyama Sakura, aki évekig volt helyettes vezető egy szépségszalonban, és akinek egyszer csak a nyakába akasztanak egy új főnököt. Egy főnököt, aki régi ismerőse, Tachibana Rintarot. Rintaro sannal pedig együtt jön a probléma, Ohgami Chiyoko személyében, aki meg akar szabadulni Sakurától, mert úgy gondolja, túl közeli kapcsolatban vannak Rintharoval, akit kiszemelt magának. Egy vetélytárstól a legkönnyebben úgy lehet megszabadulni, ha egy másik pasit küldünk az útjába, így a régiről, pláne, hogy a régi nem is a pasija, könnyebben megfeledkezik. Ez az új pasi pedig nem más, mint a mostohatestvére Saeki Hiroto. Csakhogy a terv nem teljesen működik, mert Sakura és Rintaro a barátságnál szorosabb kapcsolatban marad akármennyire is próbálja ezt a testvérpár megakadályozni. Azon kívül Hiroto 24, Sakura meg 40 éves. Kicsit nagy a korkülönbség. Az elején.  Aztán ezen is túl lehet lendülni, és már csak azzal foglalkozni, hogy szerelmesnek lenni igen is jó dolog, és valamiért, ami fontos sok mindent meg lehet változtatni. Mindaddig, amíg nem jön a pofára esés. Mert az mindig jön. És a pofára eséssel együtt helyet cserél egymással a két pasi. Aki eddig háttérbe szorult az előnyösebb helyzetbe kerül. Na és a végén ki lesz a szerencsés? Nanáhogy!!!

Új sorozat, mégis van hozzá magyar felirat. Vannak még csodák. Köszönjük szépen!!!!

Szólj hozzá

kedvenc dorama j dorama Miura Haruma Fujiki Naohito Shinohara Ryoko